De 5 beste podcast afleveringen die ik de afgelopen tijd heb beluisterd

De 5 beste podcast afleveringen die ik de afgelopen tijd heb beluisterd

Er gaat geen week voorbij dat ik niet aandachtig  naar een podcast zit te luisteren. Ik vind het een leuke bezigheid én ik steek er vaak ook nog wat van op. Ik schreef zelfs al eens eerder een artikel over mijn favoriete podcasts. En in dit nieuwe artikel vertel ik je de 5 beste podcast afleveringen die ik de afgelopen tijd heb beluisterd.

Voordat ik de 5 beste podcast afleveringen die ik de afgelopen tijd heb beluisterd met je deel, wil ik je eerst vertellen dat ik podcast afleveringen beluister via de Podcast app op mijn iPhone. Als je ook een iPhone hebt, staat de app als het goed is gewoon op je telefoon en kun je je – gratis! – abonneren op jouw favoriete podcasts. Het luisteren naar podcasts is helemaal gratis, maar natuurlijk heb je hier wel internet voor nodig. Hiervoor is een Sim Only abonnement zeker iets wat ik zou overwegen bij het afsluiten van een nieuw telefoonabonnement, omdat je een Sim Only abonnement helemaal zelf kunt samen stellen. Een Sim Only abonnement geeft je namelijk veel vrijheid en flexibiliteit, zodat je zeker weet dat je altijd genoeg internet hebt om jouw podcast afleveringen te beluisteren. Ook is het trouwens altijd mogelijk om podcast afleveringen te downloaden zodat je ze offline kunt beluisteren. Vind ik persoonlijk altijd heel fijn voor tijdens het reizen.

1. 100% Inspiratie Podcast: Do you give a f*ck?

Laat ik beginnen met een podcast aflevering van mijn favoriete podcast kanaal, namelijk: de 100% Inspiratie Podcast van Thijs Lindhout. Wanneer ik een podcast aan wil zetten, is de 100% Inspiratie Podcast het eerste kanaal waarop ik kijk om te zien of er een aflevering bijstaat die mij aanspreekt. En in de meeste gevallen is dat zo. Een van mijn favoriete podcast afleveringen van de 100% Inspiratie Podcast is toch wel de ‘do you give a f*ck?’. Een review over het bekende zelfhulpboek: The subtle art of not giving a f*ck. Ik heb het boek thuis liggen, maar ben er nog niet in begonnen. Wel heb ik dus al deze podcast aflevering, waarin het boek wordt gereviewd en waaruit de beste lessen van het boek worden gehaald, beluisterd. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je deze podcast aflevering nu ook luisteren? Houd je notitieboekje dan maar bij de hand, want je zal waarschijnlijk veel dingen willen gaan opschrijven!

2. 100% Inspiratie Podcast: Drie life-changing inzichten na tienduizenden euro’s aan seminars

Nog een ontzettend inspirerende podcast aflevering van de 100% Inspiratie Podcast, vond ik: ‘Drie life-changing inzichten na tienduizenden euro’s aan seminars’. Thijs Lindhout, de oprichter van dit podcast kanaal, besteed veel tijd, aandacht en geld aan zelfontwikkeling. In deze podcast deelt hij zijn beste, en dus life-changing inzichten, na tienduizenden euro’s aan seminars te hebben uitgegeven. Bij het zien van deze aflevering in mijn podcast app werd ik zo enorm nieuwsgierig, dat ik hem wel moest gaan beluisteren. En daar heb ik geen seconde spijt van gehad, aangezien ik er veel inspiratie uit heb gehaald.

3. Master your Mindset – wat is jouw maximaal potentieel?

De Master your Mindset podcast is van Michael Pilarczyk & Cindy Koeman. Het is heel fijn om naar deze podcast te luisteren, omdat ik ontspannen word van het luisteren naar hun kalme en rustgevende stemmen. Daarnaast haal ik vaak veel nieuwe inzichten uit het beluisteren van hun podcast afleveringen. Een daarvan was: ‘Wat is jouw maximaal potentieel?’. Ik moet eerlijk toegeven dat de titel mij persoonlijk niet zo aansprak, maar toch beluisterde ik hem. De podcast gaat over het geloven dat er meer in jezelf zit dan je denkt en hoe je dat er het best uit kunt halen. Bepaalde delen van deze podcast aflevering waren echte eye-openers voor mij.

4. Eindbazen – Alles over liefde, relaties, verlichting en verslavingen met Jan Geurtz

Deze podcast aflevering van Eindbazen gaat over het bekende boek: Verslaafd aan de liefde. Jan Geurtz, de schrijver van dit boek, wordt geïnterviewd over zijn kijk op liefde en relaties en worden er verschillende aspecten uit het boek besproken. De podcast is een stuk langer dan waar ik normaal naar luister, namelijk zo’n 2 uur. Maar omdat ik het onderwerp zo interessant vind, bleef ik aandachtig luisteren en vloog de tijd voorbij. Deze podcast is trouwens zeker geen vervanger voor het boek, want ik werd, door het luisteren naar deze podcast, juist alleen nog maar nieuwsgieriger naar het boek. Ik ga hem dan ook snel bestellen en lezen!

5. De Eelco de Boer Podcast – Krabben

Een van mijn meest recent beluisterde podcast afleveringen is ‘Krabben’ van de Eelco de Boer Podcast. De titel van deze podcast aflevering sprak mij wederom alles behalve aan. Omdat, zoals je misschien zelf ook al doorhad, totaal niet duidelijk wordt waarover de podcast gaat. Maar omdat bijna alle podcast afleveringen van Eelco de Boer bij mij in de smaak vallen en ik Eelco de Boer zelf ook enorm inspirerend vind, zette ik deze podcast aflevering toch aan. Bijna alle podcast afleveringen van Eelco de Boer zijn trouwens onder het half uur en daardoor zijn ze makkelijk tussendoor te beluisteren. Deze podcast aflevering gaat over groei, de omgeving waarin je je bevindt en hoe enorm veel invloed die omgeving op je heeft. Misschien klinkt deze beschrijving net zo vaag als de titel, maar ik kan je beloven dat je hij het beluisteren waard is. Ik was na het beluisteren van deze podcast er zelfs een beetje stil van en heb hem zelfs naar twee vriendinnen doorgestuurd, omdat ik vond dat zij hem ook echt moesten luisteren.

Dan waren dit de 5 beste podcast afleveringen die ik de afgelopen tijd heb beluisterd. Luister jij ook wel eens naar podcasts? En welke moet ik volgens jou dan echt een keer beluisteren? Laat me trouwens ook zeker weten of het je leuk lijkt als ik vaker de beste podcast afleveringen die ik heb beluisterd op mijn blog deel! 

Share:

1 Reactie

  1. 8 mei 2019 / 20:03

    Ik kende er nog geen een! Ik luister eigenlijk alleen naar engelstalige podcasts, maar vooral omdat ik nog geen Nederlandse podcasts tegen ben gekomen die ik interessant vind. Ga ze opzoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
5 redenen waarom ik het reizen per trein in het buitenland het leukste ooit vind

Vorige week, toen ik een treinreis van Valencia naar Barcelona en weer terug maakte, kwam ik tot de conclusie dat...

Sluiten