Dit zijn de 7 fotografie blog posts waar ik echt wat aan heb gehad!

fotografie blog posts

Hoi allemaal! Zoals jullie misschien wel weten ben ik gek op fotografie en probeer ik ook steeds weer mijn outfit foto’s of andere foto’s op mijn blog te verbeteren. En omdat ik weet dat ik hierin niet de enige ben, deel ik vandaag de 7 fotografie blog posts waar ik echt wat aan heb gehad! Lees je mee?

1. 5 essential Photoshop tools to edit your blog photos with (and how to use them)

Deze blog post komt van The Nectar Collective, waarop je veel blogtips kunt lezen en dus ook zo af en toe een fotografie artikel op voorbij ziet komen. Wat ik heel fijn vind aan dit artikel over hoe je bepaalde Photoshop tools kunt gebruiken? Dat het allemaal zo duidelijk is uitgelegd aan de hand van foto’s en korte stukjes tekst.

24 tips voor een 50mm F/1.8 of (F/1.4)

Deze blog post komt van M Hilarius Tutorials en aangezien ik zelf een 50mm F/1.8 lens in mijn bezit heb, vond ik dit artikel heel handig om te lezen. Het lijkt soms zo makkelijk om met deze lens te fotograferen, maar door deze blog post ben ik heel wat meer te weten gekomen over de 50mm!

3. The best camera settings for outfit photos

Deze blog post komt van By José Chan, een Nederlands meisje met een grote passie voor fotografie. Ze fotografeert al een tijdje veel grote fashion bloggers en al die foto’s zijn dan ook om door een ringetje te halen zo mooi. En omdat zij stiekem best wel een voorbeeld voor mij is wat betreft outfit foto’s, las ik dan ook met veel plezier het artikel over de beste camera instellingen bij outfit foto’s.

4. 5x fototips voor op je wintersport vakantie

Deze blog post komt van Fotografille, een Nederlandse fotografie blog die ik al een heel lange tijd volg. En aangezien ik hou van wintersport, maar ook van fotografie, kon ik het niet laten om deze blog post over de fototips voor op je wintersport vakantie in dit lijstje te zetten. Want nee, zo makkelijk is fotograferen in de kou met witte landschappen nog niet.

5. 9 tips to bring your photography to the next level

Deze blog post komt van The Fashion Camera en zoals de blognaam het al zegt, is dit ook weer een blog over fotografie. Het Nederlandse meisje achter deze blog is Liselotte Fleur en zij is mode en portret fotografe van beroep, dus ik vond het dan ook meteen interessant om haar blog te volgen om zo wat tips van haar over te kunnen nemen.

6. How to make photos look less pixelated with Photoshop

Deze blog post komt van Ehow, een website waar ik in principe verder nooit op kijk, maar waar ik wel veel heb gehad aan de tips over hoe je je foto’s minder korrelig kunt maken. En die tips kan ik vooral in de winter goed gebruiken, wanneer ik door het donkere weer verplicht ben een hoger ISO waarde getal op mijn camera in te stellen en daardoor dus wat korreligere foto’s krijg.

7. All about prime lenses & focal lengths

En dan de laatste fotografie blog post van A Beautiful Mess, een van mijn favoriete buitenlandse blogs. Deze blog post gaat voornamelijk over de 30mm, 50mm en 85mm lenzen en aangezien ik zelf de 50mm heb, maar nog heel graag de 30mm wil aanschaffen, heb ik zeker wat aan deze blog post gehad. Het wordt wederom weer allemaal ontzettend goed in beeld en tekst uitgelegd en dat vind ik fijn!

Zo, dan waren dat de 7 fotografie blog posts waar ik echt wat aan heb gehad. Ken jij toevallig nog fotografie blog posts – of fotografie bloggers – die jij heel nuttig vindt? Deel ze dan eventjes, want ik vind het altijd erg leuk en interessant om hier over te lezen!

PS: voor iedereen die het zich afvraagt: ik fotografeer zelf met een Canon 70D en de 17-55mm , 50mm en 35mm lenzen.

BewarenBewaren

Share:

31 Reacties

 1. Anna
  22 februari 2016 / 13:01

  Oeh, dit is ideaal zeg! Heel fijn dat je dit lijstje deelt :). Ik ga meteen even doorklikken. Fotografietips zijn altijd welkom. Liefde voor de 50mm lens trouwens <3. Zo fijn!

 2. 22 februari 2016 / 13:22

  Hee wat leuk om te zien. Ik ga ze zeker eventjes teruglezen. Ben benieuwd!

 3. 22 februari 2016 / 13:32

  Ik heb ze even doorgelezen en het zijn inderdaad hele fijne posts! Ik heb er ook wat dingetjes uit kunnen halen 🙂

 4. 22 februari 2016 / 13:36

  Ik ga ze allemaal even bekijken. Heel handig Fleur! Thanks. X

 5. Manon
  22 februari 2016 / 14:39

  Leuke artikels staan er tussen. Sommige kende ik nog niet.

 6. 22 februari 2016 / 13:41

  Super leuk dat mijn blogpost er tussen staat! Ik moet wel toegeven dat die was geschreven toen ik nog niet zo lang aan het bloggen was. Heel verhelderend vind ik ‘m daarom ook niet echt meer, hahah. Altijd goed om kritisch te blijven over jezelf, hahah.

 7. 22 februari 2016 / 14:02

  De foto’s in het artikel van the fashion camera zijn ZO mooi! Thanks voor het delen. Liefs

 8. 22 februari 2016 / 15:02

  Superhandig posts dit, ik ga ze even lezen!

 9. 22 februari 2016 / 15:30

  Heb ze niet allemaal gelezen maar dit zijn echt heeeel handige artikelen! Altijd fijn om wat tips te krijgen om je kunsten te verbeteren.

 10. Kim
  22 februari 2016 / 16:35

  Wow wat een handige tips! Hier ga ik eens even voor zitten.

 11. 22 februari 2016 / 15:40

  Ah super interessant deze artikelen. Ik moet nog zoveel leren, ik ga ze zeker allemaal even opslaan!

 12. Kim
  22 februari 2016 / 18:39

  Aah, superfijn dit rijtje! Ik sla deze post op, want dan kan ik nog eens terugbladeren! Thanks voor het delen 🙂 Liefs, Kim

 13. 22 februari 2016 / 17:42

  Fijn artikel dit, ik heb nogal wel eens problemen met mijn camera dus love this! Thanks for sharing! 🙂

 14. Cynthia - Liefde voor mode
  22 februari 2016 / 19:44

  Goede tips! Ik spaar ondertussen nog even door voor een goede camera…

 15. Daphne
  22 februari 2016 / 19:55

  Ohhh wat handig, dankjedankjedankje!

 16. Merel Teunis
  22 februari 2016 / 21:19

  Jaaa, super handig artikel! Ik heb zelf nog niet zo lang geleden mijn eerste spiegelreflex gekocht en hier heb ik zeker wat aan! Liefs, x

 17. 22 februari 2016 / 20:44

  Wat een fijn overzicht is dit! Een aantal artikelen kende ik nog niet, dus ik klik meteen even door. Dankjewel voor het delen! 🙂

 18. Elsbet | La Vie Pure
  22 februari 2016 / 22:03

  Dankje om te delen! Een aantal van deze komen goed van pas!

 19. 22 februari 2016 / 22:56

  Wat een leuke blogpost, dat ga ik eens even allemaal nalezen 😀

 20. Lisa
  23 februari 2016 / 19:09

  Wat een handige post zeg! Ik save m even voor later.

 21. 26 februari 2016 / 13:06

  Superhandige artikels! Ik heb ze eventjes opgeslagen 🙂

 22. 30 december 2016 / 12:49

  Ik zie nu pas dat je mijn artikel hierin hebt genoemd, wat leuk. Dankjewel!! En ik ga de rest ook eens even checken 🙂

  • 30 december 2016 / 12:50

   Oh! Het is ‘oud’ zie ik nu. En ik heb er al op gereageerd haha. Maar afgelopen weken zijn er ineens weer mensen vanuit dit artikel op mijn blog gekomen dus vandaar dat het me nu opnieuw opviel. Foutje 😉

 23. 31 juli 2017 / 15:22

  Leuk om de fotografietips te lezen! Wij drukken niet op de standaardmanier, maar op authentieke wijze en veel verschillende dingen. We krijgen regelmatig vragen over fotografie van mensen die bij ons komen voor drukwerk, en ik zal ze zeker dit blog eens doorsturen. Ook al is de post al wat ouder, het is zeker leuke en nuttige info!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Met deze outfit werd ik geïnspireerd door Pinterest

Hoi allemaal! De afgelopen weken had ik niet zoveel outfit inspiratie, dus besloot ik weer eens een kijkje te gaan...

Sluiten