Dit zijn de 6 grootste reisblunders die ik ooit heb gemaakt

Dit zijn de 6 grootste reisblunders die ik ooit heb gemaakt

Ik las laatst een artikel in een tijdschrift dat ging over reisblunders. Ik begon na te denken over mijn eigen reisblunders en begon vervolgens hard te lachen. Ik had namelijk niet gedacht dat ik zóveel reisblunders zou hebben. Een goed onderwerp voor een artikel op de blog, vond ik zelf. Dus vandaag: de 6 grootste reisblunders die ik ooit heb gemaakt.

1. Ik ben mijn pinpas kwijtgeraakt in Costa Rica

Wist je dat veel pinautomaten in het buitenland anders werken dan in Nederland? Ik niet. Althans, toen ik 5 jaar geleden in Costa Rica was, niet. Ik ben daar namelijk mijn pinpas kwijtgeraakt doordat hij door de pinautomaat is ingeslikt. Wat bleek? Nadat je je geld uit de automaat pakt, moet je op een knop ‘verder gaan’ of ‘stoppen’ drukken. En wanneer je dan op de ‘stop knop’ drukt, krijg je je pinpas. Maar in Nederland – en veel andere landen – krijg je gewoon je pinpas terug nadat je je geld uit de gleuf hebt gepakt. Je snapt: een ingeslikte pinpas in het verre Costa Rica is me toch een gedoetje. Maarja, ook weer van geleerd.

2. Ik heb mij laten oplichten door een Thaise tuktuk

Toen ik naar Thailand ging, werd ik door veel mensen gewaarschuwd voor oplichterij. Zelfs toen ik in mijn hotel in Bangkok aankwam lag er een briefje waarop stond waarvoor ik allemaal wel niet moest oppassen. Ik had er inmiddels veel over gehoord en gelezen dus was er van overtuigd dat mij zoiets niet zou overkomen. Nou, mooi wel dus. Toen ik in een Thaise tuktuk zat, werd mij namelijk verteld dat de tempel waar ik naar toe wilde, gesloten was. Dat hij, de chauffeur, wel een andere leuke tempel wist waar ik naar toe kon gaan en dat hij mij – natuurlijk – wel zou brengen. Toch ben ik uiteindelijk bij de tempel gekomen waar ik in eerste instantie heen wilde, maar dan wel met een hele omweg.

3. Ik heb bij de incheckbalie te horen gekregen dat mijn vlucht de vorige dag was vertrokken

Ik heb een keer een vlucht gemist. En nee jongens, dat is geen pretje, hoor. Ik stond samen met mijn oma op Schiphol, toen de grondstewardess bij de incheckbalie vertelde dat onze vlucht de dag daarvoor al was gegaan. Hoe krégen we het voor elkaar? Mijn oma en moeder – ik was nog te jong – hadden zich vergist in de dag waarop we zouden vertrekken en hadden op moment dat we naar het vliegveld reden ook niet meer op de tickets gekeken. Niet dat het toen eigenlijk nog uit had gemaakt, want de vlucht was dus al 24 uur daarvoor vertrokken. Balen, balen en nog eens balen. Er zat niks anders op dan een nieuw ticket boeken en toen gingen we gelukkig alsnog.

4. Ik heb tot 2 keer aan toe bijna mijn vlucht gemist

Als je dacht dat ik alleen nog maar een keer mijn vlucht heb gemist, dan heb je het fout. Ik heb namelijk ook tot 2 keer aan toe bijna mijn vlucht gemist. En je raadt het nooit, maar beide keren was met mijn moeder. De eerste keer waren we een weekend in Parijs geweest en moesten we met zo’n grote bus terug naar het vliegveld. Maar toen botste de bus – zachtjes, dat wel – opeens tegen een andere bus aan en moest er op straat van alles geregeld worden. Net in de kostbare minuten dat wij zo snel mogelijk naar het vliegveld moesten. Eenmaal, en met een heleboel vertraging, aangekomen op het vliegveld, hebben we zo hard gerend als dat we konden. En pfoe, gelukkig konden we nog mee met het vliegtuig.

De tweede keer dat we onze vlucht bijna miste, waren we in Costa Rica – HA, reisblunder #2 van Costa Rica – en moesten we in de nacht naar het vliegveld. Ik zou door mijn vooraf geboekte schoolbus naar het vliegveld gebracht worden en mijn moeder zou met de taxi vanaf haar hotel komen. Maar die taxi van mijn moeder kwam nooit aan. Het was zelfs zo erg dat mijn moeder nog in haar hotel stond, toen ik al op het vliegveld was afgezet. En dat terwijl de rit naar het vliegveld dik een uur was. Ik heb nog nooit zó gestresst als toen. We moesten namelijk onze overstap in Amerika halen om door te vliegen naar Nederland en als we al niet mee mochten met de eerste vlucht, zouden we de tweede vlucht natuurlijk al helemaal niet halen. Lang verhaal kort: nadat mijn moeder met een flinke vertraging de vertrekhal binnen kwam rennen, wilden ze net de incheckbalie sluiten. We hebben wat afgesmeekt en mochten toen gelukkig nog nét mee.

5. Ik ben 10 uur lang ontzettend ziek geweest in het vliegtuig

Ik dacht dat ik met oud en nieuw wel even flink zou kunnen doorhalen. Dat het een goed idee was om niet te slapen, voordat ik in mijn eentje naar Miami zou vliegen. Man, wat had ik dat fout. Op 1 januari stapte ik met een kater van hier tot en met Tokio in het vliegtuig naar Miami, om vervolgens aan boord ontzettend ziek te worden. Zat ik daar in mijn eentje, 10 uur lang. Ik bespaar je alle details, maar dit hele gebeuren is oprecht een van mijn grootste reisblunders ooit.

6. Ik heb per ongeluk mijn snowboard van een berg naar beneden laten glijden

Een jaar of 10 was ik toen ik leerde snowboarden. Man, wat vond ik dat stoer. Jaar na jaar ging alles picobello; ik leerde snel, mijn snowboard en schoenen waren fijn en tot op heden had ik nog niks gebroken. Totdat ik op een gegeven zoveel zelfvertrouwen had gekregen in het snowboarden, dat ik telkens iets te dicht bij het randje van de berg de bindingen van mijn snowboard vast ging maken. En toen gebeurde het. Toen is mijn snowboard van het randje van de berg afgegleden, waardoor hij met een enorme vaart naar beneden gleed. He-le-maal naar beneden. Maar gelukkig is het uiteindelijk met een sisser afgelopen. Mijn snowboard heeft niemand geraakt en hij is in het dal ook niet keihard tegen een boom of muur aangeknald.

Zo, dan waren dit mijn 6 grootste reisblunders. Best gênant, he? Heb jij zelf ook reisblunders? Let me know! 🙂 Liefs!

Share:

18 Reacties

 1. 10 mei 2017 / 07:56

  Haha, kan gebeuren! Dat je wordt opgelicht lijkt me echt ontzettend balen!
  Liefs

 2. 10 mei 2017 / 08:48

  Haha, leuk om te lezen! Ik weet niet hoe, maar vrijwel elke keer als ik in Spanje ben wordt er wel iets gejat.. Oh, en ik herken het van de ingeslikte pinpas. Dat had ik in Dubai en ik had geen idee wat ik moest doen haha!

 3. 10 mei 2017 / 10:59

  Haha wat leuk om te lezen! Maar er zitten ook wel wat dingen tussen waar jij helemaal niks aan kon doen. Ik vind vliegen zo stressvol, ik ben altijd bang dat er iets misgaat! Vooral met een overstap lijkt me dat extra spannend.

 4. 10 mei 2017 / 11:48

  Leuk om te lezen, maar er zitten ook wel hele vervelende dingen tussen zeg! Nummer 5 heb ik ook een keer gehad, toen vloog ik voor het eerst alleen van Portugal naar Nederland. Qua reistijd een stuk minder lang, maar die paar uur waren al geen pretje laat staan 10 uur..

 5. 10 mei 2017 / 11:48

  Hahah heerlijk om te lezen! Ik heb ook een keer bijna m’n vlucht gemist, kon nog net inchecken (en bagage afgeven) want eigenlijk was de bali al gesloten. Whoops!

 6. 10 mei 2017 / 13:04

  Hahaha wat superleuk om te lezen! Je gaat inderdaad direct nadenken of je zelf veel blunders hebt gemaakt op reis. Ik heb weleens op een verkeerd vliegveld in Londen gestaan. Ook stom 😉

 7. 10 mei 2017 / 14:04

  Haha wat leuk om je reisblunders te beschrijven! :’) Hahaha, die laatste is wel heel suf zeg, glijdt dat ding ineens naar beneden en sta jij daar… Mijn grootste reisblunder? Opgelicht worden in Manilla in de Filipijnen. Dje taxi chauffeur kan ik nog steeds wel wurgen (figuurlijk he :p), grrrr. Veeeeel te veel geld betaald, maar dan ook echt VEEL te veel. 50 euro in plaats van 3, ehhhh ja.
  Oh en nog een reisblunder: ziek zijn en blijven overgeven in een vol vliegtuig, tijdens een vlucht van 14 uur. Het bleef maar doorgaan. Gênant.

 8. 10 mei 2017 / 16:56

  hahaha wat grappig allemaal. Ik ben ook een keer ziek geweest in het vliegtuig, voedselvergiftiging nota bene. Ik was de hele reis nog niet ziek geweest en toen net op die dag dat ik vertrok heb ik waarschijnlijk iets gegeten dat toch niet helemaal goed was… Echt heel erg naar is dat, I feel you!

 9. 10 mei 2017 / 18:01

  Jeetje, wat een nachtmerrie, ziek worden op een 10 uur durende vlucht! Gelukkig heb je het allemaal overleefd haha! x

 10. 10 mei 2017 / 19:04

  Aaaah, echt wel een beetje medelijden met je na puntje 5! Scheelt dat je naar freaking Miami ging 😉

 11. 10 mei 2017 / 20:07

  Haha heel leuk om te lezen die reisblunders! Jeetje, je hebt wel al wat meegemaakt tijdens het reizen, maar dat is een deel van het avontuur zeker? 😉 Wat stom van die pinpas, en eigenlijk ook wel een beetje grappig om te lezen als Belg, want bij ons is het de normaalste zaak van de wereld om op stop te drukken om je pinpas terug te krijgen. Kleine verschillen, waar je anders nooit bij zou stilstaan. Mijn vlucht missen heb ik helaas ook al eens gehad, oeps.

 12. 11 mei 2017 / 12:47

  Geen echte blunder, maar ik heb wel een keer mijn vlucht gemist omdat de bus naar het vliegveld heel lang in de file stond. Maarja het was ook spits, dus had ik eigenlijk eerder moeten vertrekken. Een ander ticket boeken was een duur grapje!

 13. Maxime
  11 mei 2017 / 12:49

  Hahaha, de snowboardblunder heb ik ook gehad! Hij gleed met een enorme vaart de berg af, en we hebben nog een tijdje moeten zoeken (het was een huur snorboard, oeps..) uiteindelijk vonden we eerst off-piste een ander snorbaard van dezelfde verhuur en later ook mijn eigen board terug, wel met een kapotte binding, want hij was heel hard tegen een paal geknald. Maar omdat we met een extra board bij de verhuur terugkwamen hoefden geen extra geld te betalen, dus dat was dan weer een mazzeltje 🙂
  Liefs!

 14. 18 mei 2017 / 07:40

  Oh ik mag eigenlijk niet lachen, maar hoe krijg je het allemaal voor elkaar?!

 15. 21 juli 2017 / 18:19

  Geniaal xD Maar op dat moment best wel zuur lijkt me. Ik heb zelf tot nu toe geluk gehad, maar toen ik klein was heeft 1 van m’n broers aan het begin van een 9 uur durende vlucht op m’n schoot gekotst xD niet zo leuk.

  Ja en m’n moeder heeft wel vaker een vlucht bijna gemist dan op tijd gekomen… ze heeft echt een engeltje op d’r schouder want ze mocht er altijd nog net in…

  • 22 juli 2017 / 15:03

   Haha sorry, ik moest best een beetje lachen bij het lezen van je comment. Gelukkig is het al weer een tijd geleden en kan je er zelf waarschijnlijk nu ook om lachen :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
reizen naar Sri Lanka
Waarom je nú moet reizen naar Sri Lanka

Sri Lanka, het land waar ik 3 weken doorheen heb gereisd en dat mijn hart heeft gestolen. Het land waar ik in...

Sluiten