Alles over mijn eerste yoga retreat met To the Sea Retreat

Alles over mijn eerste yoga retreat met To the Sea Retreat

Al jaren wilde ik met yoga beginnen, omdat ik echt het gevoel had dat dit wel iets voor mij zou kunnen zijn. Maar hoevaak ik ook riep dat ik hieraan wilde beginnen – het kwam er simpelweg steeds niet van. Totdat ik afgelopen januari in contact kwam met de 2 lieve eigenaressen van To the Sea Retreat. Anna en Jodie. Ze nodigden mij uit om mee te gaan tijdens hun yoga retreat op Fuerteventura. En twee weken later zat ik in mijn eentje in het vliegtuig naar Fuerteventura voor een yoga retreat met To the Sea Retreat. Op naar een nieuw avontuur.

Mijn yoga retreat met To The Sea Retreat

Anna en Jodie zijn twee vriendinnen die elkaar een paar jaar geleden hebben leren kennen op Bali. Ze woonden daar een tijdje samen en deelden de passies voor yoga en surfen. En hun grote liefde voor het magische eiland Bali – dat ook. Nadat ze beiden een tijd op Bali hebben gewoond en naar andere landen zijn gereisd, kwamen ze vol inspiratie terug in Europa. Ze waren van mening dat de magie die ze ervoeren op Bali, ook te vertalen is naar andere plekken op de wereld. Plekken waar net zulk lekker lokaal eten te vinden is, prachtige stranden aanwezig zijn en het belangrijkst: waar een fijne sfeer hangt en goed gezelschap is. Op het strand van Bali werd al gefantaseerd over het samen runnen van een yoga en surf retreat. Iets waar ze, terug in Europa, ook daadwerkelijk mee zijn begonnen.

Yoga retreats op Fuerteventura en in Portugal

De retreats van To the Sea Retreat vinden meestal plaats in een prachtige villa in Portugal. Maar aangezien het daar in januari niet al te best weer is, werd er besloten om de retreat van afgelopen januari op Fuerteventura te houden. Op de Canarische Eilanden zijn de temperaturen in de winter net wat aangenamer, namelijk zo rond de 20 graden. En we hadden geluk, want we hebben elke dag van een strakblauwe lucht én lekker warm zonnetje mogen genieten.

Anna en Jodie vinden het belangrijk om je thuis te laten voelen tijdens hun yoga retreats. Daarnaast motiveren ze je ook om te doen wat jij wilt. Niks moet en alles mag. Dus heb je bijvoorbeeld een keer geen zin om aan een yoga- of surfles mee te doen? Helemaal prima. Het is jouw vakantie en je bent niks verplicht. Ook zijn de meiden altijd beschikbaar om vragen aan te stellen. Of dat nou over de omgeving, gezonde voeding of het yoga of surfen is. Ze helpen je met alle liefde. En wat ik persoonlijk het leukst vond, was dat ze ook echt onderdeel waren van de groep. Ze aten op dezelfde tijden en stonden zelf ook geregeld op de yogamat of surfplank.

➸ Wil je aan yoga beginnen maar heb je de stap nog niet genomen? In een ander artikel op mijn blog vertel ik uitgebreid waarom ik het iedereen kan aanraden om te beginnen met yoga!

Aankomst

Toen ik aankwam op het vliegveld van Fuerteventura, werd ik opgehaald door Jodie en reden we, met nog wat andere mensen die waren aangekomen, richting de villa waarin we de komende week zouden verblijven. Na een half uur door het indrukwekkende landschap van Fuerteventura te hebben gereden, kwamen we aan in het noordelijke plaatsje Lajares – vlakbij het bekende kustplaatsje Corralejo. We stapten de auto uit en liepen met onze koffers langs grote cactussen en prachtige bloemen richting de ingang van de villa.

To the Sea Retreat

Eenmaal binnen werden we hartelijk ontvangen door Anna, de kok Maya en een paar andere mensen die al eerder waren aangekomen in de villa. De zon scheen door de hoge ramen, er stond een muziekje op en Maya had een paar lekkere snacks op de bar van de keuken gezet. Voor als we trek hadden na onze reis. Ook lag er op de grote tafel in het midden van de ruimte een blad met de dagplanning van de komende week klaar. Zodat we konden zien wat de dagplanning van de aankomende week zou zijn.

Na mijn kamer voor de komende dagen te hebben bewonderd en mijn koffer te hebben uitgepakt, liet Anna mij de ruime en moderne villa zien. Om vervolgens buiten te eindigen op één van de loungebanken in de prachtig aangelegde tuin. Daar zat ik dan in januari, onder een palmboom en in mijn t-shirt in de warme zon. Nog ietwat onwennig – niet wetende wat mij de aankomende week allemaal nog te wachten stond. Of de yogalessen mij zouden bevallen. En of ik het eenzaam zou gaan vinden: in mijn eentje in een groep mensen die ik niet kende. Ik gaf me over aan de onzekerheid en liet de zon mijn huid verwarmen.

To the Sea Retreat

De aankomstdag was om te acclimatiseren en elkaar te leren kennen. Onder het genot van wat lekkere snacks en het avondeten dat Maya voor ons had bereid. Kaarsen en wierook werden aangestoken en naarmate het donker werd, veranderde de zonnige villa in een plek die al snel voelde als thuis. Het grote deel van de groep was alleen gekomen, wat als snel zorgde voor leuke en open gesprekken. We kenden elkaar niet, maar kwamen allemaal  met als zelfde doel: tot rust komen, ontspannen en het beoefenen van yoga en surfen.

De dagplanning tijdens de yoga retreat

De volgende ochtend stond ik al vroeg op, want om 08.00 was het tijd voor mijn allereerste yogales. Zonder enige ervaring, maar mét mijn gloednieuwe yoga outfit van de webshop Iloveyoga – waar ik overigens van plan ben om nog een paar toffe yoga outfits te scoren. Ik had van te voren aan Anna gevraagd of het erg was dat ik nog geen ervaring had met yoga. Maar gelukkig stelde ze mij gerust met de mededeling dat de yoga retreats voor elk niveau bedoelt zijn.

To the Sea Retreat

Dagplanning:

08.00 – 09.30: yoga
09.30 – 10.30: vers ontbijt
11.00 – 13.00: surfen op en zorgvuldig uitgekozen strand
13.30 – 17.30: vers en uitgebreide lunch en vrije tijd
17.30 – 18.30: yoga
19.30 – 21.00: vers en uitgebreid diner

De yogalessen kunnen zowel binnen als buiten worden gegeven – afhankelijk van het weer. Elke yogales wordt afgesloten met een korte en liggende meditatie. Het strand waar je elke dag heen gaat om te surfen, wordt aan de hand van de golven bepaald. En de maaltijden? Die zijn altijd homemade, vers en vegetarisch. Ben je veganistisch? Dan wordt hier ook rekening mee gehouden.

To the Sea Retreat

En? Hoe kijk ik terug op mijn eerste yoga retreat met To the Sea Retreat?

Ja, ik vond het spannend om in m’n eentje met To the Sea Retreat mee te gaan – maar oh, wat ben ik blij dat ik het uiteindelijk heb gedaan. Ik was altijd al benieuwd naar het deelnemen aan een retreat. Tijdens mijn dagen op Fuerteventura is mijn liefde voor yoga ontstaan, heb ik nieuwe mensen leren kennen en heb ik genoten van de warme zon. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de lekkere en gezonde gerechten die Maya elke dag voor ons klaarmaakte. Ik vond de reis bijzonder. Zelfs zo erg, dat ik nu het liefst elk jaar alleen op een yoga retreat zou willen gaan. Om te investeren in mezelf en even volledig tot rust te komen. Om even op die pauze-knop te drukken en ongestoord me-time te hebben.

Ben je toe aan ontspanning en hou je van yoga, outdoor activiteiten en gezonde voeding, waar ook af en toe een goed glas wijn bij mag staan? Dan kan ik je zeker aanraden om eens op de website van To the Sea Retreat te kijken. Om te zien of het iets voor jou is: zo’n yoga retreat. Mij heeft het in ieder geval verrast. Bedankt voor deze bijzondere ervaring, Anna en Jodie! 

Share:

6 Reacties

 1. 28 februari 2018 / 23:12

  Oh lijkt me heerlijk zeg! Klinkt allemaal erg goed. Even helemaal bijkomen en ontspannen van de drukte.

 2. Yara
  1 maart 2018 / 15:16

  Het lijkt me heel leuk om zoiets te doen maar die prijs die houdt me toch een beetje tegen op die momenten. Ik wil sowieso beginnen met yoga, lijkt me echt top.

  • 5 maart 2018 / 14:05

   Snap ik hoor! De prijzen hielden mij persoonlijk ook altijd tegen omdat ik toen ook nog niet wist wat ik kon verwachten en of het het geld wel waard zou zijn. Maar nu zou ik wel elk jaar willen, omdat ik merkte dat ik zo’n retreat zo fijn vond!

    • 5 maart 2018 / 21:40

     Daar zeg ik zeker geen nee tegen! Ben ook zo benieuwd naar de villa in Portugal! Succes met alle voorbereidingen voor de komende retreats! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
regio puglia in Italië
7 dingen die je moet weten over de regio Puglia in Italië

2017 was het jaar waarin Nick en ik op zomervakantie gingen naar de regio Puglia in Italië. We vlogen vanuit...

Close