Geld verdienen terwijl je reist. Dit zijn 5 mogelijke manieren!

Geld verdienen terwijl je reist. Dit zijn 5 mogelijke manieren!

Reizen is leuk, maar kost vaak ook wel wat centjes. Of centen, het is maar net wat je gaat doen. Maar hoe dan ook: geld verdienen terwijl je reist; hoe fijn zou dat zijn? Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar toch zijn er een aantal hele leuke manieren. In dit artikel vertel ik je graag de 5 manieren waarop dit mogelijk is.

1. Parkeer je auto gratis op Schiphol en verhuur hem

Afgelopen januari, toen ik met Nick naar Curaçao ging, reden wij met onze eigen auto naar Schiphol. Ik kreeg veel de vraag ‘of dat dan niet duur is, dat parkeren op Schiphol’ en eigenlijk is dat het vaak ook wel, tenzij je je auto bij ParkFlyRent parkeert. ParkFlywattes? ParkFlyRent. Nog niet veel mensen kennen het en daarom schrijf ik er nu met veel liefde over op mijn blog. Meer mensen zouden het namelijk moeten kennen.

ParkFlyRent is een nieuwe en duurzame parkeerservice bij Schiphol en Eindhoven Airport. Hoe het werkt? Je reserveert van te voren jouw gratis parkeerplek, je rijdt op de dag van vertrek naar het kantoor van ParkFlyRent en wordt vervolgens door een privéchaffeur naar je vertrekhal gebracht. Jouw auto blijft bij ParkFlyRent staan en wordt, terwijl jij op reis bent, verhuurd aan een gescreende huurder die jouw auto volledig verzekerd huurt. Wanneer je weer terug komt van je reis, wordt je weer opgehaald door een privéchauffeur en naar je keurig gewassen auto gebracht. En nu komt het: dan hoor je ook gelijk of je, naast het gratis parkeren van je auto, geld hebt verdiend met het verhuren van je auto. ParkFlyRent kijkt eerst hoeveel kilometers er gereden is met de auto. Daar halen ze 50 km per dag vanaf en over het restant verdien je €0,10 per km. Hetgeen wat jij kan verdienen met het laten verhuren van jouw auto kan dus oplopen tot in de honderden euro’s. Katsjing!

Het kan natuurlijk zo zijn dat je auto niet verhuurd wordt terwijl je op reis bent en dan verdien je niks, maar dan heb je dus wél gratis geparkeerd op Schiphol. Wanneer dit gebeurt, draait ParkFlyRent verlies. Zij moeten namelijk gewoon betalen voor de parkeerplekken op Schiphol. Waar ze dan wel aan verdienen? Aan het verhuren van een auto. En die winst delen ze dus met de eigenaar van de auto, maar ook gaat er 10% naar het goede doel.

Ben je benieuwd naar ParkFlyRent en zou je meer willen weten over hoe dit nou precies werkt? Bekijk dan eens deze video voor meer informatie. Op Facebook scoren ze in ieder geval al 4,5 sterren en op Trustpilot krijgen ze een 8,5 als cijfer. Ik was voor en na mijn reis naar Curaçao in ieder geval erg tevreden en ga mijn auto dan ook zeker vaker bij ParkFlyRent onderbrengen.

2. Werk op bestemming als je een langere periode op reis gaat

Er zijn ontzettend veel manieren om te werken op een bestemming. De mogelijkheden zijn natuurlijk per land verschillend, maar bijna overal kun je wel les gaan geven, op het land werken, au pair worden of in horecagelegenheden aan de slag. Denk ook eens aan jouw talent en of er een mogelijkheid is om die uit te voeren op jouw reisbestemming. Ben je bijvoorbeeld goed in surfen of duiken? Misschien kan je dan wel aan de slag als surf- of duikinstructeur.

3. Vul online enquêtes in

Ik schreef al eens eerder een artikel over hoe ik online mijn geld verdien + hoe jij dat ook kunt en hierin vertel ik over Euroclix, Spaar4cash en Qassa. Dit zijn drie spaarprogramma’s waarbij je punten kunt verdienen door het bijvoorbeeld invullen van enquêtes. Die punten kun je vervolgens weer laten uitbetalen voor geld. Meer informatie daarover? Lees dan het artikel nog eens terug. Daarin leg ik het haarfijn uit!

4. Verhuur je kamer, appartement of huis via Airbnb

Het huren van accommodaties via Airbnb kent iedereen inmiddels, maar heb je er ook al weleens over nagedacht dat jij jouw eigen woning via Airbnb kan verhuren? Ik namelijk wel. Nick en ik zaten er over te denken om ons huis te verhuren toen we 3 weken naar Sri Lanka gingen. Uiteindelijk waren we te laat met het maken van foto’s van ons huis en alle voorbereidingen, maar ik ben zeker nog wel van plan om dit een keer te doen. Het is even een geregel, maar vanaf het moment dat alles geregeld is, kan je er heel wat centjes mee verdienen. Het lijkt mij ontzettend fijn om op deze manier geld te verdienen terwijl je reist.

5. Verkoop je reisfoto’s online

En dan last, but not least kun je ook nog je gemaakte reisfoto’s online verkopen. Er zijn tal van websites waarbij dit kan. Denk bijvoorbeeld aan Nationale Beeldbank, iStockfoto, Shutterstock en Dreamstime. Wel moet je bij deze websites aan bepaalde voorwaarden voldoen en zal je geen vetpot verdienen. Maar het is natuurlijk wél een heel leuke manier van geld verdienen. En tsja, als je toch al foto’s aan het maken bent tijdens het reizen, kan je ze net zo goed uploaden op stocksites, in de hoop dat je er iets mee verdiend 😉

Geld verdienen terwijl je reist; heb jij dit al weleens gedaan? En weet jij misschien nog meer leuke manieren? Laat het dan zeker weten in de comments! Liefs! x

12 Reacties

 1. 18 april 2017 / 15:16

  Wat veel handige tips! En over je eerste tip: dan zie ik eigenlijk geen reden meer om dat niet te doen, want als je én gratis kunt parkeren én eventueel geld kunt verdienen, zitten er niet eens minpunten aan. Ook wel slim bedacht eigenlijk 😉

 2. 18 april 2017 / 16:01

  Handige tips! Toen ik las over Airbnb heb ik een half uur op de site gekeken. Zoveel leuke appartementjes.

 3. 18 april 2017 / 16:26

  Oh wauw, wat een ontzettend handig concept, dat ParkFlyRent! Als ik ooit zelf een rijbewijs én een auto heb, ga ik daar maar eens over nadenken. 😉

 4. 20 april 2017 / 14:35

  Die eerste tip is handig! En werken op de bestemming lijkt mij ook heel leuk om te doen!

 5. 30 april 2017 / 20:09

  Wat een super slim idee! Parflyrent lijkt mij echt ideaal. Hadden ze dit maar op Airport Eelde haha.

 6. 1 mei 2017 / 00:20

  Wat een handige tip zeg! Parkflyrent klinkt echt heel handig. Ik heb helaas geen eigen auto, maar alsi k het had zou ik het zeker uit willen proberen. Leuk en handig concept 🙂 Wij willen voor langere tijd gaan reizen en dan freelancen. Ik wil onderweg zo nu en dan in opdracht schrijven of ter plekke een baan zoeken en mijn vriend kan programmeren en websites bouwen. Gelukkig kan dat van over de hele wereld.

 7. 19 juli 2017 / 19:59

  Wat een handige en leuke tips! Ik wil sowieso wat meer gaan reizen, dus deze tips komen zeker van pas! <3

 8. 27 februari 2018 / 14:22

  Die eerste tip kende ik niet, wat superhandig, die ga ik zeker onthouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Shopping Saturday – stationery / kantoorartikelen

Notitieboekjes, weekplanners, mappen en stickers: ik kan er niet genoeg van hebben. Ik heb al ontzettend vaak tegen mezelf gezegd 'dat...

Sluiten