Goedkoop reizen? Dit zijn mijn tips!

goedkoop reizen

De enige reden waarom ik zoveel kan reizen is omdat ik vaak voor weinig geld een leuke reis boek. En stiekem ook omdat reizen een van mijn grootste prioriteiten is, maar dat is een ander verhaal. Wil je net zoals ik goedkoop reizen? Lees dan gauw verder, want vandaag deel ik mijn tips!

Ga ik jullie vandaag al mijn geheimen op reisgebied vertellen? Ja, dat ga ik doen. Ik vind namelijk dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om veel van de wereld te kunnen zien. Reizen is namelijk, vind ik, het mooiste wat je kunt doen. Een verrijking van je leven. Maar omdat ik de afgelopen jaren ontzettend veel goede tips heb verzameld, zal ik mijn tips in twee delen opsplitsen. In dit ‘goedkoop reizen’ deel, zal ik je vertellen wat mijn tips op het gebied van een reis boeken zijn.

Goedkoop vliegen

Paperflies
Paperflies is een heel overzichtelijke website waarbij je makkelijk vliegtickets van verschillende aanbieders met elkaar kunt vergelijken. Op de website van Paperflies staat ook een ‘deal’ pagina waarop elke dag nieuwe vliegticketdeals naar verschillende landen komen te staan. Op de ‘getaway’ pagina staan elke dag nieuwe deals van pakketreizen.

Momondo
De website Momondo is in principe hetzelfde als Paperflies. Je kunt makkelijk vliegtickets van verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Binnen enkele seconden kan je zien welk ticket het goedkoopst of snelst is. En oja, wil je op reis maar weet je nog niet waarheen? Dan kan je als bestemming ‘waar dan ook’ intypen, zodat vervolgens bovenaan de goedkoopste tickets komen te staan.

Skyscanner
De website Skyscanner is van dit rijtje mijn favoriet als het aankomt op het vergelijken van verschillende vliegtickets. Ook hierbij hoef je nog niet persé je bestemming te weten, als je naar een goedkoop vliegticket zoekt. Weet je die wel? Dan kan je een prijsalarm op de bestemming zetten. Wanneer je dit doet, krijg je steeds een mailtje als de prijs omhoog of omlaag gaat. Twee mogelijke opties die ik persoonlijk heel fijn vind.

GeniusFlight
Bij GeniusFlight vergelijk je verschillende vliegtickets, kan je de ‘verras me’ knop indrukken en kan je ook een wereldkaart zien waarop alle prijzen naar verschillende bestemmingen staan. GeniusFlight is daarom duidelijk, makkelijk en ontzettend overzichtelijk. Opzoek naar nog meer? Neem dan een kijkje op GeniusTravel, want op die website kan je op een plek opzoek gaan naar hotels, autoverhuur, vluchten, appartementen en reistips.

Secret Flying
Zelf heb ik nog nooit via Secret Flying een reis geboekt, maar wanneer je ontzettend flexibel bent en houdt van het constant in de gaten houden van goedkope tickets, raad ik je Secret Flying zeker aan. Op deze website zie ik namelijk regelmatig belachelijk goedkope vliegtickets voorbij komen.

goedkoop reizen

Accommodaties

Expedia
Ik denk dat iedereen Expedia wel kent, maar toch wil ik hem in dit lijstje benoemen. Vooral omdat ik in de afgelopen jaren heb ontdekt dat zij echt de goedkoopste prijzen en beste deals aanbieden. En wat ook erg leuk is, is dat je op je eigen account punten kan sparen voor gratis nachten. Een dik pluspunt voor als je vaak reist.

Booking.com
Naast Expedia, is Booking.com mijn favoriete website om een accommodatie bij te boeken. Ik check altijd eerst Expedia en als ik daar niks op vind, dan surf ik door naar Bookin.com. Op deze website staan ook vaak hele goede aanbiedingen en worden hotels voor minder dan op andere websites aangeboden. Via deze link ontvang je na een boeking bij Booking.com €15 euro retour.

Airbnb
Als je het mij vraagt is Airbnb de leukste manier van overnachten tijdens je vakantie. In tegenstelling tot een hotel, slaap je vaak, wanneer je een kamer of appartement/huis boekt met Airbnb, groter en goedkoper. Sommige mensen vinden het boeken van een kamer of appartement/huis van iemand anders eng, maar wanneer een woning genoeg goede recensies en sterren heeft, kan het eigenlijk bijna niet meer fout gaan. Nog niet eerder een accomodatie via Airbnb geboekt? Via deze link krijg je €30 euro korting op je eerste Airbnb boeking! Ik zelf heb al heel wat keren een accommodatie via Airbnb geboekt en hier kan je mijn favoriete Airbnb accommodaties bekijken.

Pakketreizen

Een pakketreis zal in 9 van de 10 keer goedkoper zijn dan wanneer je een los ticket en accommodatie boekt. Wanneer je op één bestemming wilt blijven, is het dus goed om verschillende websites, die pakketreizen-deals aanbieden, in de gaten te houden. De drie websites waar elke dag weer nieuwe pakketreizen-deals op komen te staan zijn Ticketspy, Weflycheap en Vakantiepiraten. Zo boekte ik via Weflycheap een 9 daagse reis naar Curacao in het hoogseizoen. Maar mijn beste deal ooit boekte ik via Ticketspy. Ik betaalde toen voor een 16 daagse reis naar Cuba €650 euro. Bij beide reizen zaten de vluchten, transfers en het hotel erbij in. Ook is het kijken op de website van Vakantie Dicounter een aanrader. Via deze website kun je goedkoop reizen door een bestemming en/of datum in te vullen en vervolgens de beste deals te zien.

En verder..

Zo, nu heb ik je al mijn favoriete websites gegeven om in het vervolg een zo goedkoop mogelijke reis te boeken. Maar er is meer dat je moet weten als je goedkoop wilt reizen. En dat ga ik je in een volgend deel vertellen. Dan ga ik het niet hebben over het boeken van een reis, maar hoe je een reis ter plekke zo goedkoop mogelijk kunt houden. Want, wil je goedkoop reizen? Dan moet je ook daar rekening mee houden. Mijn laatste tip? Ga in het vervolg áltijd opzoek naar jouw goedkope reis in een incognitovenster. Dat Ingocnitovenster zorgt er namelijk voor dat je browser niet bij kan houden welke pagina’s jij bezoekt. Wanneer je dit niet doet en constant in een normaal venster alle websites bezoekt, zullen er cookies worden opgeslagen en daardoor de prijzen stijgen. En dat is natuurlijk het laatste wat je wilt. Benieuwd hoe je een incognitovenster in jouw browser kan openen? Je lees er hier meer info over.

Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt gehad. Nu mijn vraag aan jou: wat is jouw ultieme tip als het op goedkoop reizen aankomt? Let me know! Liefs!

PS: lees ook eens het boek: Bugdet Travel, a guide to travelling on a shoestring.

goedkoop reizen

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

21 Reacties

 1. 23 januari 2017 / 07:32

  Hele handige tips! Het is ook ideaal als ik niet meer aan schoolvakanties gebonden ben, scheelt toch ook in prijs.

 2. 23 januari 2017 / 07:48

  Wat een handige tips! Skyscanner had ik al wel eens van gehoord, maar ik was er nooit zo diep op ingegaan. Misschien toch maar even doen 😉

 3. 23 januari 2017 / 07:53

  Hele goede tips! Vooral van het icognito venster!

  • Jaap
   27 januari 2019 / 23:38

   Incognito echt goede tip.
   Gebruik in took bij kranten online.
   Vaak kun he maar been paar artikelen lezen. Ga naar incognito end he kunt er were been stem lezen.

 4. 23 januari 2017 / 08:22

  Echt hele fijne tips voor iemand als ik die ook graag goedkoop reist. Bij dat laatste over cookies had ik nooit echt stilgestaan. Dat ga ik onthouden als ik de volgende keer een reis boek.

 5. 23 januari 2017 / 09:29

  Ik vind die tip van het incognitovenster inderdaad echt een goede. Ik doe dat ook altijd en sinds ik het toen gelezen heb raad ik het anderen ook altijd aan. Verder vind ik Airbnb ook super fijn, tot nu toe alleen nog maar goede ervaringen mee gehad 🙂

 6. 23 januari 2017 / 10:19

  Jaa op paperflies vond mijn vriend een vliegticket naar IJsland voor maar 60 euro. Onwijs fijn!

 7. 23 januari 2017 / 10:26

  Wat een fijne tips zeg, dit ga ik onthouden voor de zomervakantie! Ik vind AirBNB zelf ook ontzettend fijn en leuk, je komt op heel leuke plekjes. En wat slim van het incognitovenster! Malou x

 8. 23 januari 2017 / 11:56

  Hele handige tips! Gaaf dat je voor €650 naar Cuba kon!! Ik ga naar Berlijn en Parijs, dus als die trips achter de rug zijn ga ik me verdiepen in deze handige tips. Er is namelijk nog zo veel dat ik (nog) niet heb gezien!

 9. 23 januari 2017 / 13:57

  Superhandige tips, wooow, ik sla deze op want die gaat zeker van pas komen! Liefs 🙂

 10. 23 januari 2017 / 14:50

  Superfijne tips! Ik heb net bedacht dat ik binnenkort in mijn eentje op citytrip wil (waah), dus deze links komen zeker van pas. Dankjewel voor het delen!

 11. 23 januari 2017 / 14:59

  Heel handig! Heel veel wist ik nog niet. bedankt voor het delen 🙂

 12. 23 januari 2017 / 17:11

  Super bedankt voor de tips 🙂 Ik heb nog nooit een airbnb gehuurd, maar dat lijkt me zo leuk!

 13. 23 januari 2017 / 20:10

  Super tips!! Hier houd ik altijd wel van. Ken nog niet alle websites. Toevallig heb ik vorige week voor een prikkie retourtickets geboekt naar Las Vegas en Dallas. Onwijs veel zin in. Mijn beste tip? Boek snel als de ticketprijs juist is. En vroegboeken loont ook

 14. 23 januari 2017 / 21:15

  Helee handige tips, ik wil nog wat tripjes maken!!!

 15. 23 januari 2017 / 21:32

  Ohhh wat handig, ik sla dit artikeltje even op!

 16. 23 januari 2017 / 22:56

  Wat een handig artikel! Iedereen vraagt ook altijd aan mij hoe het kan dat ik zo vaak op vakantie ga. Het antwoord? Goedkoop boeken! Mijn meest cheape vakantie was die naar Marmaris in Turkije vorig jaar. We boekten een 8-daagse vakantie inclusief vlucht, verblijf en ontbijt voor 230 euro. Uiteindelijk gaven we nog zo’n 120 euro uit op locatie aan leuke dingen, dus de hele vakantie kostte maar 350 euro! Deze tripjes boek ik altijd bij TUI (met vroegboekkorting), daar hebben ze altijd hele leuke aanbiedingen. Dus dit jaar ga ik dat weer proberen! Liefs, Nicole

 17. 24 januari 2017 / 23:20

  Iemand anders zei inderdaad laatst ook al dat de prijzen stijgen als je vaak naar vliegtickets zoekt. Aan de ene kant is dat slim, maar toch is het nogal oneerlijk, vind je niet? En fijn dat je hierover schrijft trouwens! Ik hoop dat ik m’n ouders ooit kan overhalen om zo’n reis te boeken 🙂 Tot nu toe gaan we altijd met de auto namelijk 😛

 18. Mylene
  30 januari 2017 / 14:47

  De Skyscanner app open ik best vaak op mijn telefoon, haha. Het is er alleen nooit van gekomen dat ik ook daadwerkelijk iets heb geboekt. Geen idee wat me tegenhoudt, want ik zie vaak voor een paar tientjes vluchten naar hele toffe plekken.

 19. 9 februari 2017 / 18:32

  Hele handige tips! Ik ben inmiddels echt goed geworden in het vinden van goedkope tickets, onder andere door de sites die jij noemt. Die check ik altijd heel vaak en ineens heb je heel wat reizen voor weinig geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Shopping Saturday – sale favorieten januari 2017

Hoewel de sale al een tijd in volle gang is, zijn er op het web toch nog wel wat leuke...

Sluiten