mijn 8 favoriete reisartikelen van 2017

mijn 8 favoriete reisartikelen van 2017

2017 was het jaar waarin ik enorm veel reisartikelen op mijn blog publiceerde. Omdat ik constant het gevoel had mijn reistips- en verhalen met jullie te willen delen. En omdat ik vind dat sommige reisartikelen nog een keer in ‘de spotlight’ mogen staan, blik ik vandaag terug op mijn 8 favoriete reisartikelen van 2017.

1. Goedkoop op reis? Dit zijn mijn tips!

Ik krijg vaak de vraag hoe ik zo vaak op reis kan. Want ja, in een jaar tijd ben ik redelijk veel op reis. Niet omdat ik nou zoveel geld verdien, maar wel omdat reizen een grote prioriteit in mijn leven is én ik vaak voor weinig geld een reisje boek. En omdat ik dacht dat jullie vast wel interesse zouden hebben in mijn tips om zo goedkoop mogelijk een reis te boeken, heb ik die tips in een artikel verwerkt.

2. Opzoek naar jouw ideale zomervakantie? Dit zijn mijn tips!

Doordat bovenstaand artikel zo ontzettend goed werd ontvangen, nam ik mijzelf voor om vaker artikelen te schrijven met tips. Dus schreef ik paar maanden later, zo rond de periode dat de meeste mensen hun zomervakantie boeken, een artikel over mijn tips voor het vinden van jouw ideale zomervakantie. Ook dit artikel werd weer veel gelezen – iets wat ik natuurlijk erg leuk vond om te zien.

3. Mijn 12 persoonlijke tips voor als je gaat backpacken

En om nog even in het rijtje van favoriete reisartikelen met tips te blijven schreef ik nog wat later een artikel met mijn 12 persoonlijke tips voor als je gaat backpacken. Want ja, backpacken is toch wel even iets anders dan elk ander soort vakantie. Ik heb van mijn backpack-reizen best veel geleerd en weet ondertussen wel een beetje wat je wel en niet moet doen, dus daarom leek het mij leuk om er een persoonlijk artikel met tips over te schrijven.

4. Geld verdienen terwijl je reist? Dit zijn 5 mogelijke manieren!

Wist je dat je geld kunt verdienen terwijl je reist? Vast wel. Maar kende je ook al alle mogelijke manieren die ik in bovenstaand artikel heb beschreven? Hoe tof is het dat er überhaupt mogelijkheden zijn om te kunnen reizen terwijl je ondertussen een extra zakcentje bijverdiend?

5. Een dag naar Formentera – 5 dingen die je moet doen!

Vorig jaar kwam ik voor het eerst op Formentera, het kleine en Spaanse eiland dat naast Ibiza ligt. Ik vond het daar zó leuk, dat ik besloot om er een artikel over te schrijven. Over welke dingen je allemaal op Formentera kunt doen wanneer je daar maar een dag bent. Veel mensen gaan namelijk voor een dag heen en weer naar Formentera, omdat je er vanaf Ibiza met de boot binnen twee uur bent. Ben je dus een keer op Ibiza? Sla dan zeker ook niet een dagtrip naar Formentera over!

6. Dit zijn de 6 grootste reisblunders die ik ooit heb gemaakt

Toen ik een keer zat te brainstormen voor artikelen op mijn blog, kwam ik op het idee om mijn reisblunders met jullie te delen. Want ja, dat zijn er nog best wel een aantal. En grappig genoeg werd dit artikel heel vaak gelezen, dus jullie vonden het vast heel leuk om te lezen wat er ooit tijdens mijn reizen allemaal mis is gegaan 😉

7. Wat is een persreis precies?

In 2016 werd ik uitgenodigd voor mijn eerste persreis – naar Benidorm! -en vanaf dat moment kreeg ik veel vragen over hoe het kon dat ik voor mijn blog ‘gratis’ op reis mag. Dus besloot ik hier een informatief artikel over te schrijven. En vanaf het moment dat dat artikel online staat, verwijs ik mensen met vragen over dit onderwerp ook altijd gelijk door naar mijn blog. In dat artikel staat eigenlijk alles wat je moet weten over wat een persreis nou precies is.

8. Een nacht in het Pillows hotel Zwolle (Grand Hotel Ter Borch)

Afgelopen december werd ik uitgenodigd voor een leuk evenement in het Pillows hotel Zwolle. Ik werd met nog wat andere bloggers uitgenodigd om ’s avonds in hun restobar te komen eten en daarna te blijven overnachten. Ik ging er in mijn eentje heen, had het heel gezellig met de andere bloggers die er waren en sliep daarna heerlijk in één van de mooie kamers van het hotel. Eenmaal weer thuis was ik zó enthousiast dat ik gelijk een artikel heb geschreven over mijn nacht in het Pillows hotel Zwolle. Wil je een keer overnachten in een leuk hotel in Nederland? Dan kan ik je dit hotel in Zwolle zeker aanraden!

Dit waren mijn 8 favoriete reisartikelen van 2017. Ik hoop dat ik in 2018 net zoveel leuke en inspirerende reisartikelen zal schrijven als vorig jaar. Maar dat zal vast wel lukken, want ik heb al veel leuke en nieuwe ideeën. Ik ben heel benieuwd welk reisartikel jij het leukst vond om op mijn blog te lezen. Of natuurlijk wat je nog graag zou willen lezen op mijn blog in 2018. Let me know, dan ga ik daar misschien wel mee aan de slag! 🙂 Liefs!

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Share:

9 Reacties

 1. 22 januari 2018 / 15:54

  Ik heb ze allemaal gelezen en kreeg meteen zin in om mijn koffer in te pakken 🙂

 2. 22 januari 2018 / 20:17

  Als je iets wilt weten over reizen dan weet ik gelijk waar ik moet zijn op jouw blog haha

 3. 22 januari 2018 / 21:51

  Leuk, ik heb ze allemaal eigenlijk wel gelezen! Love it!

 4. 22 januari 2018 / 23:51

  Ik heb gelijk eventjes doorgeklikt. Je artikel met tips om goedkoop te reizen vind ik echt een aanrader! Kon ik al maar meteen vertrekken 😉

 5. 23 januari 2018 / 13:29

  Ik vind jouw reisartikelen altijd zo interessant om te lezen! <3

 6. 29 januari 2018 / 12:14

  Ik vind reisartikelen echt super leuk om te lezen! Helaas ben ik nog (soort van) afhankelijk van mijn ouders als het op reizen aankomt, anders had ik al heel veel van Europa gezien.

 7. 30 januari 2018 / 17:08

  Allemaal stuk voor stuk, prachtige artikelen. Ik wil ook nog steeds een artikel maken over mijn backpackreis van vijf maanden door Azië. Dit artikel geeft mij de motivatie om dit ook daadwerkelijk te gaan doen.

  • 1 februari 2018 / 14:04

   Ah ja, moet je echt doen. Super leuk voor je volgers om zoiets persoonlijks te lezen! Ik hoop dat ik het artikel dan tegen die tijd ook tegenkom, want ik hou van dat soort reisverhalen! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
doelen voor 2018
Thursday Talk – Dit zijn mijn doelen voor 2018

Hoi! We zitten alweer op de helft van januari, dus het wordt tijd om mijn lijst met doelen voor 2018...

Close