Hoe ik mezelf voorbereid op een vakantie

Hoe ik mezelf voorbereid op een vakantie

Zoals jullie wellicht weten, houd ik ervan om mijn koffers te pakken en op vakantie te gaan. Maar hoe kort of lang ik ook ga, ik wil een vakantie altijd goed voorbereid hebben. Vakantiestress probeer ik zoveel mogelijk te vermijden. In dit nieuwe artikel vertel ik over hoe ik mezelf voorbereid op een vakantie.

Alle belangrijke documenten op één plek verzamelen

Wanneer ik op vakantie ga, wil ik graag alle belangrijke documenten op één plek bewaren. Neem bijvoorbeeld onze vorige vakantie in Italië. We vlogen naar onze bestemming, hadden een auto gehuurd en verbleven in 4 verschillende accommodaties. Je snapt: we hadden dus veel verschillende soorten mails die op verschillende e-mailadressen en data waren binnengekomen. Tegenwoordig maak ik een mapje aan in mijn mailbox, waar ik vervolgens alle documenten voor die vakantie in bewaar. Zo heb ik altijd alles bij de hand wanneer er naar een bevestiging of betalingsbewijs wordt gevraagd.

Research doen

Wanneer een vakantie is geboekt, begint voor mij al de pret. Ik koop vaak een reisboekje, struin talloze reisblogs af en kijk bij toepasselijke hashtags op Instagram. En dat alles doe ik in de hoop toffe hotspots te vinden. Reisboekjes gebruik ik nooit voor het vinden van restaurants – want, vaak te toeristisch -, maar wel voor het lezen over de cultuur en geschiedenis van een bestemming. Daarnaast zit er vaak ook nog een handige kaart in, die weer van pas komt op vakantie zelf. Waar ik dan wel mijn hotspots vandaan tover? Van reisblogs, Tripadvisor en natuurlijk door het zelf ontdekken van een bestemming.

Maatregelen nemen voor mijn telefoon

Tijdens mijn vorige vakantie in Italië is er een ongelukje gebeurd met mijn gloednieuwe iPhone 7 plus. Och, wat was ik verdrietig. Ik zal je alle details besparen, maar hij was dus ineens kapot en ook al mijn foto’s van de vakantie waren foetsie. Ik had een stevig hoesje om mijn telefoon zitten, maar toch ging hij kapot. Gelukkig niet door mijn eigen schuld, dus het viel onder de garantie. En zo had ik mijn  iPhone na 2 reparatie weken weer terug. Maar voor mijn volgende vakanties ga ik toch wel echt wat extra maatregelen nemen voor mijn telefoon. Ten eerste zal ik ervoor zorgen dat mijn foto’s altijd ergens in een iCloud of Dropbox opgeslagen worden, zodat ik ze niet kwijt kan raken. Ook ga ik nog een glazen screenprotector op mijn telefoon laten zetten, tegen krassen op het scherm.

Kledingsetjes maken

Wat ik meeneem qua kleding op vakantie vind ik erg belangrijk. Dit doordat ik vaak leuke foto’s voor mijn Instagram wil maken en er natuurlijk ook gewoon nog leuk bij wil lopen. Ik bedenk dus voordat ik op vakantie ga goed wat ik mee wil nemen. Vaak zitten daar ook kledingstukken en accessoires bij voor samenwerkingen, die ik sowieso op de foto moet zetten. Ook scrol ik vaak door mijn Instagram feed om te kijken welke kledingstukken ik al aan heb gehad, want die neem ik dan niet mee.

Laseren

Sinds kort ben ik onder behandeling bij Fine LaserClinic om mijn oksels definitief te ontharen. Mijn eerste behandeling had ik vlak voor mijn vakantie naar Italië. En dat was erg fijn, want daardoor vielen alle haartjes uit en hoefde ik op vakantie niet meer mijn oksels te scheren. Ik heb ongeveer 5 tot 6 behandelingen in totaal nodig en steeds zitten er een aantal weken tussen de behandelingen. Dit doordat niet al je haartjes in dezelfde groeicyclus zitten. Er wordt dus per behandeling een andere groep haarzakjes aangepakt en vernietigd. Mijn volgende behandeling heb ik eind oktober en ik verwacht dat ik volgend jaar lente helemaal haarvrij zal zijn. Zo fijn!

Dit zijn wel de belangrijkste dingen die ik tegenwoordig doe om mezelf voor te bereiden op een vakantie en vakantiestress te vermijden. Heb jij ook als je op vakantie gaat een goede voorbereiding nodig? En wat zijn dan de dingen waar jij je het liefst op voorbereidt? 🙂

BewarenBewaren

Share:

4 Reacties

  1. 25 september 2017 / 16:12

    Ik bereid me eigenlijk weinig voor en heb ook nooit stress haha

  2. 25 september 2017 / 19:31

    Ik bereid wel mijn kleding voor en de spulletjes die ik mee wil nemen en voor de rest zie ik het altijd wel haha.

  3. 25 september 2017 / 22:28

    Ik bereid me ook altijd goed voor. Mijn vriend en ik backpacken dus dat heeft wel enige voorbereiding nodig wat betreft route en hostel/hotels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *