Thursday Talk – een half jaar verder, hoe staat het met mijn doelen voor 2018?

Thursday Talk – een half jaar verder, hoe staat het met mijn doelen voor 2018?

Goh, het eerste half jaar van 2018 is alweer om. Begin dit jaar schreef ik een artikel met mijn doelen voor 2018 en aangezien ik van mening ben dat het constant blijven herhalen van je doelen effect heeft, wilde ik er nu weer een artikel aan wijden. Om je te laten weten hoe het staat met deze doelen en of ik al goed op weg ben, of dat ik er nog wel een tandje bij mag doen om ze voor het einde van dit jaar te halen.

Wat relaxter omgaan met Instagram

Eind vorig jaar zat ik best in een dip wat betreft Instagram. Ik was er te obsessief mee bezig en raakte er alleen maar onzeker door, omdat ik gewoon niet blij was met de content die ik plaatste. Mijn doel voor 2018 was dan ook om wat relaxter om te gaan met Instagram. En ondanks het feit dat ik soms nog wel een ‘terugval’ heb en de app het liefst van mijn telefoon wil verwijderen, heb ik het allemaal ook wel wat meer los kunnen laten. Ik bedoel: het is en blijft een app en ik wil niet meer dat dat een negatieve invloed op mijn leven zal hebben.

Een stijgende lijn blijven zien in mijn inkomsten

Hmm, ik geloof niet dat mijn inkomsten het afgelopen half jaar zijn gestegen. Althans, misschien het eerste kwartaal van het jaar wel, maar het tweede kwartaal verliep wat stroever. Omdat er in de zomermaanden nou eenmaal wat minder opdrachten zijn, maar ook omdat ik op een aantal persreizen en vakanties ben geweest en daardoor ook minder achter mijn laptop kon zitten. Dus als ik aan het einde van dit jaar wil kunnen zeggen dat mijn inkomsten zijn gestegen, moet ik nog wel even flink aan de bak.

Een paar boeken uitlezen

Uhm, nee. Ik heb dit jaar nog geen enkel boek uitgelezen. Erg he? Eerlijk gezegd weet ik ook niet zo goed wat hier de reden van is, want ik vind boeken lezen ontzettend leuk. Hoe komt het dan toch dat ik het maar steeds niet voor elkaar krijg om te beginnen aan de boeken die ik nog graag wil lezen? Tijdschriften lees ik wel. Oke, misschien niet thuis, maar wel als ik op reis ga. Misschien ligt het aan het feit dat je in tijdschriften korte en verschillende stukjes kunt lezen en het overzichtelijk is? Dat een boek voor mij onbewust als iets heel groots aanvoelt? Geen idee. Maar wat ik wel weet is dat er dus nog steeds een aantal boeken zijn die op mij liggen te wachten om gelezen te worden. Welke boeken dat zijn? The Life-Changing Magic of Not Giving a F*ck, Bedrock, De Moed van Imperfectie en Opgeruimd – zie volgend doel 😉

Meer dingen weggooien

Begin dit jaar was Nick mijn zooi zo zat – en ik stiekem zelf ook – dat we twee zaterdagen hebben ingepland om alles uit te zoeken, op te ruimen en weg te gooien wat in onze schuur lag. We hebben namelijk best een ruime schuur, maar daar kon je op een gegeven moment gewoon niet meer je kont in keren, zo vol stond het. Met jawel: mijn spullen. Ik zag er ontzettend tegenop om deze twee vrije zaterdagen te besteden aan één van de minst leuke klusjes, maar heb het toch gedaan. Gelukkig stond ik er niet alleen voor, want Nick die hielp mij mee met het uitzoeken van alles wat er in die honderdduizend – niet echt natuurlijk – dozen zat. Wat natuurlijk wel heel lief is.

Dus ja, als je mij vraagt hoe het na een half jaar staat met het doel om meer dingen weg te gooien, kan ik met trots zeggen: GOED. Heel goed dus, zelfs. Nu moet ik alleen nog proberen vol te houden om niet weer veel dingen te gaan verzamelen 😉

Wat minder suikers eten

Ik denk dat ik onbewust dit doel in mezelf heb opgeslagen, want ik ben het afgelopen half jaar oprecht minder suikers gaan eten. Hoe ik dat heb gedaan? Geen idee eigenlijk. Of nouja, misschien door het feit gewoon nooit meer iets van suiker in huis te halen. Althans, bijna nooit meer. Later we het wel zo realistisch houden 😉

Nog minder dierlijke producten eten

Ook dit is een doel die oprecht heel goed gaat. Ik at al weinig dierlijke producten meer, maar ik ben nu ook geminderd met het nuttigen van kaas. Want ja, kaas blijft toch wel echt een ding bij mij, hoor. Ik moet dan ook wel eerlijk bekennen dat als er ergens buitenshuis kaas op tafel staat, ik er niet van af kan blijven. Maar we eten in de avond minder kaas over onze gerechten heen en daarnaast halen we nooit meer kaasplakjes voor op brood in huis. En eieren? Die eet ik sowieso nooit meer ‘zo’. Alleen wanneer het verwerkt zit in iets. Vlees is nog steeds hetzelfde. Ik eet het nooit thuis, alleen soms buiten de deur. Vis eten we nog wel zo’n één keer in de twee weken, maar dat ben ik ook wel van plan om te blijven doen.

Na een half jaar ben ik eerlijk gezegd al best trots hoe met mijn doelen voor 2018 staat. Ik vind zelf dat ik goed opweg ben – vooral omdat ik een aantal doelen gewoon eigenlijk ook al heb gehaald. Ik moet dan ook zeggen dat het schrijven van dit artikel mij aardig goed doet. Ik kan je dan ook zeker aanraden om ook eens tussendoor naar jouw doelen te kijken. Wat je nu staat, wat je al heb bereikt en waar misschien nog extra aandacht aan kan worden besteed. 

BewarenBewaren

Share:

2 Reacties

  1. 19 juli 2018 / 07:19

    Leuk om je lezen Fleur! Ik wil Instagram ook soms wat meer proberen los te laten maar dit vind ik zo lastig!

  2. 20 juli 2018 / 10:10

    Wat ben je al goed bezig! En het jaar is nog maar op de helft! Ik denk dat heel veel mensen de struggle met Instagram wel herkennen. Eigenlijk is het gewoon best zonde van je tijd :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Shopping Saturday – mijn zomer essentials

De zomer is in volle gang en we worden hier in Nederland al een aantal weken verrast met een heerlijk...

Sluiten