Een persoonlijk kaartje sturen – 5 redenen waarom het nog steeds leuk is

Een persoonlijk kaartje sturen – 5 redenen waarom het nog steeds leuk is

Vroeger, toen ik nog met weinig beeldschermen voor mijn neus zat en het cool vond om mooi briefpapier te verzamelen, ging er wekelijks een handgeschreven brief of kaart van mij op de bus. Daarna verloor ik het klimmen in mijn pen voor heel wat jaren uit het oog, maar tegenwoordig ben ik weer helemaal om en schrijf ik zeker maandelijks een persoonlijk kaartje naar iemand. En vandaag vertel ik je de 5 redenen waarom ik het nog steeds zo leuk vind om een persoonlijk kaartje te sturen.

1. Een kaartje kun je bij verschillende gelegenheden sturen. Of gewoon zomaar.

Of er nou een dierbaar persoon jarig is, een vriendin met vlag en wimpel geslaagd is voor haar diploma of je gewoon zomaar een kaartje wilt sturen, om te laten weten dat je aan iemand denkt – het kan allemaal. Een persoonlijke kaartje sturen kan bij verschillende gelegenheden en dat maakt het juist ook zo leuk.

2. Het verrassingseffect bij de ontvanger van het kaartje

Ja oke, een persoonlijk kaartje kun je bij verschillende gelegenheden sturen, maar een digitaal kaartje in principe ook. Klopt, maar als je denkt aan een moment waarop je post ontving, openmaakte en er op dat moment achter kwam wie het had gestuurd, weet je denk ik ook wel dat dat je een heel ander gevoel geeft dan het ontvangen van een digitaal berichtje, toch? Mij in ieder geval wel. Het ontvangen van een kaartje heeft een beetje hetzelfde effect op mij als het openmaken van een cadeautje. Het verrassingseffect is gewoon een stuk groter bij het ontvangen van een kaartje en daarom vind ik het ook leuk om echte post te versturen aan mensen die ik lief heb.

3. Je steekt tijd en moeite in iemand en dat voelt die persoon

Laten we eerlijk zijn: het is natuurlijk top dat het digitale tijdperk het mogelijk maakt om snel een creatief kaartje in elkaar te knutselen en versturen, maar door een tastbaar kaartje te kopen, schrijven, eventueel decoreren en versturen, steek je wel wat meer tijd en moeite in iemand, vind je niet? Voor mij zelf voelt dat in ieder geval wel altijd zo als ik van plan ben om iemand iets te sturen. Daarom kies ik bij de meeste gelegenheden vaak voor het versturen van een tastbaar kaartje.

➸ Ondanks het feit dat een persoonlijk kaartje sturen wat extra moeite kost, wordt het je door PostNL nu wel een stukje makkelijker gemaakt dan vroeger. Ken je de situatie van een brief of kaart willen posten, maar geen postzegels in huis te hebben? Dat is nu verleden tijd met de postzegelcode. Je hoeft namelijk niet meer naar de boekhandel of supermarkt om je postzegels te kopen – nee, je kunt nu namelijk gewoon één of meerdere postzegelcodes kopen. Online of via de PostNL app. Zijn we, om toch nog een beetje bij de tijd te blijven, toch nog een beetje digitaal bezig 😉 Bij het kopen van een postzegelcode genereer je een 9 cijferige code, die je opschrijft op de plek waar je normaal jouw postzegel zou plakken. Makkelijk, toch?

een persoonlijk kaartje

4. Een kaartje is tastbaar en iets dat bewaard kan worden

Ik ben niet de persoon die haar ontvangen kaartjes aan een deur in huis plakt of zelfs inlijst, maar wel de persoon die al haar post in een speciale doos bewaart en zo af en toe eens terugleest. Het is natuurlijk aan de ontvanger om te bepalen wat hij/zij met het ontvangen kaartje doet, maar feit blijft dat het een tastbaar iets is en vaak toch nog een keer op een later moment wordt terug gevonden en gelezen. En daarmee ook gelijk weer een herinnering oproept.

5. Je kunt in de envelop en bij de kaart nog andere dingen toevoegen

Na het schrijven van een kaart en die in de desbetreffende envelop te stoppen, kan je er ook nog andere dingen aan toevoegen. Denk aan briefgeld, cadeaukaart of foto, bijvoorbeeld. Wat ik zelf ook een leuk idee vind, is om een poster van een stad waar de ontvanger woont of iets mee heeft te kopen en die met je kaartje mee te sturen. Maar een ander – klein – cadeautje kan natuurlijk ook.

Ik heb door het schrijven van dit artikel gelijk weer zin gekregen om een persoonlijk kaartje naar iemand te sturen. En ik ben blij met de postzegelcode van PostNL, want dat maakt het versturen van een persoonlijk kaartje net wat makkelijker. Ook ben ik wel benieuwd of ik jou door middel van dit artikel heb weten te enthousiasmeren om weer eens in je pen te kruipen en een persoonlijk kaartje te sturen naar iemand. Of deed je dat al regelmatig? 

Share:

2 Reacties

  1. 10 september 2018 / 11:09

    Ik vind het sturen van kaartjes ook zo onwijs leuk! Zelf doe ik het ook geregeld en ik vind het ontvangen ervan ook elke keer weer een leuke verrassing. Helemaal mee eens, dit! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Gdańsk in Polen
10 foto’s waardoor je nu naar het mooie Gdańsk in Polen wilt

Toen ik de mensen in mijn omgeving vertelde dat ik op stedentrip naar Gdańsk in Polen ging, keken veel daarvan...

Sluiten