Thursday Talk – een kwartaal verder, hoe staat het met mijn doelen voor 2019?

Thursday Talk – een kwartaal verder, hoe staat het met mijn doelen voor 2019?

‘Zijn we alweer een kwartaal verder?’ spookte door mijn hoofd toen de maand april zijn intrede deed. Ja, daar was ik toch best wel even stil van. Ik moest gelijk denken aan de doelen die ik voor mijzelf had opgesteld aan het begin van dit jaar. Doelen die nu zo onderhand uitgevoerd, of juist niet, hadden moeten worden. Maar had ik daar wel de tijd voor? Ik bedoel, dit eerste kwartaal is letterlijk voorbij gevlogen. Ik pakte mijn lijstje met doelen erbij om te kijken hoe het er nu voorstaat. Lees je mee?

Veel nieuwe en mooie reizen maken

Yes, aan dat doel wordt hard gewekt! Te beginnen met de maand januari, waarin ik mijn eerste vliegreis van het jaar maakte. Voor mijn terugkeer in Valencia. In de maand februari maakte ik zelfs twee reisjes. In het begin van de maand ging ik met een vriendin op stedentrip naar Sevilla en aan het einde van de maand nog een lang weekend naar Ibiza. De maand maart was op reisgebied rustig, maar in deze maand april komen er weer twee reizen aan. Volgende week ga ik namelijk vriendin en medeblogger Dionne opzoeken in Barcelona. We gaan daar een paar dagen samen werken en natuurlijk ook een beetje van de stad zelf genieten. Daarna ga ik voor een week op rondreis door Marokko, het land dat al zo lang op mijn lijst staat om heen te gaan. Je ziet: ik heb dit jaar al een aantal leuke reisjes mogen maken en er staan ook nog een paar leuke op de planning.

➸ lees ook: 5 reizen die ik in 2019 wil(de) maken en waar ik er 2 van heb voltooid.

Spaans verbeteren

Of ik hard werk aan dit doel? Mwa, helaas niet echt. Natuurlijk woon ik wel inmiddels al 6 maanden in Valencia en pik ik dus regelmatig nieuwe woorden op. Maar laten we eerlijk wezen: na 6 maanden zou ik inmiddels de taal vloeiend moeten spreken. Als ik daar echt mijn best voor had gedaan, natuurlijk. Maar nee, dat vloeiend Spaans spreken is bij mij zeker nog niet aan de orde. En als ik heel eerlijk ben irriteert mij dat best wel. Ik bedoel: het is altijd al mijn doel geweest om de Spaanse taal goed onder de knie te krijgen. En dan woon ik in Spanje – gebeurt het nog steeds niet. Maar als ik eerlijk ben weet ik ook niet zo goed waar te beginnen. Want de basis ken en spreek ik al. Dus wat nu? Ik denk dat ik maar weer eens ga beginnen met een app en woordjes overhoren. En alles wat ik op straat of online lees en niet weet, opzoeken en vertalen. Ik hoop jullie aan het einde van het jaar te kunnen mededelen dat mijn Spaans inmiddels flink verbeterd is. Daar ga ik voor!

Het yoga weer oppakken

Het yoga weer oppakken is mij zeker gelukt! Via een yoga Facebook groep in Valencia las ik over yoga lessen in het park. Dat probeerde ik uit en vond ik zo leuk, dat ik inmiddels op elke woensdag daarheen ga. Ik heb zelfs ook een aantal vrienden kunnen overtuigen om mee te doen en die komen ook bijna elke week. Super leuk om met z’n allen elke week en lekker buiten in de natuur te kunnen doen. Daarnaast merk ik dat ik, na alweer een flink aantal keer yoga te hebben gedaan, sterker en leniger word. Super fijn!

➸ In 2018 ging ik twee keer op yoga retreat. Een yoga retreat met To the Sea Retreat op Fuerteventura en een yoga retreat met The Mountain Ibiza op Ibiza. 

Meer leesmomentjes inlassen

Nope, helaas. Maar ik luister wel nog erg veel naar podcasts – iets waar ik ook veel inspiratie uit haal en veel van opsteek. Ik merk gewoon dat de boeken bij mij altijd blijven liggen, terwijl ik het wel erg makkelijk vind om dagelijks een podcast op te zetten. Op al mijn doelen lijstjes staat dat ik graag vaker zou willen lezen, maar misschien moet ik gewoon accepteren dat dat lezen niet helemaal mijn ding is. Alhoewel: mijn brein houdt mij daarentegen wel flink voor de gek, want zodra ik op een zon- en strandvakantie ben, lees ik stapels boeken weg. Hmm. Misschien dan maar accepteren dat het boeken lezen wél iets voor mij is, maar dan alleen op zon- en strandvakantie?

Mijn ‘fear of missing out’ onder controle krijgen

Of ik mijn ‘fear of missing out’ al een beetje onder controle heb? Onder controle wil ik het niet noemen. Wel heb ik er echt bewust aan gewerkt. Zo ben ik een aantal keer tijdens een stapavond een aantal uur eerder naar huis gegaan. Ik was namelijk erg moe en voelde mij ook niet heel lekker, dus ik pushte mezelf letterlijk naar mijn bed. Iets wat ik heel moeilijk vond, omdat de avond nog jong was en mijn hele vriendengroep wél van het nachtleven ging proeven. Eenmaal thuis voelde ik enerzijds een gemis, anderzijds voelde ik mij sterk. Omdat ik eindelijk een keer niet aan mijn fear of missing out had toegegeven en gewoon naar huis was gegaan. Dus er wordt zeker aan mijn ‘fear of missing out’ gewerkt, maar het blijft een lastige strijd in mijn hoofd.

Vroeger slapen en opstaan

Ja en nee. In de maand januari ging het redelijk goed, doordat iedereen hier in Valencia wat rustiger was na de feestdagen thuis te hebben gevierd. In februari werd er alweer wat meer georganiseerd en gedaan, wat ten nadele kwam van het vroeger slapen en opstaan. Maar maart was wel toch wel echt de klap op de vuurpijl. Maart was qua feesten en partijen namelijk nogal intens. Heel intens. Mede mogelijk gemaakt door Las Fallas, het grootste straatfestival van Spanje, dat altijd plaatsvind in Valencia en in totaal bijna een maand duurt. Slapen gedurende Las Fallas? Daar doen de mensen in Spanje  niet aan. Je begrijpt: ik was na die weken dus aardig gesloopt en moest ook flink wat bijslapen. De maand april staat dus in het teken van vroeger slapen en opstaan. Althans, tot nu toe. Maar dat komt mij wel goed uit, want dan kan ik even flink wat energie opdoen voor mijn reizen naar Barcelona en Marokko, die zich, zoals eerder al aangegeven, later deze maand plaatsvinden.

Mijn portfolio website lanceren

Nee. Wel aan gedacht om mee aan de slag te gaan, maar ik vond mijn huidige freelance opdrachten toch even net wat belangrijker om aan te werken. Want dat is waar ik momenteel mijn geld mee verdien en dat geld heb ik hier in Spanje ook hard nodig, aangezien het letterlijk de deur uitvliegt. Dus nee, het lanceren van mijn portfolio website is nog niet gebeurd, maar wel weet ik zeker dat het dit jaar nog gaat gebeuren. Dus stay tuned! 🙂

Dit waren de doelen die ik voor mijzelf aan het begin van dit jaar had opgesteld. En hoe het dus nu, na een kwartaal verder te zijn in dit jaar, er voor staat. Conclusie? Ik ben eigenlijk best tevreden. Ik heb de afgelopen maanden regelmatig aan mijn doelen lijstje gedacht en ben daarom ook met de meeste dingen aan de slag gegaan. En we hebben natuurlijk nog 3 kwartalen van dit jaar te gaan. Ik heb dus nog best wat tijd. Aan het einde van dit jaar zal ik sowieso weer terugblikken op mijn doelen en zullen we zien hoe ik het ervan af heb gebracht. Ik ben benieuwd. Wat waren/zijn jullie doelen voor dit jaar? En hoe staat het er bij jullie inmiddels voor? 

Share:

1 Reactie

  1. 12 april 2019 / 10:43

    Leuk om even een update te lezen! Zo te lezen ben je al goed op weg met het behalen van je doelen :D. Spaans lijkt me echt een moeilijke taal, lijkt me wel heel tof als je dat vloeiend kunt spreken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
reizen met handbagage tip
Reizen met handbagage – een aantal tips om toch zoveel mogelijk mee te kunnen nemen

Reizen met handbagage, het blijft voor mij toch echt een struggle. De grootste moeite heb ik namelijk met het feit...

Close