Deze 10 leuke dingen wil ik doen in Rome

doen in Rome

Vrijdag is het zover: dan ga ik met Nick naar de stad waar ik al zolang naartoe wil. Rome it is! De stad van de lekkerste ijsjes, pasta’s en pizza’s. Je begrijpt: ik kan niet wachten. De voorbereidingen zijn al in volle gang, dus vandaag vertel ik je welke 10 leuke dingen ik wil doen in Rome. Lees je mee?

Deze 10 leuke dingen wil ik doen in Rome

1. De bekendste bezienswaardigheden bezoeken

Ik had eerst ‘alle bekende bezienswaardigheden bezoeken’ op mijn lijstje staan, totdat ik erachter kwam dat ik helemaal niet álles moet willen zien. Er is in Rome namelijk zo ontzettend veel te zien en te doen, dat je dat niet in een paar dagen gaat lukken. Mijn mindset voor deze citytrip is dus eigenlijk ook ‘niet alles willen doen in Rome’. Wat ik wel wil zien? Het Colosseum, het Pantheon, de Trevi Fontijn, de Sint-Pieter, de Spaanse trappen en Vaticaanstad. De bekendste bezienswaardigheden van Rome, dus en die je onder andere ook terug vindt in een reisboekje over Rome. Dit reisboekje over Rome is trouwens wel echt heel tof en kan ik iedereen aanraden om aan te schaffen voordat je naar Rome gaat.

2. Deelnemen aan een fietstour

Ik heb mij laten vertellen dat het verkeer in Rome ontzettend druk en chaotisch is, maar dat weerhoudt mij niet om deel te nemen aan een fietstour. Ik vind dit namelijk de meest leuke manier om een stad te ontdekken. Dit is trouwens mijn favoriete organisatie die fietstours organiseert. In elke stad waar ik het weer in mijn hoofd krijg om deel te nemen aan een fietstour, boek ik via deze organisatie. En ik ben er tot nu toe altijd heel tevreden over geweest!

3. Een Suppli eten

Een wat? Hoor ik je denken. Ik heb ergens gelezen en zelfs ook al van iemand gehoord dat dit dé snack is van Rome. Een Suppli is een soort bitterbal, maar dan zit er risotto met tomatensaus en kaas in. Ja hoor, dat wil ik best met een wijntje op het terras proeven ;-). Wie heeft dit al eens gegeten?

➸ Heb je ook al het artikel op mijn blog gelezen over de 7 plekken waar je lekker kunt eten en drinken in Rome? Daarin vertel ik je welke plekken ik écht de moeite waard vond om heen te gaan in Rome. En niet de al te toeristische, maar juist de lokale plekken waar de locals zelf ook komen.

4. Een ‘Caffe’ drinken aan de bar

Koffie is een groot ding in Rome en dat zie je terug in alle authentieke koffiebarretjes. Maar, wist je dat het goedkoper is om een ‘caffe’ aan de bar te drinken, net zoals de lokale mensen doen? Lekker zitten en om je heen kijken is natuurlijk geen straf na kilometers te hebben gelopen, maar stiekem vind ik het ook wel leuk om hetzelfde te doen als de lokale mensen.

5. De wijk Monti bezoeken

De wijk Monti is hip and happening in Rome. Het heeft ontzettend veel mooie en schattige straatjes, er zijn veel boetiekjes en tweedehands winkeltjes te vinden en ook op horecagebied schijnt het geweldig te zijn. Een wijk die ik dus zeker zal gaan bezoeken wanneer ik dit weekend in Rome ben.

6. Park Villa Borghese bezoeken

Ik heb gelezen dat als je de drukte van Rome wilt ontsnappen, je naar het Villa Borghese park moet gaan. Het park schijnt ontzettend mooi te zijn, maar ook een prachtig uitzicht over Rome te hebben. Twee dingen die mij persoonlijk wel aanspreken. En stiekem hoop ik dat dit dé plek zal zijn waar ik een paar mooie outfit foto’s kan maken voor op mijn blog of Instagram.

7. Rond dwalen in de vele straatjes

Ik houd ervan om de bekende bezienswaardigheden van een stad te bezoeken, maar ook om simpelweg rond te dwalen en wel te zien waar ik uit kom. Want zo kom je vaak de meest leuke en verrassende dingen tegen. Dus dat ga ik ook in Rome doen. Door de authentieke straatjes wandelen, hier en daar wat mooie foto’s maken en vooral heel erg genieten.

8. Een ‘gelato’ eten bij een van de bekendste ijssalons

Ik ken niemand, maar dan ook niemand die terugkwam uit Rome – of überhaupt Italië – zonder daar een ijsje te hebben gegeten. En aangezien Rome bomvol goede ijssalons zit, zal ik zeker een gelato gaan eten bij een van de bekendste ijssalons.

9. Een foodtour doen

En niet alleen het ijs, ook de pasta’s, pizza’s en risotto’s zijn in Rome natuurlijk ontzettend goed. En daarom lijkt het mij erg leuk om een foodtour door Rome met een local te doen. Alle niet-toeristische tentjes af en overal alle specialiteiten proeven lijkt mij fantastisch. Als iemand nog een tip heeft voor een goede foodtour in Rome, let me know! 🙂

10. Een muntje over de schouder in de Trevi Fontein gooien

En last, but not least, hetgeen dat ik zeker zal gaan doen in Rome: een muntje over mijn schouder in de Trevi Fontein gooien. Toeristisch, maar o zo leuk. Want wanneer je dit doet, zul je ooit nog eens terugkomen naar Rome. En, zo bijgelovig als ik ben, zal ik dit dus zeker doen wanneer ik in Rome ben. Al is het maar voor de ‘ervaring’.

Zo, dan waren dat de 10 leuke dingen die ik wil doen in Rome. Nu nog hopen dat dat allemaal gaat lukken in 4 dagen. En als dat niet lukt, dan heb ik nog een goede reden om eens terug te gaan. Ik ga vooral heel erg genieten van al het moois en natuurlijk de temperatuur, dat warmer zal zijn dan hier in Nederland. Ben jij weleens in Rome geweest? En heb je nog tips voor mij? Liefs!

doen in Rome

13 Reacties

 1. 22 november 2016 / 16:29

  Beste ijskraam ooit; fatamorgana! Vlak bij piazza di popollo in een zijstraatje van de grote winkelstraat daar 🙂 (zit ook ergens in monti) Ook paulus buiten de muren is het helemaal waard! Een van de mooiste kerken en tuinen die ik ooit heb gezien.

 2. 22 november 2016 / 21:19

  Wat een leuk lijstje! Ik zou ZO gaan als ik de kans had, hihi. Je hebt me helemaal overtuigd. Heel erg veel plezier daar, en goede reis vrijdag. Liefs.

 3. 22 november 2016 / 22:36

  Oh Rome is zo leuk! Als ik er nog eens heen ga lijkt me een foodtour zo leuk om te doen!

 4. 22 november 2016 / 22:50

  Haha leuke lijst, ik heb ze gewoon bijna allemaal gedaan toen in ik januari in Rome was. Zo’n leuke stad!

 5. 23 november 2016 / 11:21

  Ik hou zo van Rome! Je moet het truffelijs eten op Piazza Navona, beste ijs van Rome. En je moet echt de Engelenburcht beklimmen. Geniet ervan meis! X

 6. 23 november 2016 / 19:03

  Ik ben nog nooit in Rome geweest maar zou er best eens heen willen. En als ik ga dan lees ik jouw tips en die uit de comments gewoon nog een keer terug.

  • 28 november 2016 / 21:10

   Aah, leuk!! En, nu ik er inmiddels zelf ben geweest: Rome is zeker aan te raden! 😀

 7. 24 november 2016 / 14:59

  De Trevi-fontein wil ik sowieso ook bezoeken! Ik ga in April. Super veel zin in!

  • 28 november 2016 / 21:09

   Ah, zo leuk! Ik zit nu op het vliegveld van Rome, om weer terug naar huis te gaan, maar het is echt een top stad. Zal binnenkort wat tips op mijn blog zetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
Fotografie – de studentenkamer van Christine

Herken je Christine nog? Zo'n twee weken geleden plaatste ik een fotoshoot met Christine op mijn blog en daar reageerden...

Close