Thursday Talk – ”Maar Fleur, deel jij echt alles online?”

Thursday Talk – ”Maar Fleur, deel jij echt alles online?”

Hoi! Op deze stormachtige donderdag heb ik weer een nieuw Thursday Talk artikel voor je klaar staan. Een persoonlijk artikel waarin ik de veelgestelde vraag ”Maar Fleur, deel jij echt alles online?” beantwoord.

Persoonlijke Travel & Lifestyle blog

Vanaf het moment dat ik mijn blog ben begonnen, schrijf ik al persoonlijke artikelen. Het begon met het schrijven van persoonlijke stukjes onder alle outfitfoto’s die ik van mijzelf deelde, maar later ook door middel van het plaatsen van de Fleur’s Foto’s rubriek, waarin je elke week een kijkje in mijn leven kon krijgen. Inmiddels plaats ik veel minder outfitfoto’s van mijzelf en is de Fleur’s Foto’s rubriek verdwenen, maar toch deel ik nog wel steeds veel persoonlijke dingen. Persoonlijke artikelen over reizen, lifestyle of puur alleen mijzelf.

Ik heb het altijd belangrijk gevonden om mijzelf, de persoon achter deze blog, aan jullie te laten zien. En daarom noemde ik deze blog Fleur Sophia, omdat het grotendeels over mij, mijn leven en mijn passies gaat. En dat maakt mijn blog ook wel uniek, denk ik. Er zijn namelijk zat blogs die over reizen en lifestyle gaan, maar niemand heeft natuurlijk dezelfde persoonlijkheid die ik heb.

Een reeks persoonlijke artikelen die ik heb gedeeld

Op mijn blog komen veel artikelen online waarin ik mijn mening deel, maar ook schrijf ik artikelen die alleen maar over mij gaan. Hieronder zal ik een paar persoonlijke artikelen delen die standaard goed worden gelezen door jullie:

Alle Thursday Talk artikelen ● De 10 dingen die je nog niet over mij wist artikelen ● De mijn plannen voor… artikelen ● 12 dingen die ik van het samenwonen heb geleerd ● 7 onnozele dingen waar ik dus écht niet meer zonder kan ● 5 dingen die ik als blogger beter wil kunnen ● 8 dingen die ik heb geleerd van bloggen

”Maar Fleur, deel jij echt alles online?”

Als ik met goede vriendinnen afspreek, vragen zij altijd hoe het met mijn blog gaat. Ze weten dat mijn blog mijn fulltime baan is en zijn altijd geïnteresseerd. Zij weten veel van mij en mijn leven en weten dus ook dat ik totaal niet alles online deel. Maar ik heb het ook regelmatig met de mensen die niet zo dichtbij mij staan over mijn blog. En die denken gek genoeg vaak dat ik zomaar alles online gooi. Vooral wanneer ik ze vertel dat ik een persoonlijke (!) Travel & Lifestyle blog heb. De vraag ‘of ik dan echt alles online deel’ wordt mij dan ook regelmatig gesteld. En omdat ik denk dat jij ook benieuwd bent naar mijn antwoord, zal ik je die geven.

Nee, ik deel zeker niet alles online. Nog geen 50% van mijn leven, gedachten en meningen deel ik met jullie. En dat is niet omdat ik dat niet zou willen – mijn blog voelt soms nou eenmaal aan als mijn online dagboek -, maar omdat ik weet dat het niet slim is om alles over mijzelf en mijn leven te delen. Niet slim omdat mijn blog voor iedereen zichtbaar is en niet slim omdat ik mijn blog enigszins positief wil houden. Betekent het dan dat ik alleen maar mijn positieve en vrolijke kant aan jullie laat zien? Nee, dat nou ook weer niet. Ik deel namelijk vaak genoeg mijn struggles in een Thursday Talk. Maar het feit dat ik zelf kan beslissen wat ik wel en niet met jullie wil delen, vind ik ontzettend fijn aan het hebben van een eigen blog. Uiteindelijk bepaal ik, en dan ook echt alleen ik, wat ik wil uitstralen met mijn blog en wat er dus wel of niet online komt.

Hoewel ik samen met mijn vriend in een mooi koophuisje woon, vaak mooie reizen mag maken en mijn blog mijn fulltime baan is, zijn er ook mindere momenten in mijn leven. En dat is nou precies wat ik wil bereiken met dit artikel. Dat je weet dat ook mijn leven niet altijd koek en ei is. En dat is oke. Het leven kan simpelweg gewoon niet altijd één groot feest zijn. Bij niemand niet. Heb jij een blog? En hoe persoonlijk ben jij daarop? Liefs! 

Share:

13 Reacties

 1. 23 februari 2017 / 20:17

  Een mooi artikel! Ik vind het ook altijd leuk om meer te lezen over de persoon achter het blog. En ik vind het terecht dat je niet alles deelt. Ik heb zelf ook een blog waar ik veel schrijf over mijn grote liefde voor Parijs en mode & lifestyle maar hele persoonlijke artikelen deel ik (nog) niet.

  • 1 maart 2017 / 23:56

   En dat is juist zo fijn van een eigen blog: je kunt zelf bepalen wat je wel en niet deelt! 😀

 2. 23 februari 2017 / 20:27

  Wat mooi geschreven! Die vraag word mij ook heel vaak gesteld, maar als je nadenkt deel je veel minder dan dat mensen denken. Ik schrijf ook lang niet over al mijn persoonlijke dingen, en dat is ook prima.

  • 1 maart 2017 / 23:57

   Dat is zeker helemaal prima! Je moet denk ik ook niet álles willen delen op je blog :p.

 3. 23 februari 2017 / 23:23

  Heel fijn artikel. Heel veel mensen denken namelijk dat als je een blog hebt of youtube video’s maakt dat je dan alles over jezelf op het internet gooit. Ik blog nog geen jaar en heb net zoals jij ook een persoonlijke blog waar ik allerlei verhaaltjes deel. Ik voel ook niet de behoefte om alles te delen en dat hoeft ook helemaal niet. We hebben inderdaad allemaal wel iets in ons leven wat niet lekker gaat en het is fijn om zelf te kunnen bepalen met wie en of je dat überhaupt wilt delen. X

  • 1 maart 2017 / 23:57

   Ja, precies! Jij begrijpt het! 😉 Zo denk ik er ook helemaal over!

 4. 24 februari 2017 / 08:27

  Daarnaast is het ook gewoon je werkt. Je deelt ook niet alles met je collega’s of je baas. Goed artikel!

  • 1 maart 2017 / 23:57

   Haha, inderdaad! Zo had ik hem eigenlijk nog niet eens gezien, maar je hebt wel gelijk!

 5. 1 maart 2017 / 00:41

  Ik wil ook liever een stapje terug doen. Met name nu ik toch wat ouder wordt, al ben ik bang dat het wereld wijde web me ooit nog eens tegen gaat werken als ik zo persoonlijk door ga met schrijven. Lastig lastig!

  • 1 maart 2017 / 23:59

   Hmm ja, vooral als je er teveel over na gaat denken kan het soms wel als ‘eng’ voelen, vind ik. Maar ik heb wel altijd achter de dingen die ik deelde gestaan, dus ik denk dat ik nooit spijt zal krijgen van wat ik online heb gezet. Jij?

   • 2 maart 2017 / 09:35

    Ja, op dat moment stond ik er natuurlijk achter. Nu ik echter aan het afstuderen ben, ben ik wel eens bang dat ze me afrekenen op mijn openheid en probeer ik hier nu een middenweg in te vinden. Niet dat ze me dadelijk emotioneel onstabiel vinden ofzo door wat ik jaren terug op mijn blog heb geschreven! Dat lijkt me vreselijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
tips voor als je gaat backpacken
Mijn 12 persoonlijke tips voor als je gaat backpacken

Ik ben twee keer wezen backpacken en vond het beide keren ontzettend leuk. Ik ben in de twee Aziatische, maar o...

Sluiten