Dit waren onze dagen in Ijsland!

image

Hoi allemaal! Stiekem is het al meer dan 2 weken geleden dat we in Ijsland waren (waar blijft die tijd?), maar toch wilde ik jullie nog even mijn favoriete foto’s laten zien van deze reis. Gewoon omdat het er zo bijzonder, mooi en ijskoud was. Kijk en lees je mee naar onze dagen in Ijsland?

Informatie over de reis

Ik vloog samen met mijn vriend met Icelandair, als stopover naar New York, naar Ijsland en we verbleven twee dagen in Ijsland. Omdat we zoveel mogelijk uit onze reis wilden halen en we in principe maar een hele dag daar hadden, hebben we meteen die dag goed benut met een 12 uur durende tour.

image

Op zondagochtend moesten we om 06.45 voor ons hostel staan, omdat we als eerste naar de Blue Lagoon zouden gaan. dit stond al tijden op mijn bucketlist en man, wat was het daar mooi. Kijk maar mee..

image

Wauwie, kijk dan! Het was nog donker buiten, want het wordt daar in de winter pas om 11.00 een beetje licht, maar omdat wij van 09.00 tot 12.00 in de Blue Lagoon waren, zagen we het mooie geothermische bad in het donker en in het licht. Ook was het om deze tijd nog lekker rustig (want toeristen alert!), dus als je ook ooit gaat: ga zo vroeg mogelijk!

image image

Ijs en ijs koud, maar ik moést gewoon buiten het geothermische bad even foto’s maken. En ik kan jullie vertellen: in de -15 met alleen een handdoekje om is geen pretje. Maar de heerlijke Blue Lagoon, die zo’n 39 graden warm is, wel! Daar dook ik dus maar snel weer in na het nemen van deze foto.

image

Om 12.00 moesten we weer bij onze bus zijn en reden we over het prachtige landschap naar de volgende bezienswaardigheid, het Thingvellir national park.

image

Het uitzicht was hier prachtig, dus de nodige fotootjes moesten natuurlijk geschoten worden..

image

Bovenstaande foto is mijn favoriete foto van de hele reis. Ik vind hem zo mooi!  En ohja, als jullie denken wie is die jongen? Dat is Nick, mijn vriend ;-).

image

Na het Thingvellir national park, gingen we naar de geisers Strokkur en Geysir.  Dit is iets wat ik nog niet eerder ergens anders heb gezien, dus het was heel bijzonder om eens die geisers  omhoog te zien komen.

image

Hierboven zie je Strokkur, die elke 4 tot 8 minuten omhoog komt. De eerste keer dat dat gebeurde schrok ik wel hoor. Het komt zo hoog en het wordt met zo’n snelheid omhoog gespoten! Het water is wel zo’n 120 graden, dus daarom is enige afstand verstandig..


image

Toen we rond 15.00 aan het kijken waren bij de geisers begon de zon alweer onder te gaan en konden we genieten van een prachtige zonsondergang..

image

Daarna gingen we nog snel naar de Gullfoss watervallen, wat ook ontzettend mooi was om te zien, maar waar het wel veel en veel te koud was. Na vier uur is het bijna geen doen om nog de binnenlanden in te gaan in verband met de snijdende kou. Daarom gingen we na het bekijken van deze watervallen maar snel naar binnen in een restaurantje warm worden.

image

De volgende dag hadden we nog een halve dag voordat we weer op het vliegveld moesten zijn voor onze vlucht naar New York, dus toen zijn de Reykjavik zelf in gegaan. Het  is zo’n leuke  en mooie stad!  Hierboven even een foto van ons samen!

image image image

Ik vind alle gebouwen en huisjes hier zo mooi en sfeervol! Lekker Scandinavisch en daar houd ik wel van. Ik had trouwens niet gedacht dat Reykjavik zo klein zou zijn. Je hebt echt genoeg aan een halve dag om helemaal door het centrum te lopen en veel te zien. Heel leuk ook voor een korte stedentrip dus!

Zo, dit was dan de selectie van mijn foto’s van de dagen in Ijsland. Ik deel ook regelmatig nog wat op mijn Instagram en voor wat écht goede sfeerimpressies zou ik even mijn vlogmas video’s bekijken van Ijsland. Hieronder heb ik ze voor je neergezet.

Ijsland dag 1

Ijsland dag 2

Ijsland dag 3

Share:

30 Reacties

 1. Kim
  24 december 2015 / 11:04

  Dat ziet er echt heerlijk uit!

 2. Tineke
  24 december 2015 / 11:51

  Wauw, het lijkt me daar zo mooi! Ik zou er ook ooit nog wel eens naartoe willen gaan. Ik heb je vlogs met veel plezier gekeken!
  Liefs

 3. 24 december 2015 / 11:24

  Wat een prachtige foto’s Fleur! Ik wil er ook graag een keer heen!

 4. 24 december 2015 / 12:04

  Ah, ik vond al die vlogs zo leuk! Wat een mooie plek. Dream to go thereeee. <3

 5. 24 december 2015 / 12:32

  Ik heb je vlogs al gezien, maar ook erg leuk om de foto’s nog even te zien. Ik hoor en lees veel positiefs over IJsland!

 6. 24 december 2015 / 12:48

  Ooh, ik dacht dat je veel langer gebleven was, spijtig! Maar wel heel leuk dat je in de winter ging, dat wil ik ook eens doen. Ik ben fan van Ijsland en het is echt leuk om die herkenbare dingen nog eens terug te zien 🙂 Liefs!

 7. 24 december 2015 / 13:42

  Wauw! Ik wil ook zo graag eens naar Ijsland. Super leuk om jouw reisverslagen te lezen (en te zien) dus 🙂

 8. 1310Bynora
  24 december 2015 / 14:53

  Wauw echt prachtig daar! Wat een mooie foto’s <3

 9. 24 december 2015 / 14:05

  Wauw, wat zijn de foto’s mooi! Nu wil ik echt eens naar IJsland, haha 🙂 die Blue Lagoon is ook zo prachtig!

 10. 24 december 2015 / 17:55

  Die foto’s zijn echt wauw! Nu wil ik nog meer naar Ijsland, prachtig!

 11. Lisa
  24 december 2015 / 21:09

  Dat geothermische bad <3 Wat ziet dat er heerlijk uit. Zo'n ' koud ' en Scandinavisch land lijkt me zo gaaf om eens te bezoeken.

 12. 24 december 2015 / 20:30

  Wauw, prachtige foto’s zeg. Nu wil ik alleen nog maar liever naar Ijsland. Liefs…

 13. Desiree
  24 december 2015 / 22:54

  Wauw die foto’s zijn echt prachtig! Jullie stralen! Geniet van de kerstdagen! Liefs

 14. 25 december 2015 / 08:18

  Wow wat is het daar ontzettend mooi zeg! Dat moeten echt wel heerlijke dagen geweest zijn, ja! Fijne Kerst Fleur! Liefs, Charelle

 15. 25 december 2015 / 12:12

  Waauw zo gaaf! Nu wil ik nog liever naar Jjsland! Het ziet er allemaal zo mooi uit <3

 16. Anniek
  25 december 2015 / 15:34

  Ah, zo leuk om te zien Fleur! Blue Lagoon ziet er ook echt heerlijk uit. Lijkt me tof om daar ’s morgens vroeg, haast nog voor zonsopgang, te zijn… En ook leuk dat je dit jaar dan toch nog even lekker in de sneeuw hebt gelopen, daar zal het hier in Nederland wel niet van komen 🙂

 17. 25 december 2015 / 15:34

  Ah, zo leuk om te zien Fleur! Blue Lagoon ziet er ook echt heerlijk uit. Lijkt me tof om daar ’s morgens vroeg, haast nog voor zonsopgang, te zijn… En ook leuk dat je dit jaar dan toch nog even lekker in de sneeuw hebt gelopen, daar zal het hier in Nederland wel niet van komen 🙂

  (oeps, nu met de goede website 🙂 )

 18. Janneke | Crafty Time
  25 december 2015 / 16:44

  Wauw wat een prachtige foto’s! Ik wil zo graag ook nog eens naar IJsland! Het ziet er daar adembenemend uit!! xxx

 19. 25 december 2015 / 23:51

  Wauwie, ziet er tof uit zeg! Fijne kerst 🙂

 20. Ellis
  28 december 2015 / 11:50

  Wat ziet het er prachtig uit daar! Hele leuke foto’s, en super dat je het ook hebt gefilmd!!

 21. 28 december 2015 / 13:44

  Echt prachtig zeg!! Ongelofelijk! Toch weerhoud de kou me om te gaan, ik word daar letterlijk ziek van. Geen leuke citytrip voor mij als dat gebeurt :p.

 22. 28 december 2015 / 16:22

  Oh wauw, wat ontzettend mooi is Ijsland! Ik zag laatst de video van Anna Nooshin, die er ook was geweest. En met deze foto’s ben ook ik verliefd op dit land. On the bucketlist!

 23. 28 december 2015 / 21:45

  Wauw! Ik wil Ijsland al jaren eens bezoeken. Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt. Ik heb veel mooie foto’s gezien van Ijsland op verschillende blogs, alleen de kou houdt me tegen. X

 24. 31 maart 2016 / 10:34

  Wat een mooie foto’s! Ik ga volgende week naar IJsland en heb er nu nog meer zin in ^^

  • 31 maart 2016 / 13:22

   Oe, wat ontzettend leuk! IJsland is echt fantastisch! Heel veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
7 x feestelijke outfits van mijn favoriete bloggers

Hoi allemaal! Morgenavond begint het hele kerstgebeuren en stiekem ben ik wel een beetje nerveus over wat ik nou precies...

Close