Een dag naar Formentera – 5 dingen die je moet doen!

Een dag naar Formentera – 5 dingen die je moet doen!

Tijdens mijn vakantie op Ibiza vorig jaar, ging ik met mijn moeder een dag naar Formentera. En omdat ik nog weleens vragen krijg over het nog relatief onbekende eiland Formentera, heb ik er nu een artikel met tips over geschreven. Het zijn 5 persoonlijke tips voor als jij ook een dag naar Formentera gaat of misschien nog net dat zetje in de rug nodig hebt om er ook heen te gaan. Wedden dat jij ook verliefd wordt op het eiland? 😉

1. Een scooter huren op Formentera

Wanneer je met de boot aankomt in de schattige haven van Formentera, kan je daar gelijk een scooter huren. Een motor of auto huren kan natuurlijk ook, maar naar mijn mening is het het leukst om Formentera per scooter te verkennen. Door de kleinschaligheid en korte afstanden op Formentera, is dat namelijk prima te doen. Wel raad ik je aan om de scooter altijd in de schaduw te zetten en je goed in te smeren voordat je gaat rijden. Ik vond het fantastisch om Formentera per scooter te verkennen!

2. Een bezoek brengen aan Café del Lago

Wanneer je je scooter hebt gehuurd, zit er vlakbij de haven van Formentera een super leuke hotspot, genaamd: Café del Lago. Het is een hip restaurant dat modern, maar toch ook mediterraans is ingericht. Je kunt er heerlijk op het terras zitten of zelfs, als je wat meer tijd hebt, bij het zwembad liggen. Ja, het restaurant heeft een eigen zwembad! Super tof! Mijn moeder en ik gingen er heen voor ons eerste kopje koffie en zaten op het prachtige terras, dat uitkijkt over de kraakhelder blauwe zee.

3. Een aantal mooie stranden bezoeken

Een dag naar Formentera is niet compleet, als je niet een paar mooie stranden bezoekt. Formentera staat bekend om de stranden met wit zand en kraakhelder blauw water. Stranden die schaars zijn in Europa. Trip Advisor deed onderzoek naar de 25 mooiste stranden van Europa en Formentera stond op nummer 6. Bezoeken dus, die stranden van Formentera! 😉 Weet je niet naar welk strand je heen moet gaan? De mooiste zijn: Playa de Ses IlletesPlaya de Llevant, Cala Saona en Playa de Migjorn. Maar ik denk dat je ook wel gewoon kunt gaan rondrijden en zien wat je tegenkomt, want in principe zijn alle stranden op Formentera de moeite waard.

een dag naar Formentera

Wil je nou toch een nachtje blijven? Dan kan ik je deze accommodaties op Formentera erg aanraden:

Hostal la Savina
Bungalows Paraíso de los Pinos
Can Tres Formentera
Hostal Illes Pitiuses
Paraíso de los Pinos

4. Bezoek Far de la Mola

Far de la Mola is een vuurtoren dat gelegen is in het oosten van Formentera. De vuurtoren staat op een klif en dat is gelijk ook het hoogste punt van Formentera. Niet alleen het uitzicht is prachtig, de weg er naar toe is ook al adembenemend mooi. Je rijdt door een prachtige natuur richting de rotsen en ziet dan uiteindelijk de grote witte vuurtoren staan. Een prachtige locatie om de zonsondergang te bekijken.

5. Ga avondeten in de gezellige hoofdstad Sant Francesc de Formentera

En last, but not least, is een bezoekje aan de hoofdstad van Formentera ook zeker de moeite waard. Sant Francesc de Formentera is zeker geen grote stad, maar wel erg mooi en gezellig. Denk aan veel witte laagbouw en gezellige terrasjes. Een prima plek om te gaan avondeten, dus. En vanuit daar rijd je in maximaal 15 minuten weer terug naar de haven, om de boot weer terug te nemen.

Nadat ik een hele dag op Formentera heb gespendeerd, wist ik een ding zeker: ooit ga ik terug naar dit eiland. Het is dan misschien niet het makkelijkst bereikbare eiland, maar bijzonder is het wel. Het is er klein, kus en er is nog geen massatoerisme aanwezig. Drie dingen waar ik persoonlijk erg van houd. Ik vond het leuk om een dag naar Formentera te gaan, maar zou de volgende keer het liefst wel een paar nachten willen blijven. Het is een eiland waar je helemaal tot rust kunt komen.  

een dag naar Formentera

Share:

11 Reacties

 1. 24 april 2017 / 09:11

  Hele handige tips! Wie weet komt het nog eens van pas.

 2. 24 april 2017 / 16:55

  De stranden op Formentera lijken me heel mooi! Ik ga het onthouden voor als ik naar Ibiza ga!

  • 29 april 2017 / 14:53

   Wanneer je op Ibiza bent, kan ik je heel erg aanraden om voor een dag met de boot naar Formentera te gaan! 😀

 3. 24 april 2017 / 17:09

  Formentera is zo mooi ! Ik wil daar ook nog wel een keer naartoe

 4. 25 april 2017 / 06:50

  Jaa om die redenen werd ik ook verliefd op Formentera! Het was in vergelijking met Ibiza zo’n opluchting om eens niet met een horde toeristen rond te lopen.

   • 29 april 2017 / 16:15

    Eigenlijk in het hoogseizoen, midden in augustus! Dus een wonder dat het niet zo druk was 🙂

 5. 28 april 2017 / 08:32

  Ik kende dat eiland helemaal niet! Het klinkt best gezellig, als ik alles zo lees.

  • 29 april 2017 / 14:54

   Het is inderdaad nog een relatief ‘onbekend’ eiland en juist daarom is het zó de moeite waard om eens heen te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Shopping Saturday – 18 cadeautips voor moederdag

Hoi! Over een niet al te lange tijd is het weer moederdag en daarom leek het mij leuk om voor...

Sluiten