Dit moet je dus écht doen wanneer je een weekend in Berlijn bent

image

 

Hey hallo, lieve mensen. Ik heb vandaag een tip voor jullie, die zeker geen grap is – iets met 1 april enzo -. Het is namelijk iets wat je écht moet doen wanneer je een weekend in Berlijn bent. Ga je binnenkort naar deze stad of ben je simpelweg gewoon benieuwd? Lees dan snel verder!

Ik weet het nog goed. Mijn vriend en ik verheugden ons enorm op onze  stedentrip naar Berlijn – ik had dit voor mijn verjaardag van hem gekregen. Zo lief! – en schreven steeds dingen op waarvan wij dachten dat wij die écht moesten gaan doen daar. Op een avond zei hij dat hij een wel heel goede tip had gekregen van zijn collega. Iets met een park, vlooienmarkt en live muziek. Hm, dat klonk goed. We schreven het op, om vervolgens weer verder te gaan met onze zoektocht naar andere leuke hotspots.

Een paar weken later was het dan eindelijk zover. We stapten ’s ochtends vroeg de auto in om 6 lange uren over de Nederlandse en Duitse wegen te rijden. Maar, erg was het niet, want WE GINGEN NAAR BERLIJN! Eenmaal aangekomen keken we onze ogen uit naar het Airbnb appartement, die er nog leuker uitzag dan op de foto’s. We pakten onze spullen uit en gingen vrijwel meteen de stad in.

Goed, al die komende dagen waren we druk bezig met cultuur snuiven, winkelen, lekker eten en drinken en fietsen – we hadden voor alle dagen onze eigen fietsen gehuurd. Zó leuk! -. En toen brak de zondag, onze laatste volle dag, aan. En toen kwam die tip van die ene collega van mijn vriend van pas. We gingen na een heerlijke brunch namelijk naar het Mauerpark. Tijdens het brunchen zeiden we nog tegen elkaar ‘dat we hoopten dat er wel wat mensen in ‘dat park’ zouden zijn’. Nou jongens, ik kan jullie nu vertellen: het was er fantastisch! En druk. En gezellig. En dit is dan ook net hetgeen wat je écht moet doen wanneer je een weekend in Berlijn bent! Waar nu het Mauerpark ligt, liep tot 1989 de grens tussen Oost en West-Berlijn.

Door het hele park stonden er bandjes te spelen, de vlooienmarkt was ontzettend groot en overal kon je wel wat eten en drinken. Ook was er was een heuvel waar je op kon zitten, die over het hele park uitkeek. En bovenaan die heuvel is een graffitimuur, waar hele kunstwerken op gemaakt werden en waar ik wel uren naar kon kijken. Er was dus overal wat te zien en te beleven en wij keken echt onze ogen uit. De vlooienmarkt hebben wij in twee etappes bekeken en tussendoor zaten we in het gras te kletsen of naar een bandje te kijken. En weetje wat nou super fijn was? Dat je in Berlijn met alcohol over straat mag en wij dus gewoon ons eigen drinken mee konden nemen. Wij hadden voor het einde van de middag een klein flesje vodka en wat Redbul meegenomen. En daarna gingen we ook nog een biertje drinken in de biergarten, waar ook weer live muziek was. Ja, het was echt een super leuke zondagmiddag en we zijn hier dan ook langer blijven hangen dan we hadden gedacht – van 14.00 tot 20.00 ongeveer -.

Wanneer je dus een weekend in Berlijn bent, kan ik je zeker aanraden om het Mauerpark eens te bezoeken. De meeste winkels zijn dan toch gesloten, dus een mooie gelegenheid om de soort van local uit te hangen, toch? 😉 Ben jij wel eens in Berlijn geweest en kende jij deze hotspot ook al?
PS: hier en hier kan je de vlogs uit Berlijn bekijken.

Share:

17 Reacties

 1. Laura
  1 april 2016 / 11:13

  Bij het mauerpark ben ik ook geweest in Berlijn. Echt een leuke sfeer daar!

 2. 1 april 2016 / 11:06

  super leuk berichtje, en wat een onwijs leuke blije foto!
  Ik ben met school ooit naar berlijn geweest, en het was super leuk.
  Ik wil er wel graag nog eens zelf heen, we hadden toen namelijk een vast programma
  en ik kon dus niet overal heen waar ik heen had gewild.

 3. 1 april 2016 / 11:29

  Oh ja, ik ben daar ook geweest op zondag toen ik in Berlijn was! Zo fijn! Er was toen ook een superleuke circusact, de zon scheen en het was er lekker (maar gezellig) druk. Inderdaad echt een must do als je in Berlijn bent!

 4. 1 april 2016 / 11:46

  Ik had het er laatst met mijn vriend over dat we echt nog een keer naar Berlijn willen. Ik ben er een paar jaar geleden geweest met school, maar het lijkt me ook leuk om echt de dingen te bezoeken die je echt wilt en die niet zo cliché zijn.

 5. 1 april 2016 / 12:16

  Jaaaa Berlijn staat hoog op de bucketlist! Leuke post!

 6. Anna
  1 april 2016 / 13:53

  Jaaa, liefde voor het Mauerpark <3. Eén van mijn meest favoriete plekken in Berlijn. Zo genoten daar!

 7. 1 april 2016 / 14:24

  Zelfs als je al jaren in Berlijn woont, blijft het Mauerpark nog steeds een superfijne plek om heen te gaan. Je kunt er zo heerlijk genieten van mooi weer, struinen over de vlooienmarkt en op hele fijne zomerdagen barbecuen, want dat mag ook gewoon daar. Super relaxt! Vrienden van ons hebben zelfs daar hun verjaardagsfeestje gevierd, gewoon omdat het zo leuk is! Dus zeker eens heen gaan als je in Berlijn bent!

  • 1 april 2016 / 15:11

   Ja, zo leuk! Ik kan niet wachten om er weer eens heen te gaan :D!

 8. 1 april 2016 / 14:35

  Wat leuk om te lezen! Berlijn wil ik zeker een keer heen, lijkt me zo gaaf!

 9. 1 april 2016 / 16:04

  Klinkt superleuk, ik wil graag weer een keer naar Berlijn binnenkort:)

 10. 1 april 2016 / 16:49

  Klinkt goed, ga ik onthouden! Super happy foto van jou en je vriend! 😀

 11. 1 april 2016 / 18:45

  Super leuk! Ik ben er geweest, maar hier wist ik eigenlijk niks van haha zonde! -x-

 12. 2 april 2016 / 07:08

  En ik ben dus gewoon nog nooit in Berlijn geweest!

 13. 2 april 2016 / 10:40

  Ah wat leuk om te zien! Ik ben twee weken geleden in Berlijn geweest, haha, toevallig. Helaas ben ik hier niet geweest, maar het ziet er gezellig uit! Lijkt me vooral heel erg leuk in de zomer.

 14. 3 april 2016 / 15:23

  Klinkt zo gezellig! Toen ik met school in Berlijn was twee weken terug zijn we hier nog doorheen gefietst tijdens een fietstour. Toen was het alleen wat minder druk, maar alsnog een leuk park! X

 15. 5 april 2016 / 18:06

  Leuke post, ik ga toevallig vrijdag voor de eerste keer naar Berlijn en ga so-wie-so naar het Mauerpark!

  • 5 april 2016 / 18:10

   Ahw, wat super leuk! Ik ben stiekem wel een beetje jaloers hoor ;-). Heel veel plezier in ieder geval!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
Dit waren mijn februari en maart outfits

Hoi, goedemorgen allemaal! Het is alweer bijna april en de afgelopen twee maanden zijn er maar liefst 14 outfits op...

Close