Een nacht in het CitizenM Schiphol Airport hotel

CitizenM Schiphol Airport hotel

Afgelopen november vertrok ik met Nick voor een weekend naar Rome. Alles was tiptop geregeld, alleen hadden we een vroege vlucht vanaf Schiphol. Dus toen ik voor mijn blog een nacht in het CitizenM Schiphol Airport hotel mocht verblijven, kon mijn geluk niet op. Vandaag lees je mijn ervaring over dit hotel.

Op een donderdagavond, na het eten en alle drukte, vertrokken Nick en ik met de trein richting Schiphol. We stapten uit en na zo’n 5 minuten lopen stonden we, met koffers en al, voor de ingang van het CitizenM Schiphol Airport hotel. Het hotel verraste mij gelijk bij binnenkomst.

CitizenM Schiphol Airport hotel

Het inchecken

Nick en ik kwamen binnen gelopen en zagen gelijk een tafel met een paar schermen staan. ‘Uh, waar is de incheckbalie?’ ging er een paar seconden door onze hoofden heen. Maar, die tafel met schermen erop was de balie. Een self-service balie waarbij je door middel van het touchscreen aan kunt geven op welke verdieping je het liefst wilt slapen en of je er nog onbijt voor de volgende dag/dagen bij wilt boeken. Na alle stappen te hebben doorlopen ontvingen we ons pasje voor de kamer en konden we met onze koffers naar boven.

Tijdens het lopen van de paar meters van de balie naar de lift kreeg ik een soort van warm gevoel. Een warm gevoel door het zien van de gezelligheid in het hotel. Overal in het CitizenM Schiphol Airport hotel zijn gezellig zithoeken gecreëerd waar tal van mensen op zaten met een biertje of wijntje in hun hand.

CitizenM Schiphol Airport hotel

De kamer

En niet alleen de entree in het hotel, maar ook in de kamer was een grote verrassing. Bij binnenkomst stond er een tablet ‘op mij te wachten’ waarop ‘Welcome Fleur’ stond. Met dat tablet kan je de TV, maar ook de lichten en luxaflex van het raam bedienen.

De kamer waarin wij sliepen was klein, maar heel slim ingedeeld. Middenin onze kamer stonden twee ronde, glazen cambines. Een waar een wc in stond en een waar de douche in was. Nick en ik grapten nog ‘dat je hier niet met je date of kennis moet slapen’, aangezien je in deze kamer nul privacy hebt. Maar voor ons waren die twee glazen cabines natuurlijk geen probleem.

Het meest fijne van de kamer vond ik dat het heel modern, schoon en efficiënt ingericht was. Ook heb ik niet eerder in zo’n groot en fijn bed geslapen zoals deze. En eerlijk, dat is toch wel heel fijn om in te liggen wanneer je net een – lange – vlucht heb gehad of de dag erna voor de boeg hebt. Na Expeditie Robinson te hebben gekeken in het grote bed en heerlijk lang te hebben gedoucht onder de regendouche, vielen we als een blok in slaap.

CitizenM Schiphol Airport hotel

De volgende morgen stonden we alweer vroeg op om uit te checken en te ontbijten. Het uitchecken ging weer via de self-service balie en daarna liepen we naar het ontbijtbuffet. We namen op ons gemakje de tijd voor ons ontbijt voordat we het hotel uitliepen om zo, hups ons vliegtuig naar Rome te nemen.

Het blijkt dat ik enthausiast ben over het CitizenM Schiphol Airport hotel, want na dit verblijf heb ik gelijk mijn stedentrip geboekt bij het CitizenM hotel in Shoreditch, Londen. Wanneer jullie dit lezen ben ik daar als het goed is net aangekomen. Ik ga dit weekend dus lekker Londen verkennen, samen met een vriendin. Kende jij de CitizenM keten al? En heb jij weleens een nachtje geslapen op Schiphol? Liefs!

10 Reacties

 1. 6 januari 2017 / 09:06

  Ik heb nog nooit op Schiphol geslapen, maar dit hotel ga ik zeker onthouden. Heel veel plezier in Londen!

 2. 6 januari 2017 / 09:48

  Wat een prachtig hotel zeg! De ideale manier om uitgerust aan je reis te beginnen, gaaf!

 3. 6 januari 2017 / 10:23

  Die hotelketen kende ik nog helemaal niet, maar wat ziet het er ontzettend leuk en gezellig uit! Die onthoud ik!

 4. 6 januari 2017 / 12:02

  Heel erg mooi hotel zeg! Ik kende het qua naam, maar had er eigenlijk verder nog niet veel over gehoord en heb er ook nog nooit overnacht.

 5. 6 januari 2017 / 12:41

  Ziet er echt heel mooi uit & hoe ideaal is die tablet?! Heerlijk.

 6. 6 januari 2017 / 13:20

  Wauw wat een gaaf en mooi hotel! Die glazen cabines lijken me wel even slikken, haha. En wat leuk dat je naar Londen gaat, ik was er vorige week en wil terug! Malou x

 7. 6 januari 2017 / 15:51

  Wauw, wat ziet het er mooi, gezellig en luxe uit! En zo fijn dat je dan ’s ochtends niet hoeft te stressen om je vlucht!

 8. Jamie
  8 januari 2017 / 17:16

  CitizenM is zo’n fijn hotel! Ik heb paar keer overnacht in Rotterdam. In het begin dacht ik ook “huh waar is de incheck balie” haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Mijn travel wishlist voor 2017

Een van mijn doelen voor 2017 is om net zoveel te mogen reizen als vorig jaar. Maar, eerlijk is eerlijk,...

Sluiten