Thursday Talk – de kracht van een zonvakantie in de winter

Terwijl ik momenteel flink gelukkig lig te wezen op mijn ligbedje op Curaçao, schrijf ik deze inleiding. Want ja, ik kan momenteel oprecht zeggen dat ik mij gelukkig voel. En daar is een heel duidelijke aanleiding voor. Een aanleiding die ik net al benoemde. Ik ben namelijk op Curacao. In de zon en 28 graden, terwijl het in Nederland koukleum-weer is. En dat inspireerde mij om te schrijven over de kracht van een zonvakantie in de winter. Lees je mee?

Ik ben al weleens eerder op een warme plek geweest toen het in Nederland hartje winter was. Tijdens winter 2011/2012, toen ik een paar maanden in Miami en Costa Rica woonde en in februari 2014, toen ik op vakantie ging naar Cuba. Maar dit keer beleef ik het anders. Dit keer ben ik mij er zeer van bewust dat ik het geluk heb om even te kunnen ontsnappen aan die godsgruwelijke winterdip. Dat ik gewoon even een volle week kan genieten van de zomer, in een ander land, namelijk Curaçao. En jongens, dat is toch wel heel erg fijn, hoor.

Ik ben nooit blij geweest met de winter. Ja, de maanden van het voorbereiden op de feestdagen vind ik leuk en de feestdagen zelf ook nog wel, maar daarna is de winter  voor mij klaar. Na alle feestdagen mogen de temperaturen van mij weer omhoog gaan, de vogeltjes weer gaan fluiten en de jassen weer opgeborgen worden. Maar dan komen de maanden januari en februari nog de hoek om kijken. Twee maanden die in het teken staan van druk – want: goede voornemens – en kou. Alle leuke feestdagen waar we ons op hadden verheugd zijn voorbij, het nieuwe jaar is weer begonnen en de winter nog volop in gang. Zacht uitgedrukt niet zo mijn ding.

En daarom besloten Nick en ik dit jaar een keer niet op wintersport, maar een week naar de zon te gaan. Ik vertelde er al eerder over in mijn vorige Thursday Talk. We vonden heel last minute een goede deal en een paar dagen later zaten we in het vliegtuig naar Curaçao.

de kracht van een zonvakantie in de winter

De kracht van een zonvakantie in de winter zit hem voor mij in het gevoel dat het mij geeft. Ik ben meestal niet zo goed in het genieten van het hier en nu, maar tijdens een zonvakantie in de winter wel. Dan loop ik over het strand en laat de zon mijn huid verwarmen, terwijl ik daar bewust van geniet. Ik geniet daar zelfs zo van, dat ik er bijna emotioneel van word – hoogsensitief persoon hier hoor -. De warme temperatuur en zon doen mij tijdens een zonvakantie in de winter gewoon zoveel goeds! Alsof ik de afgelopen maanden een flink tekort aan vitamine D heb opgebouwd – terwijl ik in de winter wel elke dag vitamine D pillen slik – en dat nu weer flink wordt aangevuld. En naast dit alles, voel ik mij des te meer dankbaar dat ik deze reis, in onze winter, mag maken. Dat kan niet iedereen en dat besef ik mij maar al te goed.

Inmiddels, wanneer jij dit leest, ben ik weer thuis van mijn vakantie op Curaçao. Er staan al een paar foto’s op mijn Instagram en er komen binnenkort ook nog een paar leuke artikelen over Curaçao online. Ben jij al weleens op een zonvakantie in de winter geweest? Liefs!

Share:

9 Reacties

 1. 2 februari 2017 / 15:14

  pff i need that! ik kijk er tegenwoordig ook anders naar maar het doet je zoveel goed. Je kan meteen je vitamine D even helemaal aanvullen heerlijk vind ik dat! Geniet nog even he!

 2. 2 februari 2017 / 15:56

  Volgens mij is dit echt heerlijk! Ik vind de winter ook maar niets eens de feestdagen voorbij zijn!

 3. 2 februari 2017 / 16:11

  Dit klinkt heerlijk! Ik denk dat ik dit volgend jaar ook ga doen. En winter moet na de feestdagen voorbij zijn, helemaal mee eens! 🙂

 4. 2 februari 2017 / 18:25

  Klinkt alsof je dus lekker bent uitgerust! Ik snap het wel: dat gevoel van een zonvakantie in de winter. Heel fijn is dat.

 5. 3 februari 2017 / 08:22

  Dan is het heel fijn dat je hebt kunnen gaan! 🙂 Ik had na mijn (warme) reis zoveel zin in de winter, Haha. X

 6. 3 februari 2017 / 08:36

  Heerlijk zo’n vakantie, ik denk dat überhaupt een vakantie in de winter, al is het daar ook winter, je daar kracht uit kunt halen.

 7. Sofie
  3 februari 2017 / 10:50

  Net terug van 17 dagen Uganda. Ik begrijp je dus he-le-maal! Buiten het feit dat deze reis een zware indruk op me heeft nagelaten, heeft het ook de batterijen weer opgeladen. Ik zeg vaak dat ik op zonne-energie werk, en dat merk je na zo’n vakantie superhard! 🙂

  • 3 februari 2017 / 11:13

   Oh wauw, dat moet een bijzondere reis zijn geweest! En HA, dat op zonne-energie werken, herken ik goed 😉

 8. 5 februari 2017 / 15:18

  Oh ja, ik merk ook écht dat ik aan zon toe ben. Helemaal betreft kleren ook. Ik ben in Augustus naar IJsland vertrokken en vanaf daar is de lange broek en winterjas niet meer uit geweest tot nu! Laat dat zonnetje maar schijnen hoor haha 😉 Ik wil maar al te graag weer eens in een shirtje lopen. Dat is al ZO lang geleden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Mijn outfit met geruite jas en glitterschoenen

Hoi! Vandaag laat ik je in een nieuwe outfitpost mijn geruite jas en nieuwe glitterschoenen zien. Het zijn schoenen die...

Sluiten