3 ongebruikelijke dingen die ik vaak doe voordat ik een foto op Instagram zet

een foto op Instagram

Hoi allemaal! Jullie weten inmiddels wel dat ik een groot fan ben van Instagram en dat ik hier al vaker artikelen over heb geschreven op mijn blog. Maar dit keer wil ik jullie graag de 3 ongebruikelijke dingen die ik vaak doe voordat ik een foto op Instagram zet laten zien. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel verder!

1. Een foto andere kleuren geven

een foto op Instagram
Ik heb vaak foto’s die qua vorm en stijl in mijn feed passen, maar qua kleuren niet. De oplossing is dan om de kleuren die storen te veranderen in een kleur die wel bij de rest van mijn feed passen. Soms kan dat makkelijk opgelost worden met een app (Snapseed bijv), door de kleuren wat warmer of koeler te maken, maar soms wil ik ook van bijvoorbeeld geel, blauw maken. Dat doe ik dan in Photoshop. Sja, wat je allemaal wel niet over kunt hebben voor Instagram, he 😉

2. Een foto langer of breder maken

een foto op Instagram
Sinds kort is het op Instagram mogelijk om je foto’s langer of breder te posten, maar dan zie je alsnog het standaard vierkantje van de foto in je feed staan. En soms vind ik dat dan net niet mooi passen, dus maak ik de foto’s langer of breder, zodat de foto mooier in mijn feed komt te staan. Dit doe ik dan met Photoshop. Ik trek met de ‘uitsnijden’ tool een witte rand boven of aan de zijkant van de foto en maak dan met de ‘kloonstempeltool’ dezelfde achtergrond als dat de foto al heeft. Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat.

3. Bepaalde stukken op een foto donkerder of lichter maken

een foto op Instagram
Soms is het gewoon mooier om de achtergrond van een foto donkerder of lichter te hebben, zodat hij beter in je feed – wow, dit woord komt vaak voor in dit artikel, zeg! – past. Dit kan je wederom weer met een app doen (ook hier is Snapseed perfect voor), maar ook in Photoshop.

Dit waren de 3 ongebruikelijke dingen die ik vaak doe voordat ik een foto op Instagram zet. Ik hoop dat je wat hebt gehad aan dit artikel en misschien zelf ook wel geïnspireerd bent geraakt. Succes in ieder geval! 😉 Wat is jouw Instagram? Dan kan ik even een kijkje nemen. Mij kun je vinden op gebruikersnaam @fleursophia

 

33 Reacties

 1. valerie
  20 juni 2016 / 14:38

  Toch grappig om te zien wat anderen allemaal doen voor een goede instagramfoto! Ik zelf heb ook wat ongebruikelijke dingen die ik doe, haha. Maar dit zijn tegelijkertijd wel goede tips 🙂

 2. 20 juni 2016 / 14:40

  Ach de dingen die ik ook altijd over heb voor een perfecte feed. My friends hate me! Ik zeg vaak tijdens de lunch: nee ik maak geen foto want dit tafeltje zou niet leuk in men feed passen.

  We are going crazy haha!

  xo

  • 20 juni 2016 / 17:35

   Haha ja, soms draaien we er stiekem wel een beetje mee door, maar het is gewoon zó leuk om mee bezig te zijn!

 3. 20 juni 2016 / 14:53

  Amai wat een photoshop-skills! 🙂 Ik wist niet dat je een foto langer kon maken dan dat die al is! Super leuke post trouwens 🙂 xx @amberpg

 4. 20 juni 2016 / 15:28

  Ik snap alleen het gedeelte met die achtergrond klonen even niet haha! Hoewel ik zelf ook wel eens gebruik maak van klonen. Ik merk dat ik bijna nooit meer foto’s gemaakt met mijn mobiel op Instagram zet haha. Ook bewerk ik de foto’s eerst in Photoshop, staat toch een stuk mooier dan met de IG tools zelf he!

  • 20 juni 2016 / 17:37

   Haha ja sorry, het is lastig om in tekst uit te leggen hoe je dat doet. Maar je kloont de bestaande achtergrond dan op het witte nieuwe gedeelte die de foto langer of breder maakt 😛

 5. 20 juni 2016 / 15:33

  Ah jeetje, wat een werk 🙂 Wel tof hoor! Ik probeer wel ooit eens koele en warme tinten maar ik bekijk het eigenlijk gewoon per foto! Soms staat een bepaalde filter namelijk echt niet bij een foto haha!

 6. 20 juni 2016 / 16:13

  Ik begrijp toch niet goed waarom een ‘mooie feed’ als geheel zo’n dingetje is. Persoonlijk vind ik het leuker om authentieke ervaringen en leuke dingen te delen. Ieder z’n meug natuurlijk 🙂

  • 20 juni 2016 / 17:09

   Hoi Claire, soms zou ik ook wel eens willen dat ik niet zo ‘ziek’ bezig was met mijn feed, maar ik ben nogal perfectionistisch als het gaat om Instagram. Dit omdat Instagram – en mijn blog ook! – echt mijn creatieve uitlaatklep is..

 7. 20 juni 2016 / 16:25

  Haha wat gaaf!! Met name dat van die kleuren! Zelf zijn mijn Instagram foto’s meestal rechtstreeks van mijn telefoon, en gaan ze meestal niet eerst via Photoshop. Erg handige tips wel 🙂

 8. 20 juni 2016 / 16:29

  Leuke post! Ben net hetzelfde 😀 Photoshop op mijn gsm hebben zou soms handig zijn. ps: mooie insta 😉

 9. Lauren | La brunette
  20 juni 2016 / 16:55

  Dat van de achtergrond wist ik zelfs helemaal niet. Er zijn nog zoveel geheimen binnen photoshop voor me haha 😀 Je steekt misschien veel werk in je feed, maar dat zie je ook wel hoor 😀 Top! xx @laurenkaisz

 10. Manon
  20 juni 2016 / 17:19

  Leuk om te weten hoor, ik doe het soms ook wel!

 11. 20 juni 2016 / 17:56

  Haha, wauw! Wat handig allemaal! Nog nooit nagedacht over het langer of breder maken van een foto, en bepaalde delen donkerder of lichter maken. Als je er zo over na denkt best logisch, en werkt perfect voor een mooie feed!

 12. 20 juni 2016 / 18:55

  Wauw wat een hoop werk maar ook erg tof dat je het allemaal kunt! Ik heb 0 verstand van photoshop 🙂

 13. 20 juni 2016 / 19:08

  Een ‘ongebruikelijk’ ding wat ik doe is iedere foto wat koeler maken. Als ik dat doe, gaan de warme tinten dus uit de foto en ziet de foto er opeens veel professioneler uit haha

 14. Lisa
  20 juni 2016 / 20:57

  Wat grappig. Nog eens wat anders dan de standaard VSCO filters. Vooral dat laatste klinkt heel handig.

 15. 20 juni 2016 / 21:04

  Leuk om te zien! Bij mij gaat er ook vaak een heel proces aan vooraf, haha!

 16. 20 juni 2016 / 21:16

  Heel erg leuk om te lezen, maar wát een werk! Haha!

 17. 20 juni 2016 / 22:46

  Je maakt er echt werk van! Ik plaats gewoon met mijn mobiel 🙂 Je vindt me via @ikhouvanbeauty

 18. 21 juni 2016 / 06:44

  Leuk om te zien wat je allemaal hiervoor doet. Je feed ziet er dan ook super uit.

 19. 21 juni 2016 / 07:54

  Leuk om te lezen! Kan je misschien een keer uitleggen hoe je op Photoshop bewerkt? En hoe je bepaalde plekken lichter maakt?

 20. 21 juni 2016 / 09:03

  Hihi dit vind ik altijd wel leuk om te weten hoor! En ik snap het ook wel als ik het zo zie. Ik heet zelf @gekopmakeup 🙂

 21. 21 juni 2016 / 09:32

  Handige tips! Vooral die eerste! Ik wist niet eens dat dat kon!

 22. Sonja
  21 juni 2016 / 09:58

  Wauw, daar gaat dus echt veel werk in zitten! Ik kan ook genieten van het bewerken van foto’s maar ervoor zorgen dat alles mooi in m’n feed past, daar ben ik echt nog totaal niet goed in…

 23. 21 juni 2016 / 10:47

  Wat een leuk artikel! Ik vind het altijd best lastig om mijn feed een beetje in dezelfde stijl te krijgen, dat lukt me eigenlijk ook niet echt. Maarja, haha. 😉

 24. 21 juni 2016 / 11:57

  Super handige tips, daar kun je echt wat mee! 🙂 En de foto’s zijn goed gelukt !! X Liefs

 25. 21 juni 2016 / 12:33

  Ik heb altijd een beetje respect voor mensen die zoveel moeite doen voor een mooie feed. Ik zou het ook wel willen maar ik ben daar té ongeduldig voor haha. Overigens vind ik het ook leuk om met fotoshop te werken 🙂

 26. Evelien
  21 juni 2016 / 18:05

  Tof en origineel! Ik wil wel eens weten hoe je dat allemaal doet op Photoshop (bepaalde stukken lichter)? Super interessant!

  • 22 juni 2016 / 12:27

   Op Youtube zijn ook tal van filmpjes te zien over Photoshop. Heel handig! 😀

 27. Mieke | Mieksmind
  22 juni 2016 / 09:05

  Leuk om te lezen, handige tips alleen het kloon gedeelte snap ik niet..photoshop is sowieso erg fijn!

 28. Maaike
  24 juni 2016 / 02:07

  Wow ik had dus geen idee dat je dit allemaal kon doen. Ben eigenlijk gewoon een beetje te lui ervoor en heb nooit zin om moeite te doen voor mooie foto`s. Slecht blogger en nog slechtere Instagrammer want soms heb ik er even helemaal geen zin in. Gelukkig zijn er mensen zoals jij waar ik vervolgens wel lekker hun mooie, gefotoshopte en kleuraangepaste foto`s mag komen bekijken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Zandvoort aan Zee

Afgelopen week ging ik naar het toffe O'Neill x WE fashion event in Zandvoort aan Zee en ontmoette ik daar...

Sluiten