Black Swan hostel – het leukste hostel in Sevilla!

Black Swan hostel – het leukste hostel in Sevilla!

Mijn eerste stedentrip van het dit jaar vond plaats in Sevilla, de hoofdstad van de regio Andalusië in Spanje. Ik ging samen met een vriendin en samen besloten we dat het best leuk zou zijn om voor de verandering eens in een hostel te verblijven. Omdat we veel goeds hoorden over het hostel-leven in Sevilla. En dus boekten we, na wat research te hebben gedaan, het Black Swan Hostel – by far het leukste hostel in Sevilla! Kijk en lees je mee?

Black Swan Hostel in Sevilla

Zoals in elke grote stad, zijn er verschillende hostels aanwezig in Sevilla. Het was dan ook even goed zoeken naar een hostel waar we op dat moment zin in hadden om in te verblijven. Er kan namelijk nogal een verschil in hostels zitten – zo heb ik de afgelopen jaren ervaren. Sommige hostels zijn namelijk net hotels waarbij het, naar mijn mening, vaak lastiger is om andere mensen te leren kennen. Heerlijk om in te verblijven als je alleen voor een dak boven je hoofd komt, maar een minder geschikte plek om mensen te leren kennen. En sommige hostels zijn wat rommeliger, maar daardoor ook net wat gezelliger. Het Black Swan Hostel zat daar eigenlijk perfect tussenin. Het is namelijk een perfect onderhouden hostel, maar daarnaast worden er elke dag zoveel activiteiten georganiseerd, dat het in de gezamenlijke ruimtes een gezellig bedoeling is. Je kunt namelijk aan de meeste activiteiten gratis deelnemen, waardoor er veel mensen op af komen. Daardoor bespaar je geld én leer je ook nog eens binnen no time een boel nieuwe mensen kennen. Super leuk!

Bij aankomst in het hostel, werden we vol enthousiasme en met open armen ontvangen voor het personeel. Het personeel van het Black Swan Hostel begeleid ook de activiteiten, dus gedurende de dag zie je ze overal en nergens rondlopen. Om gezellig met iedereen praatjes te maken en je hier en daar over te halen om mee te doen aan één van de activiteiten.

Ondanks het feit dat ik niet alleen, maar met een vriendin in het hostel verbleef, voelde ik gelijk dat dit hostel heel laagdrempelig is voor mensen die alleen reizen. Want echt: het is in het Black Swan Hostel enorm makkelijk om nieuwe contacten op te doen. Na nog geen 5 minuten in de gezamenlijke tuin te hebben gezeten werden we al aangesproken door diverse mensen. Zo leuk dat je toch zelfs wordt aangesproken als je met z’n tweeën bent. Vaak hoor je namelijk dat het met z’n tweeën een stuk moeilijker is om andere mensen te leren kennen, maar daar hadden wij geen last van.

leukste hostel in Sevilla

Praktische informatie

Het Black Swan Hostel heeft een perfect ligging in Sevilla, namelijk op maar een paar minuten loopafstand van Plaza Nueva. Het hostel is voorzien van fijne kamers – zowel gezamenlijke als privé. Wij kozen er voor om in een gezamenlijke en gemengde kamer te slapen met 4 anderen en dat was helemaal prima. Als je voor een gezamenlijke kamer kiest, deel je ook de badkamer, die zich op de gang bevindt. Je deelt de badkamer dus met alle andere gezamenlijke kamers. De douches zijn overigens wel fijn schoon en ruim en daarnaast hoefden we ook geen enkele keer te wachten. Er zijn er dus meer dan genoeg. En is het nou wel een keer druk bij de douches op jouw verdieping? Dan kan je ook nog altijd naar de badkamer op een andere verdieping gaan.

➸ Ben je ook van plan om binnenkort een stedentrip naar Sevilla te maken? Lees dan vooral ook even het artikel op mijn blog met de 10 leuke dingen die je kan doen in Sevilla. En neem dit reisboekje van Sevilla vooral ook mee tijdens de trip, want die is erg handig!

Wat je nog meer in het Black Swan Hostel vindt, is een gezellige gezamenlijke ruimte waar overdag veel mensen aan het werk of een praatje met anderen aan het maken zijn en waar in de avonden veel activiteiten worden georganiseerd. Ook staat er een groot keukeneiland in deze gezamenlijke ruimte, waar je altijd gebruik van mag maken. De keuken is van alle gemakken voorzien, dus je kunt hier zelfs een uitgebreid dinner voorbereiden, mocht je daar interesse in hebben 😉 Eten en drinken kun je trouwens binnen in de gezamenlijke ruimte, de patio of op het rooftop terras. Want ja er zijn dus ook een gezellige patio en rooftop terras aanwezig!

leukste hostel in Sevilla leukste hostel in Sevilla

Ik kan iedereen een verblijf in het Black Swan Hostel meer dan aanraden, omdat het centraal gelegen ligt, de kamers en badkamers erg schoon zijn er omdat er simpelweg gewoon een hele fijne en gezellig sfeer hangt. Het is gewoon by far het leukste hostel in Sevilla!

Je boekt het Black Swan Hostel via Booking.com, waar je met deze link €15 korting op je volgende reis ontvangt. 

leukste hostel in Sevilla

1 Reactie

  1. 14 mei 2019 / 21:43

    Dit klinkt als een heel fijn hostel! Ik heb zelf niet zoveel goede ervaringen met hostels, haha, wie weet moet ik het gewoon nog eens proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
wonen in Valencia
Thursday Talk – Nooit eerder verteld: 3 dingen die ik nou écht zo fijn vind aan het wonen in Valencia

Het is alweer meer dan een half jaar geleden dat ik op Spaanse bodem aankwam. En ondanks dat dit zeker...

Sluiten