5 creatieve ideeën waar ik de laatste maanden van 2019 mee aan de slag wil gaan

5 creatieve ideeën waar ik de laatste maanden van 2019 mee aan de slag wil gaan

Als er iets is waar ik in mijn dagelijks leven het meeste mijn tijd aan besteed, is het creatief bezig zijn. Eigenlijk van kleins af aan al, maar later ook doordat ik er mijn werk van heb kunnen maken. Creatief zijn zit in mijn bloed en ik vind niks leukers dan dat. Maar omdat ik de laatste tijd druk ben geweest met allerlei praktische zaken, ben ik wel weer toe aan wat nieuwe projecten waarin ik lekker creatief kan zijn. En in dit artikel vertel ik je welke 5 creatieve ideeën ik de laatste maanden van 2019 mee aan de slag wil gaan.

Een filmrol met mijn analoge camera volschieten

Sinds een jaar of twee heb ik een analoge camera en maak ik daar regelmatig een foto mee. Maar toch niet zo vaak als dat ik eigenlijk zou willen. Het liefst neem ik hem standaard mee in mijn tas en maak ik een foto op het moment dat ik iets buiten zie dat ik graag wil vastleggen. Maar omdat ik ook altijd in het bezit ben van een wegwerpcamera, gaat die toch eigenlijk veel sneller mee. Niet alleen omdat hij veel kleiner en licht qua gewicht is, maar ook omdat hij een interne flitser heeft.

Toch is het gebruik van mijn analoge camera, de Canon A-1 veel interessanter. Omdat je helemaal handmatig kan instellen en daardoor dus echt met fotografie bezig bent. Ik ben dan dus ook van plan om de laatste maanden van 2019 meer analoog te gaan schieten. Minstens één rolletje vol tegen het einde van het jaar, moet hopelijk wel lukken.

Een online portfolio maken voor mijn fotografie werk

Al jaren roep ik dat ik een online portfolio ga maken, maar nog steeds is het er niet van gekomen. Maar omdat ik merk dat ik steeds meer complimenten krijg over mijn fotografie werk en ik zeker weet dat ik er meer uit kan halen dan de op één hand te tellen fotografieklussen per jaar, wil ik nu echt aan de slag gaan met een online portfolio. Het wordt een hele klus van het uitzoeken van alle foto’s, ze eventueel opnieuw bewerken en het maken van de website waar uiteindelijk mijn portfolio op komt te staan, maar dan heb ik ook wat. Want dan kan ik meer potentiële klanten bereiken.

Het zelf ontwerpen en drukken van persoonlijke kerstkaarten

Weet je wat ik nou echt leuk vind om te doen? Het sturen van persoonlijke kaarten. Puur omdat het tegenwoordig nog zo weinig gebeurt en het dus een groot verrassingseffect op de ontvanger heeft. Daarnaast doe je toch net wat meer moeite voor iemand dan een berichtje via je telefoon te sturen en is een kaart iets tastbaars. Voor veel vrienden en familie schrijf ik dan ook altijd een persoonlijk kaartje als ze jarig zijn. Ook stuur ik soms een vriendin een kaartje met een foto van ons samen erbij. Als we vlak daar voor een leuke foto samen hebben gemaakt en die heb uitgeprint om aan mijn muur te hangen, bijvoorbeeld. Dan stuur ik die foto, inclusief een persoonlijke kaart, ook naar de desbetreffende vriendin.

Ondanks dat het nog wel even duurt voordat het kerst is, zie je hier en daar toch al heel wat kerstversiering en kerstkaarten in de winkels liggen. Ja, ze zijn er in de winkels altijd erg vroeg bij, maar dat brengt mij ook wel weer lekker in de kerststemming. Het afgelopen jaar stuurde ik voor het eerst kerstkaarten naar vrienden, maar kocht ik gewoon zo’n pakket met allemaal dezelfde kaarten erin. Dit jaar ben ik ook weer van plan om kerstkaarten te sturen, alleen wil ik het toch net iets anders aanpakken. Ik denk namelijk dat ik dit jaar zelf mijn kerstkaarten ga ontwerpen en afdrukken. Dit kan via PeterPrint bijvoorbeeld heel goed, omdat het bij hun mogelijk is om je eigen ontwerpen voordelig af te laten drukken, met kleine oplages vanaf al één exemplaar. Ook is het mogelijk om meerdere ontwerpen tegelijk te laten drukken, wat juist perfect is voor kerstkaarten drukken. Ja, ik ga me daar de aankomende tijd even wat meer in verdiepen en tegen de tijd dat we echt in de kerstsferen zitten, mijn persoonlijke kerstkaarten ontwerpen en drukken.

Foto’s van mijn kleding maken en online verkopen

Als er iets is dat mij een voldaan gevoel geeft, is het het online verkopen van de kleding die ik niet meer draag. Zo ruim ik zelf mijn kast een beetje op, maar ik iemand anders blij en verdien ik ook nog een beetje extra bij. Ik maak alle foto’s voor de spiegel bij mijn ouders thuis en plaats ze dan op United Wardrobe. Wanneer ik in Spanje zit, gaat het verkopen en versturen van mijn kleding wat moeilijk. Maar zodra ik weer op Nederlandse bodem sta, gaat mijn United Wardrobe account weer de lucht in. Zoals deze week en rond kerst, bijvoorbeeld. Dan ben ik weer even terug in ons vertrouwde kikkerlandje. Dus zie je iets op mijn United Wardrobe account staan dat je eventueel graag zou willen overkopen? Mijn account is nu weer voor een paar dagen online! Je vindt mij gewoon onder mijn eigen naam ‘Fleur Sophia’.

Lekkere en gezonde dingen bakken

Hier in mijn appartement in Spanje, hebben mijn huisgenoten en ik fijne en ruime keuken. Het wordt ons dus erg makkelijk gemaakt om de keukenprinses uit te hangen. Alleen heb ik dat tot nu toe nog niet echt gedaan. Althans, ik kook elke avond wel netjes voor mezelf, maar mij zal je bijvoorbeeld niet zo gauw uren achter het fornuis zien staan wanneer de maaltijd alleen voor mezelf wordt bereid. Wat ik wel leuk vind om te doen, is het bakken van lekkere en gezonde dingen. Denk bijvoorbeeld aan een bananenbrood, waar je dan vervolgens een hele week van kunt eten. Thuis in Nederland bakte ik bijna elke week wel iets gezonds en dat wil ik hier in Spanje ook weer gaan oppakken. Iemand nog lekkere en gezonde bakrecepten? 😉

Dit zijn de 5 creatieve ideeën waar ik de laatste maanden van 2019 mee aan de slag wil gaan. Eigenlijk kan je het zien als mijn bucket list op creatief vlak, voor het laatste kwartaal van het jaar. Wat zijn dingen die jij voor het einde van 2019 nog graag wilt doen?

Share:

7 Reacties

  • 17 oktober 2019 / 18:06

   Haha ahw, ja meestal wel, inderdaad. Maar soms heb ik ook periodes dat ik helemaal geen inspiratie heb en mezelf alles behalve een creatief persoon voel.

 1. 19 oktober 2019 / 12:48

  Ohhh wat een leuke dingen, dit! Ik heb meteen ook zin om creatief bezig te zijn, nu ik dit lees. Ook goed dat je er een lijstje van maakt en het voor jezelf op schrijft: zo onthoud je denk ik sneller om af en toe ook echt even lekker creatief bezig te zijn. Heel leuk!

 2. 21 oktober 2019 / 14:57

  Lekkere en gezonde dingen maken wil ik ook veel meer doen! Ik merk dat dit toch telkens weer naar de achtergrond verdwijnt wanneer ik het druk heb!

  • 24 oktober 2019 / 19:49

   Zo herkenbaar! Maar nu heb ik mezelf er weer even aan herinnert, dus hoop ik de aankomende tijd weer lekker veel gezonde dingen te gaan maken! 😀

 3. 22 oktober 2019 / 14:31

  Wat een leuke, creatieve dingen om te doen! Goed idee om zo’n creatieve bucketlist te maken, voor je het weet is het jaar om.

  • 24 oktober 2019 / 19:47

   Dankjewel! En ja, altijd fijn om nog even op ‘digitaal papier’ te zetten wat ik voor het einde van het jaar allemaal wil doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
Eco hotel Berlijn – mijn verblijf in het Lulu Guldsmeden

Afgelopen zomer kwam ik voor de zoveelste keer in Berlijn. Vijf dagen lang reed ik op mijn gehuurde fiets door...

Close