Fotografie – Stedentrip naar Lissabon

stedentrip naar Lissabon

Afgelopen mei ging ik met Nick en zijn gezin op stedentrip naar Lissabon. Ik was nog niet eerder in deze stad geweest, dus ik was er reuze benieuwd naar. En ik vond het er in een woord geweldig! Vooral de sfeer, verschillende wijken en het eten trokken mijn aandacht, dus ik daar heel wat foto’s van weten te maken. Kijk je mee?

stedentrip naar Lissabonstedentrip naar Lissabon stedentrip naar Lissabonstedentrip naar Lissabonstedentrip naar Lissabon stedentrip naar Lissabonstedentrip naar Lissabon stedentrip naar Lissabonstedentrip naar Lissabon

Zoals jullie misschien al gewend zijn van het ‘The People Of Sri Lanka‘ artikel, vind ik het geweldig om lokale mensen op de foto te zetten in het buitenland. Vaak krijgt de foto door de uitdrukkingen op hun gezicht een verhaal, iets wat ik bij elke foto probeer na te streven. Mensen vragen mij wel eens hoe ik dat dan precies doe, of ik naar ze toe loop om te vragen of ik een foto mag maken. Maar nee, dat durf ik eigenlijk niet. Ik observeer de lokale mensen en voel zo een beetje aan of ze het oke vinden als ik een foto van ze maak. En negen van de tien keer maak ik ook een foto als ze het zelf niet door hebben. Dat zijn eigenlijk mijn favo momenten, want dan wordt het niet zo awkward, haha!

Ben je benieuwd naar wat meer informatie over mijn stedentrip naar Lissabon? Ik schreef, voordat ik erheen ging, ‘7 dingen die ik in Lissabon wil doen‘. En omdat ik zo ontzettend veel leuke horeca gelegenheden ben tegengekomen, schreef ik na afloop een artikel over de ‘Lissabon hotspots‘ waar ik was geweest.

Ben jij wel eens op stedentrip naar Lissabon geweest? En wat vond je van deze stad? Laat me vooral ook weten wat je van mijn foto’s vindt! Daar ben ik altijd heel benieuwd naar. Liefs!

17 Reacties

 1. 21 oktober 2016 / 08:06

  Wauw, wat een schitterende foto’s! Lissabon staat al jarenlang bovenaan mijn travel wishlist.

 2. 21 oktober 2016 / 09:03

  Jij weet altijd prachtige foto`s te maken! Lijkt me een hele mooie stad!
  Liefs

 3. 21 oktober 2016 / 09:20

  Prachtige foto’s. Lissabon staat ook op mijn lijstje van steden!

 4. 21 oktober 2016 / 10:28

  Hele gave foto’s, ik wil er echt nog eens heen <3 Maar er staat nog zoveel op mijn lijstje haha!

 5. 21 oktober 2016 / 13:06

  Ben het helemaal met je eens, vind het ook het mooiste om juist die momenten te pakken dat mensen niet opletten, dan heb je echt iets vastgelegd, dat is het mooie van fotografie. Wanneer iemand poseert doe je dat natuurlijk ook, maar dan is toch het echte leven uit de foto verdwenen, omdat iemand zich bewust is dat je een foto maakt. Echt een verschil en een goede tip om authentieke travel fotos te maken!
  Was leuk je weer gisteren even te zien. 😉 Hoe was het diner? 😉
  xx Frederique
  http://fablefrique.com

  • 23 oktober 2016 / 12:21

   Ik vond het ook erg leuk om je weer even gezien en gesproken te hebben! 😀 Diner was zeker nog erg leuk! X

 6. 21 oktober 2016 / 13:41

  Wat een mooie foto’s, Fleur! Lissabon is mooi!

 7. 21 oktober 2016 / 15:02

  Wat maak je toch prachtige foto’s chick! Krijg meteen zin om ook zo’n stedentripje te boeken 😉 Fijn weekend alvast!

 8. 21 oktober 2016 / 17:28

  Hele fijne foto’s! Lissabon lijkt mij dan ook heerlijk.

 9. 22 oktober 2016 / 13:44

  Heel mooie foto’s! Ik doe precies zoals jij. Ik hou ook van de lokale bevolking fotograferen, maar durf hen ook niet aan te spreken. Zo verschuil ik mij dikwijls achter de huizen of neem ‘k snel even een foto zonder dat ’t opvalt wat mijn doel eigenlijk is 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
ik ben gestopt
Thursday Talk – ik ben gestopt!

Let me introduce een nieuwe rubriek hier op mijn blog: Thursday Talk. Ik zat te denken aan hoe ik mijn...

Sluiten