Dit zijn mijn favoriete websites voor goedkope vliegtickets

Dit zijn mijn favoriete websites voor goedkope vliegtickets

Het komt nog weleens voor dat ik opzoek ben naar vliegtickets. Omdat ik daadwerkelijk van plan ben om een nieuw reisje te maken, maar soms ook gewoon voor de lol. Omdat ik het vergelijken van verschillende vliegtickets leuk vind om te doen en daarbij vaak ook lekker kan wegdromen over de bestemmingen. Maar wanneer ik opzoek ben, wil ik natuurlijk wel de beste deals voor mijn neus te zien krijgen. In de afgelopen jaren heb ik een rijtje met websites verzameld die ik altijd bezoek wanneer ik opzoek ben naar goedkope vliegtickets. Ben je benieuwd over welke websites ik het heb? Lees dan gauw verder.

Dit zijn mijn favoriete websites voor goedkope vliegtickets

Skyscanner

Met stipt op nummer één staat Skyscanner. De website die ik áltijd als eerste bezoek en dus één van mijn favoriete websites voor goedkope vliegtickets is. Wat ik persoonlijk zo fijn vind aan Skyscanner is het feit dat het een vergelijkingswebsite is van verschillende airlines. De website van Skyscanner is makkelijk en gebruiksvriendelijk. En de tofste functie vind ik zelf dat je als bestemming: ‘overal’ in kunt vullen, waardoor je de goedkoopste bestemmingen als eerst te zien krijgt. Heel handig voor als je eigenlijk nog geen idee hebt waar je naar toe wilt en de kosten laag wilt houden. Inmiddels wel al een vliegticket op het oog maar vind je hem toch nog net iets te prijzig? Dan kan je een prijsalarm instellen waarbij je via de mail op de hoogte wordt gehouden van prijswijzigingen. Ook dit vind ik een dik pluspunt. Ja, Skyscanner is een zeker aan te raden om een kijkje op te nemen als je opzoek bent naar goedkope vliegtickets.

Tix

Een van mijn favoriete websites voor vliegtickets is naast Skyscanner toch ook echt wel Tix. Ik kreeg ooit de tip van mijn moeder om in het vervolg mijn reizen en vliegtickets via Tix te gaan vergelijken en boeken. En ze had gelijk: het is een fijne website waar veel op mogelijk is. Niet alleen het zoeken naar de goedkoopste vliegtickets, maar ook de goedkoopste accommodaties, auto’s en dat allemaal gecombineerd – mocht je dat willen.

Momondo

Net zoals Tix, is Momondo ook een website waarop gemakkelijk de prijzen van vliegtickets, accommodaties en auto’s met elkaar te vergelijken zijn. Eigenlijk neem ik op beide websites een kijkje wanneer ik mijn vliegticket met accommodatie gecombineerd wil hebben, want op beide websites staan weer andere accommodaties.

websites voor goedkope vliegtickets

➸ Heb je inmiddels een goede deal te pakken, maar heeft de desbetreffende vlucht vertraging? Ik schreef eerder al een artikel op mijn blog met tips bij een vetraagde vlucht. Maar ook als je geen vertraagde vlucht hebt is dit artikel interessant om te lezen. Je weet maar nooit wanneer je de tips uit het artikel nodig zult hebben. 

Secretflying

Secretflying is een website waar constant de beste vliegticket deals op verschijnen. Het dient dus niet als vergelijkingswebsite en daardoor moet je natuurlijk maar net iets tegenkomen wat voor jou interessant is. Maar ik kan je verzekeren: de beste deals verschijnen wel écht op Secretflying. Dus ben je flexibel, wil je gewoon goedkoop op reis en heb je ook nog de tijd om de website even een poosje in de gaten te houden? Dan is Secretflying jouw beste vriend!

Skiplagged

Mijn meest recente ontdekking is Skiplagged, een website die een – wel heel slim! – stapje verder gaat in het vinden van de goedkoopste vliegtickets. Skiplagged plaatst namelijk aanbiedingen met ‘hidden city’ tarieven, wat betekent dat je een vlucht kunt boeken met overstap, waarbij de overstap jouw eindpunt is. Omdat het vliegticket met overstap naar een andere bestemming soms goedkoper is dan een rechtstreekse vlucht naar de bestemming waar jij heen wilt. Snap je hem nog? Zo niet, google dan maar even ‘hidden city tarieven’. En neem daarna natuurlijk ook even een kijkje op de website van Skiplagged 😉

Dit zijn mijn favoriete websites voor goedkope vliegtickets. Ken jij nog één over meerdere websites die ook fijn zijn voor het vinden van goedkope vliegtickets? Laat het mij dan zeker weten in de comments, want ik vind het altijd leuk om nieuwe websites te ontdekken. Wat is jouw allerbeste vliegticket deal ooit geweest? 

4 Reacties

  1. 27 mei 2019 / 10:31

    Wat een super fijne tips! Skyscanner gebruik ik ook regelmatig. Maar meestal boek ik een ticket en accommodatie tegelijk, soms ben je dan ook een stuk goedkoper uit. Skiplagged lijkt me echt ideaal, super slim ook haha!

  2. 1 juni 2019 / 08:37

    Wat een mega handig artikel zeg! Thanks voor het delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
15 dingen die je moet weten over Marokko, voordat je voor het eerst naar dit land reist

Jaren stond Marokko op mijn lijst van landen waar ik nog een keer heen wilde gaan. Maar telkens kwam het...

Close