Eco hotel Berlijn – mijn verblijf in het Lulu Guldsmeden

Eco hotel Berlijn – mijn verblijf in het Lulu Guldsmeden

Afgelopen zomer kwam ik voor de zoveelste keer in Berlijn. Vijf dagen lang reed ik op mijn gehuurde fiets door de Duitse hoofdstad – de stad waar ik altijd heel graag kom. En ondanks dat ik er al zovaak ben geweest, ontdekte ik weer een heleboel nieuwe plekken. Ook verbleef ik dit keer niet in een Airbnb accommodatie, maar in een hotel. Het hotel lag heel centraal, had een heel knusse en huiselijke inrichting én was ook nog eens duurzaam. Kijk je mee naar alle foto’s die ik in het eco hotel Berlijn heb geschoten en lees je mee wat mijn ervaring was?

Eco hotel Berlijn – mijn verblijf in het Lulu Guldsmeden

Met de auto reed ik vanuit het midden van Nederland naar Berlijn in Duitsland – wat mij iets meer dan 6 uur in beslag nam. De keren die ik hiervoor in Berlijn ben geweest, waren ook met de auto, dus ik wist van te voren al dat het een flinke reis zou worden. Vooral omdat dit de eerste keer zou worden waarbij alleen ik achter het stuur zou komen te zitten. Het was dus even flink doorbijten, maar daarna stond ik wel in het midden van één van mijn favoriete Europese steden, namelijk Berlijn. Ook bleef ik vijf hele dagen in Berlijn. En daarna hoefde ik gelukkig ook  niet weer terug naar Nederland te rijden, want daarna was het tijd om naar het 4-daags festival MELT te gaan. Dat festival ligt net iets onder Berlijn en was dus maar een klein stukje rijden.

Bij aankomst, parkeerde ik mijn auto bij één van de gratis parkeerplekken, net buiten het centrum. Ik schreef daar al eerder over in het artikel met 8 dingen die je moet weten over Berlijn. Lees ook zeker dat artikel even als je meer leuke weetjes over de stad te weten wilt komen. Vanaf de parkeerplek nam ik de S-Bahn naar het centrum van Berlijn. Daar bevindt zich namelijk het eco hotel Berlijn Lulu Guldsmeden. Vlakbij alle bekende bezienswaardigheden en bekende winkelstraten.

Praktische informatie

Zoals de titel van dit artikel al doet vermoeden, is het Lulu Guldsmeden een duurzaam en milieuvriendelijk hotel. Dat is te zien aan de natuurlijke materialen die ze voor hun inrichting hebben gebruikt, de natuurlijke producten die in de badkamers staan en het restaurant, dat helemaal biologisch is. Naast het feit dat ik dit al een groot pluspunt vind, vond ik het hotel ook op andere vlakken aantrekkelijk. Het personeel doet er namelijk alles aan om gasten zich thuis te laten voelen. Zo maken ze bijvoorbeeld regelmatig een praatje met je en geven ze je ook veel persoonlijke tips over de stad.. Daarnaast is het hotel ook zo ingericht, dat het gelijk heel huiselijk aanvoelt. In de lobby staan een aantal comfortable banken en boekenkasten. Ook is er een binnentuin waar in de avond veel gezellige lichtjes worden aangedaan. Op de stoelen en banken liggen ook kleedjes, voor de wat frissere avonden.

In de binnentuin staan ook een aantal fietsen – normale en elektrische. Die zijn van het hotel en kun je huren als je wilt. Het zijn niet zomaar fietsen, maar echt super hippe, met lederen details. Ik wilde voor één dag zo’n fiets huren, maar toen ik dat aangaf bij de bali, waren ze helaas net allemaal verhuurd. Wil je dus tijdens jouw verblijf één van deze super hippe fietsen huren? Geef dat dan ruim van te voren aan. Dan wordt de fiets voor je gereserveerd op de dag dat je hem wilt huren.

Mijn ervaring

Voordat ik naar Berlijn kwam en hotels met elkaar aan het vergelijken was, sprak dit eco hotel in Berlijn mij het meest aan. Puur door de inrichting en het duurzame aspect dat het hotel nastreeft. Ik heb wel nog even getwijfeld, omdat het hotel niet persé in mijn favoriete wijk van Berlijn ligt, maar uiteindelijk was de centrale ligging toch doorslaggevend. Mijn favoriete wijken van Berlijn liggen allemaal buiten het stadscentrum en zijn dus wat minder centraal. Het Lulu Guldsmeden ligt zo centraal, dat alles mogelijk is. Ik ben meerdere keren in het toeristische stadscentrum geweest, maar heb uiteraard ook een bezoekje gebracht aan mijn favoriete wijken. Alles was met het openbaar vervoer of met mijn gehuurde fiets prima en binnen een kort tijdsbestek te bereiken.

Na 4 hele nachten in dit hotel te hebben geslapen, kan ik met zekerheid zeggen dat ik het Lulu Guldsmeden hotel ontzettend kan aanraden. Het enige minpunt dat ik kan bedenken over dit hotel is dat het ontbijt €18 per persoon is. En dat vind ik best aan de hoge kant. Maar weetje, je hoeft natuurlijk niet in het hotel te ontbijten. Het is geen verplichting. Het ontbijt is wel volledig biologisch en er is ontzettend veel keus, dus vandaar ook de prijs.

Ik heb van de 4 dagen één keer in het hotel ontbeten omdat ik ontzettend benieuwd was naar het ontbijt dat ze serveren. Denk aan verse sappen, eigen gemaakte ginger shots, glutenvrije producten, yoghurt met verschillende soorten granola en zaden, fruit, veel verschillende kazen en de meest verse rustieke broden. Maar omdat ik normaal niet zo uitgebreid ontbijt, zou ik persoonlijk niet alle dagen in dit hotel ontbijten. Daar is de prijs voor mij gewoon te hoog voor. Wel begrijp ik dat mensen, vooral degenen die ook bewust voor een eco hotel hebben gekozen, het wel waard vinden om van dit ontbijt te genieten.

Ben je opzoek naar een gezellig hotel waar je je gelijk thuis voelt, dat midden in Berlijn ligt én duurzaam en milieuvriendelijk is? Dan kan ik je het Lulu Guldsmeden eco hotel Berlijn zeker aanraden! Ben jij al eens in Berlijn geweest? En waar verbleef je toen?

5 Reacties

 1. 4 oktober 2019 / 23:48

  Oeh, wat ziet dat hotel er leuk uit! Die onthoud ik voor als ik ooit eens naar Berlijn ga!

 2. 12 oktober 2019 / 13:55

  Wat leuk dat je ook zo’n Berlijn fan bent, hier nog eentje haha 😀 Dit hotel ziet er echt prachtig uit, die ga ik onthouden voor mijn volgende reisje naar Berlijn. Deze lente ben ik naar Berlijn geweest en verbleef ik in een Best Western hotel, helemaal niet zo bijzonder, maar de ligging en de prijzen waren super haha.

 3. 16 oktober 2019 / 11:24

  Wat een mooi hotel! Berlijn staat nog steeds op mijn bucketlist!

 4. 13 januari 2020 / 18:15

  Ziet er uit als een heel fijn hotel. Ga ik onthouden voor als ik ooit weer naar Berlijn ga. Mooie filter gebruik je trouwens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
Van Nederland naar Spanje met de auto
Van Nederland naar Spanje met de auto – de route!

Na drie fijne zomermaanden in Nederland te hebben gespendeerd, ben ik sinds een week weer terug in Valencia. Ik ben...

Close