10 x doen in Valencia – dé dingen die je sowieso gedaan moet hebben

10 x doen in Valencia – dé dingen die je sowieso gedaan moet hebben

Sinds ik in Valencia woon, ben ik opzoek naar de leukste dingen om te doen in Valencia. Omdat ik vanaf het begin al wist dat ik een artikel wilde maken met dingen die je sowieso in Valencia gedaan moet hebben, maar ook omdat ik al veel vragen heb gekregen over deze stad. Ben je benieuwd wat te doen in Valencia? In dit artikel lees je welke 10 dingen je sowieso moet doen in Valencia.

De gezellige wijk Ruzafa bezoeken

Vanaf het moment dat ik in Valencia ben gaan wonen, kom ik ontzettend vaak in de wijk Ruzafa. Omdat ik er op 10 minuten loopafstand vandaan woon, maar ook omdat er gewoon heel veel te beleven valt. Overdag ben ik vaak te vinden in een leuk koffietentje – waar ik de hele dag achter mijn laptop aan het werk ben. Daarna loop ik vaak een vintage- of andere leuke winkel in en ’s avonds ben ik er ook vaak weer te vinden als ik afspreek met vrienden. Ik heb inmiddels al heel wat favoriete plekjes in Ruzafa en zal daar binnenkort ook nog een artikel over gaan schrijven.

Paella eten aan het strand

Wist je al dat de paella, het bekende Spaanse rijstgerecht, uit Valencia komt? Zeker een reden dus om hier minstens één keer paella te hebben gegeten. En als ik de locals moet geloven, eet je de beste paella aan het strand. Dus als het weer het een beetje toelaat, wat vaak wel het geval is hier, zou ik zeker een keer richting het strand gaan. Om natuurlijk even het strand te bewonderen, maar ook om een bordje paella te eten. Het bekendste paella gerecht in Valencia is de ‘paella Valenciana’, waar kip en konijn in zit. Persoonlijk niet aan mij besteed, maar wanneer je hier wel van houdt, zou ik het zeker proberen.

Naar the City of Arts and Sciences gaan

Ciudad de las Artes y Ciencias, the City of Arts and Sciences of de Stad van de Kunst en de Wetenschap – noem deze bezienswaardigheid hoe je noemen wilt, maar dit is de bekendste en meest bezochte bezienswaardigheid van Valencia. En dat is ook niet zo gek, want het is een nogal indrukwekkend complex, dat uit 6 verschillende moderne gebouwen bestaat en allemaal zijn ontworpen zijn door de wereldberoemde Spaanse architect Santiago Calatrava. De gebouwen die onder the City of Arts and Sciences vallen zijn:

L’Umbracle
Overdag is het L’Umbracle een publieke stadstuin die vol staat met palmbomen en tropische planten en in de zomermaanden wordt dit ’s avonds ook omgetoverd tot openluchtdiscotheek. Ik ben er zelf een aantal keer geweest – zowel overdag als ’s avonds en vind het een heel toffe bezienswaardigheid.

Palau de les Arts Reina Sofia
Het operagebouw van Valencia waar je heen kunt gaan voor muziekvoorstellingen maar ook kunt bezoeken als bezienswaardigheid, omdat het gebouw zelf al een bezienswaardigheid is.

L’Oceanogràfic
Als je van de onderwaterwereld houdt, mag een bezoek aan L’Oceanogràfic zeker niet ontbreken. Omdat dit het grootste aquarium van Europa is en je hier bijna alle mogelijk zeedieren kunt spotten. Denk aan tropische vissen, haaien, pinguïns, flamingo’s en dolfijnen. Daarnaast is het ook mogelijk om door een 70 meter lange tunnel, helemaal gemaakt van glas, te lopen  – waar je ineens wel heel dicht bij alle zeedieren kunt komen.

L’Hemisfèric
Dit is een nogal bijzondere bioscoop, aangezien je hier in ligstoelen kunt liggen en naar films van zo’n 45 minuten kunt kijken. Over het algemeen educatieve en interessante documentaires in het Spaans, maar als je geen Spaans verstaat, kun je ook een koptelefoon krijgen waarbij je alles in het Engels te horen krijgt.

Het Museu de les Ciències Príncipe Felipe
Het wetenschappelijke museum waar je binnen zelf aan de slag kunt gaan met het uitvoeren van testjes en veel te weten kan komen over de nieuwste technologieën en het menselijk lichaam.

Agora
Het laatste gebouw van the City of Arts and Sciences en helaas niet toegankelijk voor publiek. Hier vinden namelijk voornamelijk bijeenkomsten plaats.

Ik vond veel informatie over the City of Arts and Sciences op de website van Visit Valencia, dus als jij er ook meer over te weten wilt komen zou ik even kijkje nemen op die website, waar trouwens ook nog veel meer informatie over Valencia te lezen valt! 🙂

doen in Valencia

Zowel overdag als ’s avonds het L’Umbracle terras bewonderen

Zoals ik net al aangaf behoort het L’Umbracle bij the City of Arts and Sciences en kan je hier zowel overdag als ’s avonds heen. Het L’Umbracle terras wordt in de zomermaanden namelijk ’s avonds omgedoopt tot uitgaansgelegenheid. Mijn eerste vrijdagavond werd ik hier mee naar toe genomen door vrienden en keek ik echt mijn ogen uit. Het is namelijk echt een bijzondere plek! Overdag, maar ook zeker ’s avonds – wanneer alles mooi verlicht is. De foto hierboven is ook op het L’Umbracle terras gemaakt.

Fietsen huren of meegaan met een georganiseerde fietstour

Als er iets is wat ik leuk vind om te doen tijdens een stedentrip, is het het huren van fietsen of meegaan met een georganiseerde fietstour. En dan met name het laatste, want zo kan je in een korte tijd veel te weten komen van een stad. Dus daarom plan ik zo’n georganiseerde fietstour vaak ook op de eerste of tweede dag, zodat ik al een beetje een globaal beeld krijg van de stad en weet welke bezienswaardigheden ik daarna nog graag wil bezoeken of niet. Ik ga zeker ook nog een keer fietsen in Valencia!

Door de historische en artistieke wijk El Carmen lopen

Naast Ruzafa is de historische en artistieke wijk El Carmen mijn favoriet. Hier vind je veel smalle straatjes, mooie pleinen en vooral ook veel street art. Het is zo’n wijk waar je van elke hoek van de straat een foto wil maken. En dat doe ik dan ook altijd wanneer ik door El Carmen loop. Een paar keer was ik mijn camera vergeten mee te nemen, dus daar baalde ik wel een beetje van. Maar goed, gelukkig woon ik op een niet al te verre afstand van deze wijk en heb ik vaak genoeg de kans om foto’s te maken.

Het natuurpark Albufera bezoeken

Als ik heel eerlijk ben, ben ik er zelf nog niet geweest, maar van horen en zeggen moet het natuurpark Albufera, dat ten zuiden van Valencia ligt, zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Ik wil er eigenlijk al een tijdje graag heen, maar wacht toch nog even totdat mijn moeder mij komt opzoeken, zodat we er samen heen kunnen. Je kunt met de bus vanuit Valencia gemakkelijk bij het natuurpark komen. Het natuurpark bestaat uit het grootste meer van Spanje, waarop je een boottocht kunt maken, bijzondere vogels kunt spotten en schijnbaar een fenomenale zonsondergang kunt bewonderen. Rondom het natuurpark liggen een paar kleine dorpjes waar je lekker kunt eten en drinken. Ook schijnt het zo te zijn dat je hier overal heerlijke paella kunt eten Wil je er zelf ook graag naar Albufera? Er gaat een bus heen vanuit Valencia, maar je kunt natuurlijk ook een auto huren.

De stadspoort Torres de Serranos beklimmen en genieten van het uitzicht

Zo ook voor de stadspoort Torres de Serranos, waar ik meerdere keren per week langsloop en elke keer weer prachtig vind om te zien. Ik ben er zelf nog niet op geweest, maar vriendinnen uit Nederland, die hier voor een paar dagen op vakantie waren, hadden de stadspoort wel beklommen en vonden het zeker de moeite waard. Vooral omdat het toegangskaartje maar een paar euro koste en het uitzicht over de stad en het Turia park erg mooi is. Dit ga ik zeker binnenkort ook nog eens doen.

Een wandeling maken door het Turia park

Niet alleen het uitzicht over het stadspark is mooi – ook het wandelen door het park is zeker de moeite waard. Het Turia park vind je ten noorden van het stadcentrum en was voorheen een rivier. Het Turia park is dus een drooggelegde rivier, dat nu omgedoopt is tot een prachtig en groen park. De reden van het droogleggen van de rivier was omdat in 1957 de rivier overstroomde, de stad binnendrong en veel mensenlevens heeft gekost. Na deze gebeurtenis werd er dus besloten om uit voorzorg de rivier droog te leggen. Eerst wilden ze op deze plek een snelweg aanleggen, maar aangezien veel omringende bewoners het hier niet mee eens waren, werd het uiteindelijk een park. En dat is maar goed ook, want het is uiteindelijk een prachtig park geworden waar je een mooie wandeling kunt maken.

Aansluiten bij een georganiseerde tapas tour

Je kan en mag Spanje natuurlijk niet verlaten zonder tapas te hebben gegeten. En dat zal in Valencia ook niet zo moeilijk worden, aangezien er op bijna elke hoek van de straat tapas te vinden is. Maar wil je nou een keer wat anders doen en verzekerd zijn van de beste tapas hapjes van de stad? Dan kan ik je zeker aanraden om een keer aan te sluiten bij een georganiseerde tapas tour. Dan maak je met een kleine groep een wandeling door de stad en stop je bij verschillende tapas barretjes om hun specialiteiten te proeven. Ontzettend leuk om een keer te doen – vooral als je natuurlijk houdt van de Spaanse keuken.

Ik hoop dat je door dit artikel geïnspireerd bent geraakt om ook een keer naar Valencia te gaan. Voor mij zelf valt er voorlopig ook nog genoeg te zien en ontdekken en ik kan niet wachten om dat te gaan doen. Dit reisboekje van Valencia, die ik iedereen aanraad, zal mij daar zeker bij gaan verder helpen! Ben jij al wel eens in Valencia geweest?  

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
roadtrip door Andalusië
Onze roadtrip door Andalusië in Spanje – de route!

Afgelopen zomer maakte ik een roadtrip door Andalusië in Spanje. Deze roadtrip stond al een lange tijd op mijn bucketlist,...

Close