6 dingen die ik aan het reizen mis wanneer ik thuis ben

6 dingen die ik aan het reizen mis wanneer ik thuis ben

Hoewel ik niks te klagen heb over het aantal keer dat ik per jaar in het buitenland zit, zit ik dit jaar toch óók best veel thuis. En wanneer ik thuis en dus niet op reis ben, zijn er 6 dingen die ik aan het reizen mis. Ben je benieuwd naar wát ik dan precies aan het reizen mis? Dat vertel ik je in dit artikel.

1. Avontuur

Vanaf het moment dat ik in een vliegtuig stap, begint mijn avontuur. Of de reis nou kort of lang gaat duren, ik ga een tijd tegemoet waarvan ik nog niet precies weet hoe die zal gaan worden. Sommigen vinden dat eng, maar ik niet. Al van kleins af aan ben ik iemand die graag het avontuur opzoekt. Ga ik even een paar maanden niet naar het buitenland? Dan word ik onrustig en vind ik mijn leven al snel ‘saai’. Het zijn op avontuur is daarom dus ook zeker iets wat ik aan het reizen mis wanneer ik thuis ben. Herkenbaar?

2. Vrijheid

Als ik ergens van hou, dan is het vrijheid. En laat je dat nou net hebben wanneer je op reis bent. Op reis heb je, naast de persoon waarmee je op reis gaat, met niemand rekening te houden en ben je vooral vrij. Vrij in het maken van je eigen keuzes en vrij om te gaan en staan waar je wilt. Thuis heb ik met bepaalde mensen en mijn omgeving rekening te houden. En soms mis ik dan weleens de vrijheid van het op reis zijn.

3. Het lage stress niveau

Ik besprak net het soms missen van vrijheid wanneer je niet op reis bent. En ik denk dat het lage stress niveau daar grotendeels mee te maken heeft. Wanneer ik denk aan vrijheid, het kunnen gaan en staan waar ik wil en het hebben van geen verplichtingen, daalt mijn stress niveau al tot onder nul. Heerlijk vind ik het lage stress niveau van op reis zijn en des te meer mis ik dat wanneer ik weer thuis ben.

➸ Ik schreef eerder al een artikel over de 6 grootste reisblunders die ik ooit heb gemaakt. Want hoewel ik best geregeld reis, maak ik ook zeker weleens een reisblunder 😉

4. De mensen

Ik wilde hierboven eerst ‘lokale bevolking’ neerzetten, totdat ik mij besefte dat er meer mensen dan de lokale bevolking zijn die ik mis wanneer ik niet op reis ben. Want naast het feit dat ik vaak hou van de lokale bevolking van een land, heb ik óók contact met andere reizigers. Ik heb in mijn leven al heel wat lokale en niet lokale mensen mogen ontmoeten in het buitenland en dat vind ik toch wel een van de leukste dingen van het reizen. Dat je zo gemakkelijk en snel aan de praat raakt of zelfs bevriend kan worden met mensen die je in eerste instantie helemaal niet kende.

5. Zelfverzekerdheid

Ik ben zo iemand die altijd twijfelt en het lastig vind om beslissingen te nemen. Maar op reis zijn beslissingen alleen op mij en mijn medereiziger van toepassing, zijn de beslissingen van korte duur én hebben ze weinig mogelijke consequenties. Denk aan beslissingen als ‘wat wordt onze volgende stop?’ en ‘met welk vervoersmiddel kunnen wij ons het best verplaatsen?’. En doordat ik op reis dus niet zo’n twijfelkont ben, voel ik mij een sterker, onafhankelijker en daardoor dus ook zelfverzekerder persoon. Iets wat ik thuis nog weleens mis.

6. Tevreden zijn met weinig

Wanneer ik op reis ben, slaap ik vaak in hostels, heb ik maar een backpack of koffer vol spullen én loop meerdere dagen in dezelfde kleding rond. Op slippers die op een gegeven moment half uit elkaar vallen. Ook eet ik vaak niet zo gevarieerd als thuis en is de hygiëne in een ander land minder. Maar op de een of andere manier boeit mij dat op reis dus echt nul. Op reis dan hè, want thuis zou ik van deze taferelen een stuk minder gelukkig worden.

Dit waren de 6 dingen die ik aan het reizen mis wanneer ik thuis ben. Welke dingen van het reizen mis jij als je thuis bent? Liefs en een fijn weekend! X

Share:

3 Reacties

  1. 15 juli 2017 / 14:48

    Precies al deze dingen ja. Bij elk punt denk ik: “jaaa”. Dat wat je schrijft over zelfverzekerdheid heb ik toevallig ook heel erg. Thuis twijfel ik o-ver-al over en op reis niet. Dat alleen al voelt als een soort van verademing haha!

  2. 17 juli 2017 / 21:49

    de vrijheid vind ik ook zo lekker! nergens om druk te maken verder dan over het nodige.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *