mijn 10 doelen voor de laatste maanden van het jaar

mijn 10 doelen voor de laatste maanden van het jaar

We zitten alweer in de laatste maanden van het jaar en alle clichés over hoe snel de tijd gaat, zijn waar. Over 2 maanden staan we weer champagneglazen te heffen en elkaar gelukkig nieuwjaar te wensen. Maar tot die tijd heb ik nog een aantal doelen die ik wil behalen. Lees je mee welke doelen dat zijn?

1. Doelen stellen voor 2018
Laat ik beginnen met het doel van doelen willen stellen voor 2018. Ik merk dat je met opgeschreven doelen een betere focus houdt. Iets wat voor mij erg goed werkt. Vooral als ik eens in de zoveel tijd naar het lijstje met opgeschreven doelen kijk. En vandaar dus ook dit artikel, omdat ik nog heel wat dingen voor de laatste maanden van het jaar wil doen.

2. Een boek uitlezen
Ik ben dus dol op boeken, maar lees er maar weinig. Ik lees eigenlijk alleen wanneer ik op reis ben, omdat ik dan de rust er voor kan vinden. Ik geniet dan zo van het lezen, dat ik mezelf afvraag waarom ik niet vaker achter een boek kruip. Maar eenmaal thuis zijn er teveel afleidingen en maak ik simpelweg geen tijd vrij voor het lezen. Vooral omdat ik altijd bij boeken het gevoel heb er echt even voor te moeten gaan zitten. Wat onzin is, want ik kan natuurlijk net zo lang in een boek lezen als dat ik zelf wil. Maar goed, ik wil dus tijdens de laatste maanden van het jaar nog een boek uitlezen. Ik ben halverwege het ‘Babe, You Got This‘ boek, dus die moet sowieso uitgelezen worden. Ook omdat het gewoon een mega leuk boek is waar ik veel inspiratie uit haal. En voor de rest zou ik ook nog wel ‘De Moed van Imperfectie‘ en ‘Life-Changing Magic of Not Giving a Fuck‘ willen lezen. Die twee staan al een tijdje in mijn kast, te wachten totdat ze gelezen worden. Iemand tips om thuis vaker met een boek op de bank te kruipen?

3. Overstappen naar een andere zorgverzekering
Al jaren zit ik bij dezelfde zorgverzekering. Maar ik weet dat ik gemiddeld gezien gewoon elke maand te veel betaal. Daarnaast ben ik ook nog voor heel wat extra dingen verzekerd, terwijl ik er weinig gebruik van maak. Zo heb ik bijvoorbeeld een aanvullende verzekering, die niet op mijn wensen en behoeften is gebaseerd. Best zonde om dan elke maand zoveel extra te moeten betalen. De enige extra verzekering die ik wil houden, is de tandartsverzekering. Puur omdat er helaas altijd wat met mijn gebit aan de hand is en de kosten anders te hoog oplopen. Maar voor de rest moet ik tijdens deze laatste maanden van het jaar gaan uitzoeken naar welke zorgverzekering ik wil overstappen. De HEMA zorgverzekering zal ik zeker meenemen in mijn overweging.

➸ Ben je er zelf nog niet uit naar welke zorgverzekering je wilt overstappen? Online kun je makkelijk een zorgverzekering vergelijken.

4. Een zakelijke rekening openen
Hoewel ik al 2 jaar ingeschreven sta bij de Kamer van Koophandel en ik dit werk dus ook best een tijdje doe, heb ik nog steeds geen zakelijke rekening. Best onhandig, I know. En daarom moet ik van mezelf voor het einde van het jaar nog een zakelijke rekening openen, zodat ik vanaf het eerste kwartaal van 2018 gewoon alle financiën overzichtelijk kan bekijken.

5. Kijken naar mijn financiën
En om maar gelijk even bij het financiële gedeelte te blijven, heb ik als doel om in deze laatste paar maanden van het jaar een goed financieel overzicht te krijgen en een plan te maken voor 2018. Als zzp’er ben je verantwoordelijk voor je eigen financiën. En je hebt natuurlijk een variabel inkomen, waardoor je alles extra goed voor jezelf in kaart moet brengen.

6. Foto’s editten
De afgelopen maanden ben ik best een aantal keer op reis geweest. Ik maakte bijvoorbeeld ontzettend veel foto’s in Athene, Italië en Kroatië, maar moet die stiekem allemaal nog bewerken. Foto’s maken is mijn grootste hobby, maar helaas het bewerken van die foto’s niet. Toch moet het gebeuren, want ik wil vaak fotos’ gebruiken voor artikelen op mijn blog. Ook wil ik ooit van mijn foto’s fotoboeken gaan maken. Maar dat is een doel voor later.

7. De muur in de woonkamer verven
Als je het artikel over mijn woonkamer hebt gelezen, weet je dat ik nog graag de muur achter de bank wil verven. En dan het liefst met kalkverf, in een groen/grijze kleur. Ik denk dat dat erg mooi bij ons interieur zal staan en het wat extra warmte aan onze woonkamer zal geven.

8. Meer planten in huis halen
Al een tijd is het mijn wens om wat meer planten in huis te halen. Ik wil nog graag een grote plant, maar ook van die schattige hangplantjes. Naast het feit dat ik er van hou om van mijn huis een soort mini-jungle te maken, zal het ook veel goeds doen voor de lucht. Er hangt namelijk momenteel een erg droge lucht in huis, waardoor ik regelmatig last heb van een pijnlijke en droge keel. Dit komt doordat het buiten kouder is geworden en de verwarming regelmatig aanstaat. En planten kunnen dit grotendeels verhelpen.

9. Op tijd beginnen met het schrijven van de Sinterklaas gedichten
Haha oke, dit punt moet je maar niet al te serieus nemen, maar het is wél een doel om voor Sinterklaas een paar bad ass gedichten te schrijven. We vieren met mijn familie Sinterklaas en met Nick zijn familie Sinter-kerst. Reuze gezellig dus. Maar eerlijk: gedichten schrijven is niet mijn sterkste punt. En al helemaal niet als je die van mij gaat vergelijken met al alle andere.  Bij ons is het een soort van wedstrijd om het mooiste, grappigste en langste gedicht te kunnen schrijven. Maar ik doe daar al jaren niet meer aan mee, haha. Maar om dit jaar niet voor gek te staan, is mijn doel op op tijd te beginnen met het schrijven van alle gedichten. Om zo hopelijk een piepklein beetje in de buurt te komen van alle andere.

10. Genieten!
En last but not least: genieten. De feestdagen komen eraan, maar ook ga ik nog met Nick een weekend naar Antwerpen en een kleine week naar Ibiza. En daarnaast vind ik de laatste maanden van het jaar altijd zó gezellig. En voor de mensen die nu denken: ‘huh, maar je hebt toch altijd last van een winterdip?’ Nee, die komt pas in de maanden januari en februari :p

Dit zijn mijn 10 doelen voor de laatste maanden van het jaar. Ik ben heel benieuwd of er nog dingen zijn die jij zou willen doen voor het einde van het jaar. Laat het me zeker weten. Of schrijf je doelen eens op, daarmee vergroot je de kans ze ook echt te behalen. En voor nu: fijne laatste maanden van het jaar gewenst! 😉

Share:

4 Reacties

 1. 9 november 2017 / 15:30

  Handig zo’n lijstje, ik wil ook mijn boek nog uitlezen waar ik in augustus al mee begonnen ben haha, drama als ik thuis ben, op vakantie zou ik hem binnen 2 dagen uitgelezen hebben. Ook een goede reminder, ik zit zelf ook al heel lang bij dezelfde zorgverzekeraar, ga maar eens kijken of dat goedkoper kan.

  • 9 november 2017 / 23:11

   Haha ja, precies dat! Op vakantie verslind ik boeken – kan ik er zo een paar achter elkaar lezen. Maar thuis toch wel echt moeilijk om vol te houden. Anyhow, jij ook succes met het uitlezen van je boek! 😉

 2. 10 november 2017 / 10:14

  wat een leuk lijstje en het gaat je ongetwijfeld lukken ook de dingen die je wellicht wat minder vind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *