Thursday Talk – hersenspinsels over deze blog

Hoi en welkom weer bij een nieuwe Thursday Talk! Doordat mijn blog mijn fulltime baan is, ben ik de afgelopen tijd veel aan het nadenken over de richting die ik op wil met Fleur Sophia. En die hersenspinsels wil ik vandaag met je delen. Gewoon, omdat ik hier mijn lezers graag in wil betrekken. Lees je mee?

Hoe mijn blog ooit begon

Wie mijn blog al vanaf het begin volgt – september, 2013 – weet dat Fleur Sophia als modeblog is ontstaan. Ik volgde veel modeblogs, startte in 2014 een modeopleiding en mijn gehele focus lag op de mode. Ik plaatste bijna elke dag een outfitpost van mijzelf en schreef daarnaast ook alleen maar over mode gerelateerde onderwerpen.

Toch wist ik al vanaf het begin dat het slim was om de naam en URL van mijn blog algemeen te houden. Ik was mij ervan bewust dat ik later misschien wel over meer dan mode zou willen schrijven. Ook wist ik al snel dat ik mijn blog persoonlijk wilde houden. Schrijven over hoe ik over bepaalde onderwerpen denk, in plaats van alleen maar feiten op te sommen, vind ik het leukst om te doen. En zo ontstond Fleur Sophia. En logischerwijs heeft nooit iemand mij gevraagd waarom ik nou juist voor die naam heb gekozen ;-).

Meerdere interesses

Naarmate ik ouder werd, begon mijn interesse voor reizen toe te nemen. De interesse voor reizen heeft altijd al in mij gezeten – anders ga je niet in je eentje voor een paar maanden op taalcursus naar het buitenland -, maar als jonge puber had ik natuurlijk niet het geld om regelmatig het vliegtuig naar een andere bestemming te pakken. Eigenlijk onderstond mijn ‘wanderlust’ pas echt toen ik voor het eerst ging backpacken. Ik vertrok met mijn toenmalige vriend voor 6 weken naar Thailand en heb toen pas het echte reizen ontdekt. Het reizen wat ik, door het ontdekken van verschillende culturen en het je constant verplaatsen, ontzettend interessant vind.

Doordat ik meer ging reizen, begon ik ook meer te fotograferen. Vroeger, toen ik een jaar of 12 was, had ik al een grote liefde voor fotografie en op mijn 14e was daar ineens de lang-gewilde spiegelreflexcamera. Hij ging eigenlijk altijd mee op vakantie en dan maakte ik ontzettend veel foto’s. Maar gek genoeg gebruikte ik hem thuis niet zo ontzettend vaak. En dat is eigenlijk zo gebleven. Natuurlijk schiet ik regelmatig outfitfoto’s voor deze blog, maar mijn hart ligt bij de reisfotografie.

Focus

Door het toenemen van mijn interesses, kwamen er ook steeds meer onderwerpen op Fleur Sophia te staan. Als je door de pagina’s van mijn blog heen scrolt zie je dat ook wel. Dan zie je dat de onderwerpen waarover ik schrijf aardig uiteen lopen. De ene keer deel ik een outfit, de andere keer een wishlist en weer een andere keer een fotografie- of reisartikel. En eerlijk gezegd mis ik hierdoor een beetje de focus.

En weet je? Eigenlijk denk ik, dat ik door een ontbrekende focus, niet de mogelijkheid heb om écht te kunnen groeien met deze blog. Ik ben ontzettend blij met het aantal volgers/bezoekers dat ik heb, maar het is lastig om een duidelijke doelgroep te krijgen, als je geen focus hebt. Natuurlijk kan je over meerdere onderwerpen schrijven, als er maar een onderweg uitspringt. En dat is bij mij nu niet het geval.

Grootste passie

Ik merk dat ik dolenthousiast word van het schrijven over reizen en dat ik dat gewoon nooit met tegenzin hoef te doen. Ik kan simpelweg niet stoppen met schrijven, als ik over een reisgerelateerd onderwerp schrijf. Ik houd ervan om op reis al in mijn hoofd bezig te zijn met waar ik na afloop over wil schrijven. En om daarbij alle mooie foto’s die ik heb gemaakt te delen. Dit gevoel heb ik niet volledig wanneer ik over andere onderwerpen schrijf en zo ben ik erachter gekomen dat reizen gewoon mijn grootste passie is. Natuurlijk vind ik mode ook nog hartstikke leuk en dat zal ook altijd zo blijven, maar dit is niet meer mijn grootste passie.

En nu?

Ik vind het lastig, want ik heb een grote groep lezers opgebouwd die, denk ik, allemaal wel van mode houden. Anders kom je niet zo vaak op een blog waarop dat onderwerp gedeeld word. Maar toch: ook deel ik al best een lange tijd artikelen over mijn reizen, dus ook de reisliefhebbers zijn aanwezig op Fleur Sophia. En het liefst zou ik niemand teleur willen stellen. Mijn blog is mijn fulltime baan en dat had ik zonder het hebben van mijn lezers niet kunnen zeggen.

Maar ik weet wel dat ik het anders wil gaan doen. Dat reizen als onderwerp de focus moet gaan krijgen en dat ik daaromheen nog af en toe ruimte wil maken voor andere onderwerpen zoals mode, interieur en fotografie. Maar hoe ik dat wil gaan doen? Ik weet het nog niet. Het enige dat ik weet is dat ik mijn blog persoonlijk wil houden en dat de Thursday Talk blijft. Toch heb ik wel al wat veranderd op mijn blog, namelijk de menubalk en de tekst onder mijn foto. Wie was dit al opgevallen? :p

Zo, dan waren dit alle hersenspinsels waar ik mij momenteel mee bezig houd. Ik zal de aankomende tijd veel gaan brainstormen over hoe ik mijn blog wil gaan vormgeven en hoe ik dat precies voor mij zie. Wil ik elke dag een artikel blijven plaatsen? Moet er een andere layout komen? Hoe vaak wil ik een mode-, fotografie- of interieurartikel op mijn blog plaatsen en moet ik hier vaste tijden/rubrieken voor inplannen zodat jullie weten waar jullie aan toe zijn?

Ik houd jullie in ieder geval op de hoogte over alle ontwikkelingen. Als jij nog tips voor mij hebt, in welke vorm dan ook, laat het mij dan zeker weten in een comment hieronder of via een mailtje naar info@fleursophia.com. Dat zal ik heel erg waarderen! Liefs!

Share:

5 Reacties

 1. 9 februari 2017 / 16:28

  Haha, ik merkte dat er iets was veranderd op je blog maar ik kon er niet bij komen wat. Dát was het dus! Ik snap heel goed dat je twijfelt tussen de mode en het reizen. Mij maakt het persoonlijk niks uit welke van de twee je je het meest op focust: ik blijf toch wel lezen. Het interesseert me beide.

 2. 9 februari 2017 / 22:06

  Eigenlijk vind ik dat je je wel (goed!) focust op vaste onderwerpen. Als ik aan je blog denk, dan denk ik inderdaad meteen aan mode, fotografie en reizen. En de Thursday Talk vind ik echt helemaal geweldig, die lees ik bijna altijd. En op een of andere manier passen je onderwerpen goed bij elkaar: de fotografie komt terug in je fashion artikelen en reizen past overal wel bij. En je artikel op donderdag maakt het allemaal nog persoonlijker. Ik denk dat je niche dus wel een goede keuze is, en niet te algemeen is. Maar je moet doen waar je je goed bij voelt!

 3. 10 februari 2017 / 09:18

  Leuk om een kijkje in jouw hersenspinsels te krijgen. Met plezier lees ik jouw enthousiaste reisblogs. Super leuk!!

 4. 12 februari 2017 / 12:45

  Ik volgde je eigenlijk nog niet, maar dat ga ik nu wel doen. Ben benieuwd waar je heen gaat met je blog. Succes in ieder geval!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Outfit met mijn nieuwe tijgerprint blouse

Misschien weet je het nog, maar op mijn Londen wishlist stond een tijgerprint blouse. Een tijgerprint blouse die ik moest...

Sluiten