Thursday Talk – heb ik mijn doelen voor 2017 behaald?

Thursday Talk – heb ik mijn doelen voor 2017 behaald?

Bijna een jaar geleden stelde ik voor mezelf een lijst met persoonlijke en werkgerelateerde doelen op. Om een soort van richting aan het nieuwe jaar te geven. En zo af en toe pakte ik deze lijst er weer bij om te kijken of ik al wat doelen had behaald en voor welke doelen en nog werk aan de winkel was. In deze laatste Thursday Talk van het jaar vertel ik welke doelen ik wel en niet heb behaald.

Persoonlijk doelen

Mijn persoonlijke doelen voor 2017 waren: vroeger opstaan, meer lezen, mijn 25e verjaardag vieren en reizen. En ik kan je alvast verklappen dat ik alle vier de doelen heb behaald!

Mijn eerste persoonlijke doel was vroeger opstaan. Ik werk thuis, dus dan is de verleiding natuurlijk groot om langer in je bed te blijven liggen. Dit was dan ook zeker een punt van verbetering toen ik net voor mijzelf begon te werken en dus vrijwel altijd thuis werkte. Maar sinds het begin van 2017 heb ik mijn wekker standaard om 07.40 staan en val ik daarna ook nooit meer in slaap.

Ook wilde ik het afgelopen jaar meer lezen en dat heb ik zeker meer gedaan dan de jaren daarvoor. Dat doel voor 2017 heb ik dus ook behaald! Maar toch zou ik stiekem nóg meer willen lezen. Gewoon echt een paar keer per week of zelfs elke dag een tijdschrift of boek er bij pakken. Ik vind het namelijk heerlijk om te lezen en ontspan er ook echt van, maar toch verkies ik vaak andere activiteiten boven het lezen. Welke boeken ik dan nog wel zou willen lezen? Sowieso een paar inspirerende girlboss boeken en ook nog wat leuke reisboeken. Maar goed: ik lees in ieder geval al veel meer dan vorig jaar dus dat is positief! I

in 2017 wilde ik ook mijn 25e verjaardag vieren en dat is zeker gelukt! Ik vind het leuk om elke aangelegenheid te vieren en aangezien een 25e levensjaar voor mij best bijzonder is – hallo kwart eeuw oud en verkeerde kant van de 20 – dus wilde ik mijn 25e verjaardag goed vieren. En dat deed ik. Ik ging op de dag zelf met mijn moeder naar Amsterdam om te lunchen én mijn allereerste tattoo’s te laten zetten. ’s Avonds kwam thuis de visite en de dag daarna had ik een etentje met vriendinnen. Ook vlogde dit hele verjaardagsweekend.

Mijn vierde en laatste persoonlijke doel was om te reizen. En hoewel ik sowieso elk jaar wel een paar mooie reizen maak, wilde ik dat dit jaar er goed in blijven houden. En ook dat is gelukt. Op oudjaarsdag komt er een achter online waarbij ik terugblik op mijn jaar, 2017. Daarin zullen onder andere alle reizen die ik het afgelopen jaar heb gemaakt aan bod komen. Dus stay tuned voor als je daar benieuwd naar bent! 😉

Werkgerelateerde doelen

Mijn werkgerelateerde doelen voor 2017 waren: wat vaker buiten de deur werken, meer fotoshoots inplannen, mijn ideale edit vinden en een website maken voor mijn portfolio. En hoewel ik al mijn persoonlijke doelen heb behaald, heb ik helaas niet alles van mijn werkgerelateerde doelen kunnen behalen.

Mijn eerste werkgerelateerde doel was wat vaker buiten de deur werken. En yes, dit heb ik zeker behaald! In 2017 ben ik er namelijk achter gekomen dat ik het héérlijk vind om zo’n één keer per week een middag in een koffietentje te werken. Niet alleen doordat ik dan onder de mensen ben en ik mezelf op lekkere cappuccino’s trakteer, maar ook doordat ik vaak lekker achter elkaar door kan werken. Thuis word ik toch best vaak afgeleid door huishoudelijke klusjes. Zoals het meteen willen uitruimen van de vaat- of wasmachine. Dus ja, ik durf nu wel te zeggen dat ik de perfecte combinatie van thuis en buiten de deur werken wel heb gevonden. Super fijn!

Ook wilde ik het afgelopen jaar meer fotoshoots inplannen. En ik weet eerlijk gezegd niet of ik ik dit doel nou heb behaald of niet. Ja, ik heb het afgelopen jaar ontzettend veel foto’s gemaakt tijdens het reizen én voor mijn Instagram. Maar ik heb weinig tot geen fotoshoots vóór mensen gedaan. Ik ben er namelijk achter gekomen dat hier niet echt mijn passie ligt. Mijn liefde voor fotografie is nog steeds heel groot – als mijn camera en ik er alleen toe doen. Ik vind het namelijk best ongemakkelijk en oncomfortabel om onbekende mensen voor mijn camera te hebben staan. Dus dat is niet het soort fotografie wat bij mij past. Het spontaan fotograferen op reis en straat óf het fotograferen van hotspots en interieurs vind ik het allerleukst om te doen, dus dat blijf ik dan ook lekker veel doen.

In 2017 wilde ik ook mijn ideale edit vinden. Want ja, fotograferen is leuk, maar de nabewerking vind ik net zo belangrijk als het maken van de foto. Jarenlang heb ik gestruggeld met het vinden van mijn ideale edit, maar ik denk dat ik de skills sinds een paar maanden te pakken heb. En dan met name door het gebruiken van Lightroom. Dus yes, het heeft even – wat jaren en heleboel frustraties! – geduurd, maar dan heb je ook wat.

Mijn vierde en laatste werkgerelateerde doel was een website maken voor mijn portfolio. En oops, dat doel heb ik helaas niet behaald. Omdat ik gewoon geen tijd voor had. Of wilde maken. Want eigenlijk ben ik van mening dat geen tijd geen prioriteit is en dat was bij dit doel denk ik wel het geval. Maar toch wil ik nog wel heel snel een online portfolio maken. Maar misschien dat ik begin bij het maken van een Facebook pagina voor mijn fotografie, waarbij ik mappen met foto’s maak. Of als jij nog een ander goed, makkelijk en snel idee weet om mijn fotografie te kunnen laten zien, laat het me dan zeker weten. Maar goed, tot nu toe is dit doel helaas nog niet behaald.

Zo dan was dit weer een terugblik van doelen die ik voor 2017 had en welke ik uiteindelijk wel en niet heb behaald. Momenteel ben ik al weer druk bezig met het opstellen van een lijst met doelen voor 2018, dus ook die zal ik heel snel op mijn blog gaan delen. Laat me ook zeker weten of jij jouw doelen voor 2017 hebt behaald. Liefs!

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Share:

6 Reacties

 1. 29 december 2017 / 01:45

  Wat fijn dat je zoveel doelen hebt behaald! En even een vraagje: heb jij Lightroom ergens gedownload of gekocht? Ik wil dat programma heel graag, maar ik vind het vrij duur.

 2. 29 december 2017 / 13:28

  Mooie doelen en super goed dat je er zoveel hebt gehaald!

 3. 29 december 2017 / 16:17

  Wat leuk om zo’n terugblik te lezen! Fijn dat je de meeste doelen gewoon hebt gehaald. 🙂

 4. 30 december 2017 / 13:05

  Leuk om te lezen wat jouw doelen voor 2017 waren, je hebt best veel behaald! Ik heb in 2017 wel mijn online portfolio klaargemaakt, eindelijk maar toch! In 2018 hoop ik lekker verder kunnen gaan met freelance opdrachtjes en daarnaast ben ik op zoek naar een baan in de creatieve sector, voor ongeveer 3 dagen. Ik vind het toch wel erg fijn om een vast inkomen te hebben. Ook hoop ik in het nieuwe jaar een paar mooie reisjes te kunnen maken!

 5. 12 januari 2018 / 15:18

  Prachtige doelen en goed dat je er een vorm van zelfreflectie op nahoudt. Erg belangrijk als je het beste uit jezelf wilt halen. Het werken in een koffietentje op vrijdag vind ik erg inspiratievol en ga ik ook overwegen voor 2018. Wat zijn de doelen voor 2018?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
winter in Antwerpen
Winter in Antwerpen – 10 leuke activiteiten om te doen!

Vorig weekend mochten Nick en ik op uitnodiging van de stad Antwerpen de winter in Antwerpen beleven. En een typische...

Sluiten