Wat te doen tijdens een stedentrip in Sevilla? 10 tips!

Wat te doen tijdens een stedentrip in Sevilla? 10 tips!

Een paar weken geleden ging ik eindelijk op stedentrip naar Sevilla, de stad die al zo lang op mijn lijst stond om heen te gaan. Vanuit mijn huidige woonplaats Valencia vloog ik in een klein uurtje naar Sevilla, de hoofdstad van de regio Andalusië. In 4 dagen tijd bezocht ik heel wat plekken en dus vertel ik je graag mijn tips over wat te doen tijdens een stedentrip in Sevilla.

Bezoek de Kathedraal van Sevilla

Laten we beginnen bij één van de populairste en meest bezochte bezienswaardigheden van Sevilla: de Kathedraal van Sevilla. Naast de Real Alzácar en Plaza España is de Kathedraal, waarvan de volledige naam: Catedral de Santa María de la Sede is, een populaire bezienswaardigheid in Sevilla. En ik begrijp persoonlijk ook wel waarom. Het gebouw is namelijk immens. Immens groot, want: het is de grootste Gotische kathedraal ter wereld en daardoor dus ook nog eens immens indrukwekkend. Gevestigd in het midden van het oude centrum en naast het Real Alcázar. Niet te missen dus.

Ga mee met een georganiseerde fietstour

Wanneer ik voor het eerst in een stad ben, vind ik het leuk om op de eerste dag mee te gaan met een georganiseerde fietstour. Binnen een paar uur krijg je de mooiste en populairste plekken van de desbetreffende stad te zien en kan je natuurlijk ook vragen stellen aan de gids, die veel van de stad af weet. Ik heb nu al een aantal keer deelgenomen aan een fietstour van Baja Bikes, want zij organiseren fietstours over de hele wereld. Tijdens mijn stedentrip in Londen, stedentrip in Rome en nu dan tijdens onze eerste dag in Sevilla. Het was wederom weer heel leuk, waar vooral onze enthousiaste gids, een student uit Zwitserland die in Sevilla studeerde, voor zorgde. Ik kan het dan ook iedereen aanraden om, vooral op de eerste dag van je trip, deel te nemen aan een georganiseerde fietstour!

De verschillende wijken van de stad

Tijdens onze fietstour werden we door de verschillende wijken van de stad geleid. En er zijn in Sevilla nogal een aantal wijken die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan de Joodse wijk Santa Cruz, die bekend staat om zijn smalle straatjes, witte huisjes en pleinen met sinaasappelbomen. Maar ook Alameda, de studentenwijk met veel bars en terrasjes moet je gezien hebben. ’s Avonds voor het nachtleven of overdag, want de beroemde bezienswaardigheid: Metro Parasol is ook gevestigd in deze wijk. En verder kan je de wijken El Arenal en Maria Louisa ook op je lijstje zetten, want die zijn het bezoeken ook zeker waard!

Plan een dagdeel voor het bezoeken van Real Alzácar

De meest bezochte bezienswaardigheid van Sevilla, maar ook van heel Spanje, is het Real Alcázar. Ook wel het Koninklijk Paleis. Het is het oudste paleis van Europa en wordt nog steeds gebruikt voor onder andere de Spaanse koninklijke familie. Het paleis is in de Moorse en Italiaanse Renessance bouwstijl gebouwd en staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Het paleiscomplex is zo uitgestrekt en er is zo veel moois te zien, dat je er echt een dagdeel voor moet uittreken om alles te kunnen bewonderen. Wij waren zo’n 3 uur binnen, maar maakten dan ook wel aardig wat foto’s van al het moois dat we om ons heen zagen.

doen tijdens een stedentrip in Sevilla

Wandel door Calle Verde

In de Joodse wijk Santa Cruz ligt Calle Verde, een smal straatje die overdekt is met groene planten. Heel bijzonder om te zien en zeker de moeite waard om even doorheen te wandelen. Er is voor de rest niet veel te doen, maar als je toch in de wijk Santa Cruz bent, kan je ook net zo goed even naar deze straat toelopen. Het is ook een prachtige plek voor het maken van foto’s!

Bezoek Plaza España

In menig reisboek over Sevilla valt te lezen over Plaza España, het bekendste en halvemaanvormige plein van Sevilla dat omringd is met gebouwen die vandaag de dag nog worden gebruikt door de overheid. Onderaan deze gebouwen zie je typisch Andalusische tegeltjes waarop de 52 Spaanse provincies afgebeeld staan. Toen wij tijdens onze fietstour bij Plaza España aankwamen, vond ik het plein met zijn gebouwen en de fontein echt op een filmset lijken. Plaza España is prachtig en je kan er best een tijdje rondlopen en mooie foto’s maken.

➸ Vorig jaar maakte ik een roadtrip door Andalusië waarvan Sevilla de hoofdstad is. Ik bezocht ontzettend veel mooie plekken, maar Sevilla lag helaas net iets uit onze route. Gelukkig heb ik nu, een jaar later, toch nog Sevilla kunnen ontdekken. 

Maria Luisa park

Wanneer je een kijkje hebt genomen bij Plaza España, kan je gelijk doorlopen naar het Maria Luisa park, dat naast het plein gelegen is. Het Maria Luisa park is het grootste en bekendste park van Sevilla en staat vooral bekend om zijn sprookjesachtige setting van aangelegde botanische en dichtbegroeide tuinen, monumenten en fonteinen. Het is dan ook niet zo gek dat dit de plek is waar veel bruiloften en foto shoots worden georganiseerd.

Aanschouw de zonsondergang vanaf een rooftop bar

Als er iets is dat ik leuk vind om te doen in een stad, is het het bezoeken van rooftop bars. Voornamelijk de rooftop bars die niet zo populair zijn, maar wel een prachtig uitzicht bieden. Zo vond ik een rooftop bar in Sevilla die nog niet heel populair is, maar waar we wel een geweldige tijd hebben gehad en waar de zonsondergang prachtig was om te zien. Wil je dat nou ook doen tijdens een stedentrip in Sevilla? Ga dan naar de rooftop bar Funtecruz. Mooi gelegen, lekkere drankjes, goede muziek én een fenomenale zonsondergang. Wat wil je nog meer aan het einde van een dag?

doen tijdens een stedentrip in Sevilla

Woon ’s avonds een live flamenco show bij

Het leukst wat ik dacht te kunnen doen tijdens een stedentrip in Sevilla, is het bijwonen van een live flamenco show. Omdat de wereldberoemde muziekgenre en bijbehorende dans oorspronkelijk uit Sevilla komt. Voordat ik naar Sevilla vertrok, las ik online veel over de beroemde flamenco bars La Carboneria en Tablao El Arenal. We wilden dan ook naar één van deze gaan om een flamenco show bij te wonen, maar uiteindelijk zag het er van binnen wel erg druk en toeristisch uit. Daarnaast kregen we in ons leuke hostel de tip van een local om naar een andere plek te gaan, die goedkoper en minder toerisch scheen te zijn. We kozen voor deze optie en kwamen uiteindelijk bij La Madriguera de Mai, waar ook veel locals op af komen. Elke vrijdag is deze bar geopend om te eten, drinken en een live flamenco show bij te wonen. Reserveer van te voren wel je tafel, want het is niet erg groot van binnen en elke vrijdag een drukbezochte plek door de flamenco show. Wij hebben daar uiteindelijk een hele leuke avond gehad en ik kan deze plek dan ook zeker aanraden om heen te gaan!

Neem een kijkje in de publieke Universiteit van Sevilla

Tijdens onze fietstour stopten we ook even bij de publieke Universiteit van Sevilla, omdat dit een prachtig gebouw is. Tot 1950 was het hoofdgebouw een tabaksfabriek, maar tegenwoordig wordt het gebruikt voor de faculteiten: literatuur, geschiedenis, geografie en filosofie. En aangezien de universiteit middenin het oude centrum en dus centraal gelegen is, zijn we na onze fietstour nog even naar binnen gelopen. Het is een prachtig gebouw, waar de huidige studenten maar trots op mogen zijn. Ik kan me niet voorstellen dat zo’n gebouw als de Universiteit van Sevilla, mijn school zou kunnen zijn. Ten eerste omdat het echt een groot en historisch gebouw is, maar ook omdat het daardoor dus best wel een toeristische trekpleister is. Maar ondanks dat, leken de studenten tijdens het lezen in hun boeken op de binnenplaats, het gewend te zijn. Een tip om even naar binnen te lopen!

Dit waren mijn 10 tips met dingen die je kunt doen tijdens een stedentrip in Sevilla. Ben jij al weleens in deze hoofdstad van Andalusië in Spanje geweest?

doen tijdens een stedentrip in Sevilla

3 Reacties

  1. 4 maart 2019 / 19:13

    Ik ben er nog nooit geweest, maar hoor wel vaak dat het een erg mooie en gezellige stad is. Wil er dus zeker nog een keertje heen! Bedankt voor de uitgebreide tips 🙂

  2. 5 maart 2019 / 11:52

    Bedankt voor de leuke tips! Ik ben nog nooit in Sevilla geweest, maar vind de regio van Andalusië wel heel mooi. Dus ik ga Sevilla zeker een keertje bezoeken, als ik weer eens in de regio ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
eten en drinken in gdańsk
7 x lekker eten en drinken in Gdańsk in Polen

Wanneer je in een nog onbekende stad bent, is het altijd fijn om een lijstje bij de hand te hebben...

Close