Dit was mijn jaar, 2018

Dit was mijn jaar, 2018

Waar te beginnen? Het jaar 2018 is voorbij. Dat is één ding wat zeker is. En aangezien ik elk jaar een overzicht maak van mijn afgelopen jaar, doe ik dat nu ook. Maar zoals ik al aangaf: waar te beginnen? 2018 is voor mij het meest bijzondere jaar tot nu toe, en in welk opzicht dan ook, geworden. Lees je mee?

Ik ben met yoga begonnen

Mijn moeder riep het al heel wat jaren: ‘begin toch eens met yoga, Fleur. Je zal versteld staan hoe fijn je dat zal vinden’. En toen nog maar net 2018 was begonnen, zag ik een oproepje op Facebook staan waarin To the Sea Retreat een blogger zocht om mee te gaan naar hun Yoga & Surf retreat op Fuerteventura. Ik stuurde ze een berichtje en zat een week later in mijn eentje in het vliegtuig naar Fuerteventura. Voor de Yoga & Surf retreat van To the Sea Retreat, dus.

Na mijn eerste yoga ervaring, had ik de smaak te pakken en schreef ik mij in bij Bindi, de leukste yogaschool van Amersfoort. Ik ging zo’n twee tot drie keer per week en probeerde veel verschillende soorten yogastijlen uit. Om te kijken wat het best bij mij paste. Uiteindelijk kwam ik erachter dat ik de stijlen hatha en vinyasa het meest fijn vond om te beoefenen. Maar ook ging ik weleens naar een flow yoga les.

In mei ging ik met mijn moeder, die dus ook erg van yoga houdt, naar een yoga retreat van de Mountain Ibiza. En daar leerde ik in een week nog meer over yoga en de verschillende stijlen die er zijn. 2018 is dus voor mij een jaar geweest waarin ik ben begonnen met en veel heb geleerd van yoga.

Ik reisde heel wat af

● 2018 begon goed met een vakantie op het Spaanse eiland Ibiza
● In januari een nacht in het Pillows hotel in Amsterdam
● In januari op persreis naar yoga en surf retreat op Fuerteventura
● In januari met Nick en zijn familie op wintersport in Oostenrijk
● In februari op persreis naar Zuid-Tirol in Italië
● In maart een korte persreis in Den Haag en een Haags strandhuisje
● In april met vriendin Nanne op stedentrip naar Gdánsk in Polen
● In mei met mijn moeder op yoga persreis met the Mountain Ibiza
● In mei alleen op persreis naar Kaapstad
● In juni alleen op stedentrip naar Hamburg
● In juni met Nick een roadtrip door de regio Andalusië in Spanje
● In juli met vriendin Rachel het vierdaagse MELT festival in Berlijn
● In juli met vrienden op vakantie naar Zwitserland en een nacht in Milaan
● In augustus met Nick en zijn gezin naar Sicilië
● 3 oktober voor 3 maanden naar Valencia in Spanje
● Begin december ging ik op stedentrip naar Madrid
● Het laatste weekend van 2018 in Brussel

Ik kreeg meer zelfvertrouwen en kroop uit mijn schulp

Vanaf zo ongeveer mijn 20e levensjaar veranderde ik in een nogal onzeker meisje. Meestal merkten of zagen mensen dat helemaal niet aan mij, maar van binnen voelde ik het wel. En 2018 was voor mij het jaar waarin ik een gigantisch grote stap in de goede richting heb gezet. Natuurlijk heb ik mijzelf al een aantal keer afgevraagd waardoor die verandering zo ineens is gekomen, en ik denk persoonlijk dat dat door het stappen uit mijn comfort zone is gebeurd. Ik kan mij nog heel goed herinneren dat ik het heel spannend vond om in mijn eentje naar Kaapstad te gaan, maar toch deed ik het. Het was niet altijd even makkelijk, maar uiteindelijk werd het echt een topreis waar ik dus achteraf veel zelfvertrouwen van heb gekregen.

Ik ging naar veel muziek festivals

Elk jaar ga ik naar muziek festivals, omdat ik dat persoonlijk heel erg leuk vind om met vrienden te doen. Een festivaldag- of weekend, allebei vind ik enorm leuk. En in 2018 heb ik weer wat leuke muziek festivals bezocht. Hieronder een rijtje met festivals die ik in 2018 heb bezocht:

● In februari naar Thuishaven Wintercircus in Amsterdam
● In mei naar het Lentekabinet festival in Amsterdam
● In juni naar het vierdaagse About You Freedom festival in Kaapstad
● In juli naar het vierdaagse MELT festival in Berlijn
● In augustus naar het vierdaagse Lowlands festival in Biddinghuizen
● In september naar het Into the Woods festival in Amersfoort
● In september naar Festimi in Amsterdam

En ook ging ik naar een paar food festivals

Naast het bezoeken van een aantal muziek festivals, ging ik in 2018 ook nog naar een paar gezellige food festivals. Ik was in mei een paar dagen te vinden bij Rollende Keukens in Amsterdam en in augustus bij Kannen en Kruiken in Amersfoort. Meestal ga ik ook altijd naar mijn favoriete food festival Lepeltje Lepeltje in Amersfoort, maar helaas was ik dit jaar gedurende die dagen niet in het land waardoor ik niet kon gaan.

Ik liet mijn 2 laatste verstandskiezen trekken

Oh wat was ik zenuwachtig voor de dag waarop ik mijn 2 laatste verstandskiezen moest laten trekken. Maar oh, wat was ik blij en opgelucht toen het erop zat. Al mijn verstandskiezen zijn er nu uit – yes! – en komen – als het goed is?! – nooit meer terug. Hoera! De held op sokken die ik ben voor tandartsen…

Beste zomer ooit

Niet hadden we in 2018 gedurende de hele zomer enorm geluk met het weer, ook heb ik veel leuke dingen meegemaakt. Zoals je hierboven al kon lezen ben ik veel op reis en naar – meerdaagse – festivals geweest en heb ik vooral veel nieuwe avonturen beleefd.

Ik leerde veel – internationale – mensen kennen

Doordat ik dus zoveel op reis en naar festivals ben geweest, heb ik ook ontzettend veel nieuwe – internationale – mensen leren kennen. In 2018 zelfs meer dan ooit. En ik hou daar enorm van! Ik hou van het ontmoeten van nieuwe mensen, vanuit allerlei landen en vooral ook van veel gezelligheid. 2018 was in dat opzicht dus zeker een top jaar voor mij.

Ik heb eindelijk echt goed Engels leren spreken

Wanneer je veel internationale mensen leert kennen, is het handig om je enigszins verstaanbaar te kunnen maken in het Engels. Nou ik kan je vertellen: dat kon ik in het begin van 2018 nog maar matig. Niet omdat ik ontzettend slecht was in Engels, maar meer omdat ik te bang en onzeker was om het te spreken. Vooral als ik merkte dat degene tegenover of naast mij er veel beter in was. Dan klapte ik simpelweg dicht.

Maar sinds deze zomer is dat verleden tijd. In Kaapstad sprak ik gedurende een hele week voor het eerst alleen maar Engels. Daarna gebeurde dat tijdens het vierdaagse MELT festival in Berlijn, waar ik allemaal Duitse mensen leerde kennen weer. En vervolgens heb ik ook alleen nog maar Engels gesproken tijdens de vakantie naar Zwitserland en Milaan, die ik met dezelfde Duitse vrienden maakte. Voordat ik voor een paar maanden naar Valencia ging, sprak ik dus al veel beter Engels dan voorheen, maar in Valencia heb ik echt, écht goed Engels leren spreken. Al zeg ik het zelf 😉 Ik heb daar een grote groep internationale vrienden en spreek eigenlijk alleen nog maar Engels. Nu mijn Spaans nog 😉

Mijn grootste droom kwam uit: ik verhuisde naar Valencia in mijn favoriete land Spanje!

Ik benoemde het hierboven al een aantal keer, maar inderdaad: ik verhuisde in oktober 2018 naar Valencia. En hiermee kwam ook gelijk één van mijn grootste dromen uit, want ik wilde altijd al voor een langere periode in Spanje wonen. Omdat ik het gewoon een heerlijk land vind. En na er 3 maanden gewoond te hebben, vind ik dat nog steeds. Vandaar dat ik ook weer vanaf woensdag terug ga. Ik kan niet wachten!

Nick en ik verbraken onze – liefdes – relatie

Lang twijfelde ik of ik dit wel of niet moest delen op mijn blog, maar aangezien ik sinds een paar jaar toch best veel over mijn leven met jullie deel, vind ik het wel zo gepast om even te vermelden dat Nick en ik onze – liedes – relatie hebben verbroken. De liefdes relatie, niet onze ‘normale’ relatie, als je snapt wat ik bedoel. We hebben nog steeds een goede band, hebben het beste met elkaar voor en gunnen elkaar de wereld. Het is goed zo.

Bravo voor als je dit artikel, van over de 1300 woorden, hebt gelezen. En bravo voor mijzelf aangezien ik dit stiekem toch best een hele bevalling vond: terugblikken op 2018 en dat vervolgens in woorden omschrijven. Maar ik ben toch blij dat ik dit artikel, waarin ik terugblik op het afgelopen jaar, weer heb gemaakt.

En hierbij wil ik jou als lezer nog, een beetje laat maar dat is oké, de beste wensen voor 2019 wensen. Dat al jouw dromen en doelen voor dit jaar maar mogen uitkomen. Liefs!

Share:

2 Reacties

  1. 7 januari 2019 / 14:18

    Wat een mooie terugblik! En wauw, wat heb je een hoop mooie reizen mogen maken! Knap dat je toch nog even iets deelt over je relatie, eerlijk gezegd had ik al zo’n gevoel. Super tof trouwens dat je weer teruggaat naar Spanje, heerlijk! Ik wens je een heel fijn, gelukkig en gezond 2019 toe <3

  2. 7 januari 2019 / 14:57

    Een hoop gedaan in 2018 zeg! Vooral die lijst met reisjes is er eentje om jaloers op te zijn. Ik vind Valencia zelf ook een ontzettend leuke stad, dus kan me goed voorstellen dat je daar een fijn plekje hebt gevonden. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
zo voorbereid mogelijk op vakantie
13 tips om zo voorbereid mogelijk op vakantie te gaan

Het hebben van een vakantie in het vooruitzicht zorgt vaak voor veel vreugde, maar bij veel mensen toch ook wel...

Close