Dit was mijn jaar 2015, dat erg bijzonder was!

mijn jaar 2015

Hoi allemaal! Aangezien het vandaag de laatste dag van 2015 is, de champagne al koud staat en de nodige plannen voor vanavond gemaakt zijn, wil ik graag met jullie nog even terugblikken op mijn jaar 2015, waarvan ik van te voren niet had gedacht dat die zo moeilijk, mooi, maar ook bijzonder zou worden. Lees je mee naar mijn hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar?

Ik ben verhuisd naar een andere studentenkamer.

Ik heb de laatste paar jaren heel wat studentenkamers versleten, maar zoals mijn moeder zegt’ hoort dat er bij je studentenleven wel een beetje bij’. De kamer waar ik in januari nog woonde werd mij (ondanks de perfecte locatie in Amersfoort) wat te gehorig en duur, dus ik vertrok naar een ander studentenhuis, met 5 andere huisgenootjes. Hier heb ik een leuke tijd beleefd, maar ook deze plek werd ingeruild voor iets anders. Later meer hierover…

Ik heb mijn ware liefde, Nick, ontmoet.

Nadat ik Nick op 14 maart 2015 heb leren kennen in een kroeg in Amersfoort en we inmiddels al bijna 8 maanden totally in love zijn, kan ik met zekerheid zeggen dat deze gebeurtenis absoluut mijn hoogtepunt van 2015 was!

Ik heb veel mogen reizen!

 • Oostenrijk. In februari ging ik met een vriendin en haar ouders mee op wintersport en dat was een heftige (apres ski), maar ontzettend leuke week! Ik hou van op wintersport gaan, en ga zal ook in 2016 weer op de latten staan, alleen dan dit keer met mijn vriend en schoonouders!
 • Ibiza. Eind april vloog ik met mijn moeder voor een weekje naar mijn tweede thuis, Ibiza. Wij hebben hier heerlijk genoten van het warme weer, de mooie omgeving en het fijne hotel waarin wij verbleven. Een betere start van het zomerseizoen kon ik niet hebben.
 • Mallorca. Ondanks dat mi al met zijn vrienden op vakantie ging naar Spanje, wilde hij ook graag nog met mij een weekje weg. Dus dat deden we en de bestemming werd Mallorca. En dat was een fijne eerste vakantie samen!
 • Berlijn. In juni voor mijn verjaardag gaf Nick mij een stedentrip naar Berlijn cadeau en eind september was het tijd om daar samen heen te gaan. En man, wat was deze vierdaagse stedentrip leuk! Berlijn is sowieso een stad die ik erg waardeer, maar ook het Airbnb appartement waarin wij verbleven en de dingen die wij in de stad deden, waren te gek!
 • Ijsland. Begin december vloog ik met Nick naar Ijsland, als tussenstop naar New York. We verbleven twee dagen in Reykjavik en van te voren had ik niet gedacht dat dit zo’n mooi land was!
 • New York. En na Ijsland vlogen we meteen door naar New York, waar de hele reis eigenlijk om draaide. New York stond namelijk al jaaaren op mijn to-go-list, maar toen ik dit jaar vliegtickets won, werd deze droom pas echt werkelijkheid. We boekten wederom weer een leuk Airbnb appartement en hebben daar vijf dagen enorm veel leuke dingen gedaan!

Ik ben op leuke festivals geweest.

Nooit eerder ging ik naar zoveel festivals als in 2015. Naar welke ik dan allemaal ging? Naar DGTL, Edit, Amsterdam Open Air, Appelsap Festival, Into The Woods, Georgies Wintergarten en Thuishaven! Iemand van jullie die ook bij een (of meerdere) zijn geweest?

Ik heb te maken gehad met een Burn out.

De burn out die ik in de eerste helft van 2015 had opgelopen, is iets waar ik nog nooit eerder openlijk over heb gesproken op mijn blog, omdat ik dit liever allemaal voor mij zelf hield. En alsnog ben ik niet van plan om in details te treden, alleen dat het soms best heftige tijden waren, waarvan ik blij ben dat ze nu (grotendeels) achter de rug zijn.

Ik heb mijn studie gepauzeerd.

Ik onderging in 2015 een studie pauze, wat grotendeels ook te maken had met mijn burn out. Ik kon en mocht een paar maanden niks doen en ook al was dit voornamelijk in mijn vrije zomermaanden, de stress en drukte van een studie in mijn hoofd kon ik er even niet meer bij hebben. Alleen als ik dit even aan de kant zou zetten en het los kon laten, zou ik langzamerhand van mijn burn out kunnen afkomen en uiteindelijk weer kunnen studeren. Maar na veel praatsessies ben ik er uiteindelijk achter gekomen dat de oorzaak van de burn out grotendeels aan het studeren lag. Om een lang verhaal kort te maken heb ik jarenlang gestudeerd, zonder dat ik hier gelukkig van werd (op zijn zachts gezegd) en dat heeft uiteindelijk zijn tol geëist.

Ik ben begonnen met fulltime bloggen!

En toen moest ik gaan nadenken wat ik dan wél wilde als ik zou stoppen met mijn studie. Nou, daar hoefde ik eerlijk gezegd niet lang over na te denken. Ik wist namelijk al een lange tijd dat bloggen, en alles wat daar bij komt komt kijken, mijn grootste passie is, waar ik met liefde al mijn tijd en energie in wil steken. Dus ik begon in juli met full time bloggen en dat bevalt mij tot op heden heel erg goed! Wel heb ik alles van mijn blog drastisch veranderd en ben ik bijvoorbeeld overgestapt van Blogger naar WordPress en heb ik een nieuwe layout genomen. Nog steeds ben ik erg blij met deze (in mijn ogen professionele) veranderingen!

Dag lieve Vera..

2015 was ook het jaar waarin wij eind september onze hond Vera moesten in laten slapen. Ik kende haar misschien niet vanaf haar geboorte (het was de hond van mijn siefvader), toch heb ik de afgelopen 5 jaar een band met haar opgebouwd. Het was een lief beestje, die de mooie leeftijd van 15 heeft bereikt en nog vaak gemist wordt.

Ik en mijn vriend hebben een huis gekocht!

En last but not least: ik heb een huis gekocht samen met mijn lieve vriend! Dit is heel recent gebeurd en we zitten hierdoor samen nog enorm op een roze wolk! Het is zo fijn nu eindelijk, na 5 jaar in studentenhuizen te hebben gewoond, een eigen plekje te hebben! En dan ook nog met Nick, de persoon waar ik elke ochtend naast wakker wil worden. Who’s in voor een home tour wanneer ons huisje helemaal af is? Let me know! 😀


bron afbeelding

Nou jongens, dit was dan alweer het verslag van mijn jaar 2015! Ik vond het wederom weer ontzettend leuk om herinneringen op te halen en dit artikel te typen en ik hoop oprecht ook dat jullie het leuk vonden om het te lezen! Het artikel is misschien een beetje persoonlijk geworden, maar ik vind het ergens ook wel fijn om zo open en eerlijk naar jullie op mijn blog te zijn.

Voor nu wil ik jullie in ieder geval een hele fijne jaarwisseling, vol lekkere hapjes, drankjes en gezelligheid, wensen en zie ik jullie heel graag weer in 2016 terug op mijn blog! Dat 2016 maar een heel mooi jaar mag worden. Cheers!

Liefs, Fleur

Share:

35 Reacties

 1. 31 december 2015 / 07:56

  Super leuk verslag van dit jaar, wat leuk dat je gaat samenwonen 🙂 Fijne jaarwisseling!

 2. Valentinafaye
  31 december 2015 / 10:53

  Wat goed en fijn dat je zo goed naar je zelf hebt geluisterd! Veel mensen met een burn-out merken het pas als het te laat is en dan is het herstel heel lang en zwaar (psychologie studentje in me komt naar boven). En wat goed dat je de juiste keuze voor jezelf kon maken! Ik ben jaloers op alle mooie steden die je mocht bezoeken, wauw heel gaaf!

 3. 31 december 2015 / 10:07

  Wat tof om je jaaroverzichtje te lezen! Zo te zien heb je een heel mooi, maar ook best heavy jaar achter de rug. Zo’n burn out is niet niks. Wel heel fijn dat je daarna de keuze voor het fulltime bloggen hebt kunnen maken, en daardoor een stuk minder stress hebt! Ik wens je een heel fijn en gezegend 2016 toe, enne, ik vond het leuk je wat beter te leren kennen de laatste weken! 🙂 Liefs!

 4. Maaike
  31 december 2015 / 11:21

  Toch een paar dieptepunten, maar 2015 was toch wel een tof jaar voor jou als ik dit zo lees! En ik ben he-le-maal voor een home tour als jullie huisje af is 🙂

 5. 31 december 2015 / 10:42

  Juist ontzettend tof om dit soort artikelen persoonlijke te lezen! En ik was er ook op Into the Woods! Ga je ook naar de weekender?

  • 3 januari 2016 / 14:11

   We zijn elkaar afgelopen september helemaal misgelopen helaas! Ik ga denk ik niet nar de weekender, omdat dan voor mij de hele Amersfoortse Into The Woords sfeer er van af is en ik ook nog andere feestjes op de planning heb staan. Ga jij? X

 6. 31 december 2015 / 10:54

  Ik vind het altijd heel erg leuk om zulke persoonlijke artikelen te lezen! Ondanks de burn-out heb je toch een mooi jaar gehad. Ik wens jou en Nick heel veel geluk samen in jullie nieuwe huis en alvast een gelukkig en gezond 2016! Liefs.

  • 3 januari 2016 / 14:12

   Wat een lieve reactie, dankjewel! En jij natuurlijk ook het allerbeste voor 2016 gewenst! X

 7. 31 december 2015 / 11:50

  Jeetje, ik wist een heleboel dingen nog niet, zoals van die burnout. Heftig, maar ook mooi jaar zeg! En je zal dit allemaal al honderd x gehoord hebben, maar kijk echt uit met die burnout, want stoppen met studeren omdat dat “de oorzaak” is van je burnout is waarschijnlijk niet alleen de oplossing. Goed dat je bent gaan doen waar je hart ligt (bloggen, yay!), maar het is een flinke opdonder voor je lijf dus daar mag je flink de tijd nemen om van te herstellen. Wel heerlijk dat je op het gebied van de liefde (en je huis) rust hebt gevonden. Ik ben ruim 5 jaar samen met mijn vriend, waarvan ook 5 jaar samenwonend en dat is zoooo fijn om als rustpunt te hebben. Prachtige reizen heb je ook gemaakt, nu wil ik ook weer in het vliegtuig stappen! Alle goeds voor 2016 gewenst Fleur!!

  • 31 december 2015 / 11:51

   Oja, het is “dat” in je titel, niet “die” 😉 (het jaar, dát erg bijzonder was)(sorry for being a spellingsnazi hihi)

  • 3 januari 2016 / 14:15

   Wat een lieve reactie en jij natuurlijk ook het beste gewenst voor 2016!

 8. tessa
  31 december 2015 / 12:17

  Ahh wat leuk om te lezen. Ik heb zelf (helaas) ook een burn out gehad. Ook door m’n studie. Goed dat je dat durft te delen, vind ik echt ontzettend dapper. Daarbij ook heel begrijpelijk dat je niet in detail wil treden. Hoop dat 2016 je alle goeds brengt voor jou en Nick :). Heb al je vlogs gekeken en kan echt zien dat je ontzettend gelukkig bent met alles op dit moment in je leven! En ’n roomtour: ik zeg doen!
  Liefs! XX

  • 3 januari 2016 / 14:17

   Ahw, wat ontzettend leuk en fijn om te horen dat je mij er gelukkig uit vind zien op mijn vlogs! Ik heb nu ook zeker veel meer rust nu ik mijn eigen huisje/plekje heb! En die roomtour komt er zeker aan wanneer alles af is ;-)!

 9. Anne-Sterre
  31 december 2015 / 13:29

  Heftig zo’n burn-out, maar goed om te horen dat je het grotendeels achter je hebt gelaten. Zo fijn een eigen huis, lekker van gaan genieten in het nieuwe jaar. Fijne jaarwisseling!

 10. Manon
  31 december 2015 / 13:33

  Ups and downs, maar ik ben blij dat jij je vent gevonden hebt! Je hebt trouwens ook prachtige reizen gemaakt zeg, wow . Ben een tikkeltje jealous haha. Ik wens je alvast een hele fijne jaarwisseling en natuurlijk een top 2016

 11. 31 december 2015 / 14:54

  Jeetje, dat wist ik niet van die burn-out. Wat naar om dit meegemaakt te hebben. Gelukkig ben je gestopt met je studie en die je nu iets waar je wél gelukkig van wordt! Een betere keuze had je niet kunnen maken, toch?
  Ook dacht ik op een of andere manier dat je al veeeel langer samen ben met je vriend haha. Waarom ik dat dacht weet ik niet trouwens. Heel leuk dat jullie lekker je eigen huisje nu hebben. Ik volg de vlogs en daarin zag ik al onder andere een toffe keuken voorbij komen. 😀
  Geniet van alle mooie dingen Fleur! Ik wens je een fijne jaarwisseling toe en een gelukkig, gezond en liefdevol 2016. 🙂

  • 3 januari 2016 / 14:19

   Wat een lieve en uitgebreide reactie. Waardeer ik enorm! En jij natuurlijk ook een gezond en gelukkig nieuwjaar toegewenst! Liefs!

 12. 31 december 2015 / 16:34

  Jeetje wat een jaar heb je achter de rug! Prachtige reizen heb je gemaakt, maar die burn-out is erg naar. Ik wens je een gelukkig 2016 en veel plezier vanavond! X

  • 3 januari 2016 / 14:19

   Lief, dankjewel! En jij natuurlijk ook het beste voor 2016 gewenst, Luna! 😀

 13. 31 december 2015 / 18:26

  Waaauw wat een mooie en fijne lijst zo op het einde van 2015. Natuurlijk is een burn-out niet leuk, maar daar staan weer heel veel hoogtepunten tegenover. Wat gaaf dat jullie een huis hebben gekocht. Ben zo benieuwd!! Fijne jaarwisseling 🙂 X

  • 3 januari 2016 / 14:21

   En zo is het! Altijd positief blijven! Jij ook een fijn nieuw jaar toegewenst!

 14. 1 januari 2016 / 09:53

  Wat klinkt het als een mooi 2015. Op de punten van de burn out na, maar wat heb je leuke dingen mogen doen. Hopelijk wordt 2016 ook zo’n mooi jaar.

 15. 1 januari 2016 / 10:20

  Wat een prachtige momenten! Het is wel vervelend om te lezen dat je met een burn-out hebt gekampt. Toch ben je het volgens mij hartstikke goed te lijf gegaan en heb je kunnen genieten van mooie momenten. Dat Nick en jij een huis hebben gekocht vind ik echt zo leuk! 🙂 En natúúrlijk wil ik een home tour, haha! Hopelijk brengt 2016 jou / jullie veel mooie momenten. Ik wens je een heel gelukkig, gezond, liefdevol en inspirerend nieuwjaar! 🙂

  • 3 januari 2016 / 14:22

   Haha, die hometour komt er nu zeker, wanneer het huis af zal zijn! En jij natuurlijk ook het allerbeste voor 2016 gewenst! X

 16. 1 januari 2016 / 19:31

  Wat een mooi overzicht! Wat fijn dat je nu fulltime kan bloggen. Lijkt me een opluchting dat je even niet hoeft te studeren! En zo tof dat jullie een huis hebben gekocht, wauw!

 17. 2 januari 2016 / 09:46

  Wat een leuk jaar voor jou, het is altijd leuk om je boogberichten te lezen! Keep going!

 18. 3 januari 2016 / 17:06

  Wat een mooi jaar heb je achter de rug! En wel heftig van je burn out, maar gelukkig dat je er weer goed bovenop bent gekomen. Prachtige reizen heb je ook gemaakt zeg, heerlijk. Alvast veel geluk in jullie huisje samen!

 19. 6 januari 2016 / 16:07

  Je bent echt één van mn favo bloggers Fleur! En wat heb je toch meegemaakt afgelopen jaar. Hoogte en diepte punten en heerlijke reisjes zie ik. Ik hoop dat dit jaar ook een heel mooi jaar gaat worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Dit waren mijn leuke kerstdagen!

Hoi allemaal! De kerstdagen zijn helaas alweer voorbij, maar man, wat heb ik een leuke kerstavond en twee kerstdagen gehad!...

Sluiten