Dit zijn mijn 8 favoriete vakantie eilanden

Dit zijn mijn 8 favoriete vakantie eilanden

Wanneer je mij vraagt wat mijn droombestemmingen zijn, zal ik vrijwel alleen maar eilanden opnoemen. Gewoon omdat ik hou van de relaxte en gezellige sfeer die er op een eiland hangt. Het is er vaak gezellig en alles licht redelijk dicht bij elkaar in de buurt, zodat je veel in een korte tijd kan zien. In dit artikel vertel ik je wat mijn 8 favoriete vakantie eilanden zijn.

1. Ibiza
Met stipt op nummer 1: Ibiza, het Spaanse eiland waar ik al mijn hele leven kom. Door de enorme drukte die zich in de zomermaanden afspeelt, kom ik er eigenlijk alleen nog maar buiten het hoogseizoen op Ibiza. Gemiddeld zo’n één keer per jaar. En heerlijk dat ik het dan vind.. Ga jij nou ook binnenkort? Lees dan vooral ook even de 7 dingen die je moet weten als je naar Ibiza gaat. En het lijstje met mijn favoriete hotspots op Ibiza. Alsjeblieft!

2. Formentera
Naast Ibiza ligt het piepkleine maar o zo mooie eiland Formentera. Doordat het eiland zo klein is, heeft het geen eigen vliegveld en moet je er met de boot vanaf Ibiza naartoe. Maar dat vind ik persoonlijk extra leuk. Geen hoge gebouwen of overvol gedoe. Gewoon rust, kalmte en prachtige stranden.

3. Mallorca
Om maar even in de Spaanse sferen te blijven, kom ik aan bij Mallorca, het eiland dat naast Ibiza ligt. Vroeger kwam ik er al geregeld met mijn ouders en 2 jaar geleden ging ik er met Nick naartoe. Ik vind het een heerlijk eiland, waar van alles te beleven valt. Mallorca is een stuk groter dan Ibiza en daardoor ook veel minder druk. Ook is het wat minder trendy en daardoor op veel plekken nog authentiek. En daar houd ik van. Nog niet helemaal overtuigd? Lees dan maar het artikel over waarom je op vakantie naar Mallorca moet.

4. Sri Lanka
Voor degene die mijn blog al een tijdje volgt, weet dat ik fan ben van Sri Lanka. Sri Lanka ligt voor de kust van India en is het ideale land om doorheen te backpacken. En dan voornamelijk als je niet zo lang de tijd hebt. Sri Lanka is namelijk niet zo groot en je kunt jezelf hier gemakkelijk en snel verplaatsen. Wij zijn uiteindelijk 3 weken op Sri Lanka geweest en hebben het enorm naar ons zin gehad. Lees alle eerder geschreven artikelen over Sri Lanka om meer te weten te komen over mijn tips en ervaringen.

5. Curaçao
3 jaar geleden kwam ik voor het eerst op Curaçao en afgelopen januari was ik er weer. En eigenlijk vind ik dat iedereen er ooit geweest moet zijn. Het is namelijk gewoon een soort van Nederland, maar dan op een klein eiland, met palmbomen en prachtige stranden om je heen. Heel grappig om die sfeer daar eens mee te maken. Normaal hou ik niet zo van het tegenkomen van andere Nederlanders op vakantie, maar op Curacao vind ik dat persoonlijk toch anders. Ik zeg je eerlijk: ik zal er nu niet zo snel meer naar toe gaan omdat ik er al 2 keer ben geweest en hou van het ontdekken van nieuwe plekken, maar toch hoort Curaçao bij het rijtje van mijn favoriete vakantie eilanden.

vakantie eilanden

6. Cuba
Het is alweer ruim 3 jaar geleden dat ik op Cuba was. Door een goede last-minute verbleef ik 16 dagen in het zuiden en maakte ik een aantal leuke excursies. Hoewel Cuba al een lange tijd op mijn to-go list stond, had ik niet verwacht dat ik het zó’n fijn land zou vinden. Het swingt, bruist en leeft er én het is er ook nog eens authentiek. Althans, nóg wel, want dat zal snel gaan veranderen. Lees maar eens de 4 redenen waarom je nú naar Cuba zou moeten reizen.

7. Ijsland
Eind 2015 kwam ik een soort van per ongeluk in Ijsland. Per ongeluk? Ja, per ongeluk. Nick en ik boekten namelijk onze tickets naar New York bij Iceland Air en en kregen te horen dat we gratis een stopover konden maken in Ijsland. En daar zeiden we natuurlijk geen nee tegen. We besloten uiteindelijk om 3 dagen in Ijsland en 5 dagen in New York te verblijven. En zal ik je wat verklappen? Ik vond Ijsland verrassender – en zo bijzonder! – dan New York. Al hebben we in New York natuurlijk ook een paar heel toffe dagen gehad.

8. Bocas del Toro
Bocas del Toro is een van mijn favoriete vakantie eilanden waar ik al best een lange tijd geleden ben geweest. Toen ik voor een paar maanden in Costa Rica woonde, ging ik voor een weekend de grens over naar Panama om vervolgens met een bootje naar Bocas del Toro te gaan. En man, wat was het daar geweldig. Wat je daar ziet, zal je niet snel op andere plekken gaan zien. Verschillende kleine eilandjes met kraakhelder water en veel gezelligheid. Wanneer ik de kans heb, zal ik zeker nog eens teruggaan.

Dit zijn mijn 8 favoriete vakantie eilanden. Sommige vakantie eilanden, zoals Ibiza en Mallorca zijn speciaal voor mij omdat ik er al mijn hele leven kom, maar ook de vakantie eilanden waar ik maar één of twee keer ben geweest horen bij het lijstje van mijn favoriete vakantie eilanden. Ik kan ze je alle 8 aanraden om eens naartoe te gaan. 

Houd jij ook zo van op vakantie gaan naar vakantie eilanden? En welke zijn jouw favoriet? 

vakantie eilanden

BewarenBewaren

Share:

16 Reacties

 1. 23 juli 2017 / 09:01

  Een heel mooi lijstje van bestemmingen. Ik hou enorm van Lanzarote, ben er al een aantal keren geweest en ik kom er heel graag door de rust en de schoonheid.

 2. 23 juli 2017 / 09:45

  Prachtig lijstje. Ik ben werkelijk op geen een van deze eilanden geweest. Sri Lanka en Ibiza staan zeker op m’n Bucket list.

 3. 23 juli 2017 / 09:46

  Je maakt me helemaal enthousiast over deze plekken! Curaçao lijkt mij ook geweldig om nog eens naartoe te gaan. Verder staat Ibiza ook hoog op mijn lijstje en maak je me heel nieuwsgierig naar Mallorca. Hoog tijd voor mij om eens wat eilanden te ontdekken, want tot nu toe ben ik alleen op Texel en Tenerife geweest 😉

  • 24 juli 2017 / 19:35

   Als je de kans hebt: gaan! Alle drie totaal verschillende eilanden, maar alle drie het bezoeken waard! X

 4. 23 juli 2017 / 09:49

  Ik vind het zo tof hoe jij al zo veel eilanden hebt bezocht en over elk eiland veel weet te vertellen! Ibiza en Curaçao lijken me enorm mooi! Daar zou ik als eerste heen willen.

 5. 23 juli 2017 / 10:46

  Ik ben zelf van deze eilanden alleen op Ibiza geweest en daar heb ik mijn hart wel verloren. Voor aankomend jaar staan Curacao en Sicilië op de planning.

  • 24 juli 2017 / 19:34

   Oeh, leuk! Ik wil ook graag nog een keer naar Sicilië, want ben er ooit geweest toen ik klein was. Veel plezier alvast voor deze aankomende reisjes!

 6. 23 juli 2017 / 11:34

  Super leuke eilanden! Ik ga in september ook weer naar Ibiza, zin in!!

  • 24 juli 2017 / 19:33

   Ah zo leuk en ook een fijne maand om in te gaan! Veel plezier alvast! X

 7. 24 juli 2017 / 10:45

  Stuk voor stuk leuke eilanden Fleur 🙂 Sri Lanka staat nog hoog op m’n lijstje maar wie weet komt het er komend jaar van!

  • 24 juli 2017 / 19:24

   Yay, leuk dat je het artikel hebt gelezen! En ja, moet je echt eens naartoe gaan! X

 8. 25 juli 2017 / 23:27

  De meeste van de eilanden die je noemt heb ik bezocht. Formentera staat nog hoog op mijn lijstje! Mijn persoonlijke favorieten zijn Sicilie, Sardinië, Santorini en nog meer Griekse eilanden. Oh, en Flores (Azoren). En Thaise eilanden! En de Perhentians. En Tioman. En Isla Mujeres. En Cayo Blanco bij Cuba… En… nou ja, ik kan nog wel even doorgaan. Ik heb heeeeel veel eilanden bezocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
zomer 2017
Thursday Talk – Mijn plannen voor zomer 2017

Het is alweer een maand officieel zomer en veel mensen hebben rond deze periode vakantie. Ik nog niet, want ik...

Sluiten