Thursday Talk – de 5 beste beslissingen die ik tot nu toe in mijn leven heb gemaakt

Thursday Talk – de 5 beste beslissingen die ik tot nu toe in mijn leven heb gemaakt

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een persoonlijk Thurday Talk heb gepubliceerd, dus ik vond het wel weer eens tijd worden. Meestal kom ik op ideeën voor artikelen wanneer ik aan het wandelen ben. Zo ook voor dit artikel. Ik liep in het zonnetje op straat en voelde me ineens zo’n gelukkig mens, dat ik op het idee kwam om een artikel te schrijven over de 6 beste beslissingen die ik tot nu toe in mijn leven heb gemaakt. Want één ding daarvan heeft alles te maken met het in de zon lopen. In het artikel vertel ik je er meer over.

Veranderen van basisschool

Mijn basischoolperiode was niet bepaald de leukste tijd uit mijn jeugd. En dat is nog zacht uitgedrukt. Ik werd gepest en de school paste niet bij mij als persoon en opvoeding die mij van huis uit werd meegegeven. Ik besloot dus om groep 8, wat het laatste jaar van de basisschool is, op een andere school te gaan doen. Iets wat niet heel gebruikelijk is, maar wat achteraf wel een heel goede keuze is geweest. Door het pesten had ik in die jaren op mijn oude school best een leerachterstand opgelopen en was ik eigenlijk nog helemaal niet klaar voor het voortgezet onderwijs. Mijn nieuwe school en het leersysteem daarvan paste veel beter bij mij en ik ik raakte binnen een week bevriend met de hele klas. Iedereen was bevriend en leuk met elkaar. Iets wat een enorm verschil was ten opzichte met mijn vorige school, waar het altijd tussen iedereen haat en nijd was. En hoewel mijn basisschooltijd al heel wat jaren geleden is, ben ik nog steeds enorm blij dat mijn ouders en ik ooit de beslissing hebben gemaakt om te veranderen van basisschool. Dat laatste jaar op de nieuwe basisschool was het allerleukste jaar van mijn hele basisschoolperiode en ze hebben mij daar flink bijgespijkerd en klaargestoomd voor het voortgezet onderwijs.

Na de middelbare school 8 maanden naar buitenland

De tweede beste beslissing die ik tot nu toe in mijn leven heb gemaakt is ook school gerelateerd, namelijk dat ik na de middelbare school voor 8 maanden naar het buitenland ben gegaan. Na mijn middelbare school wilde ik echt absoluut niet gelijk gaan studeren, maar mijn ouders vonden het ook geen goed idee als ik een jaar lang bij wijze van spreken uit mijn neus zou gaan eten. Er moest dus iets nuttigs gedaan worden in het tussenjaar dat ik graag wilde. En zo kwam ik met het fantastische, al zeg ik het zelf, idee om naar het buitenland te gaan om de Engelse en Spaanse taal beter onder te knie te krijgen. En daarvoor ging ik uiteindelijk 8 maanden in totaal naar Amerika en Costa Rica. Ik schreef eerder op mijn blog al over mijn taalcursus in het buitenland. En dat jaar, tsja hoe moet ik het zeggen, is toch wel het meest leerzame en avontuurlijke jaar uit mijn leven geweest. Het was in één woord geweldig!

Bijna al mn geld uitgeven aan reizen

Na mijn tussenjaar en de 8 maanden die ik in het buitenland heb gespendeerd, was het tijd om te gaan studeren. Dat studeren deed ik in Amsterdam, de hoofdstad van ons kleine kikkerlandje. En hoewel ik er inmiddels wel klaar voor was om te studeren, was ik door mijn tussenjaar in het buitenland besmet geraakt met het reisvirus. Elk vrij moment tijdens mijn studiejaren pakte ik dan ook aan om te reizen. Ik had als student niet veel te besteden, maar al het geld dat ik te besteden had, gaf ik maar al te graag uit aan reizen. En omdat ik als student best flexibel was in tijden, wist ik vaak ook de leukste deals te boeken. Mensen in mijn omgeving vroegen zich regelmatig af waar ik het toch allemaal van deed, dat reizen, maar geloof me: veel geld is er vaak niet voor nodig. Op mijn blog schreef ik eerder al over mijn tips om goedkoop te reizen en mijn favoriete websites voor goedkope vliegtickets.

Fulltime freelancen

Mijn blog begon ik ooit als hobby, maar al snel werd het een uit de hand gelopen hobby. Ik kwam er namelijk achter dat bloggen eigenlijk mijn grootste passie is. Toentertijd wist ik nog niet dat het mogelijk was om fulltime te bloggen en er ook daadwerkelijk geld mee kon verdienen. Totdat de eerste samenwerkingen op mijn pad kwamen. Eerst in ruil voor ‘gratis’ producten, maar later ook voor financiële vergoedingen. En omdat bloggen hetgeen is wat ik het allerliefste doe, wilde ik proberen er mijn fulltime baan van te maken. Drie jaar geleden waagde ik de sprong, schreef me in bij de Kamer van Koophandel en vanaf dat moment was mijn bedrijf geboren en kon ik fulltime aan de slag als freelancer. Naast het bloggen doe ik inmiddels ook nog een aantal andere freelance werkzaamheden en vooral die afwisseling van allerlei creatieve dingen, maakt dat ik elke dag enorm blij ben met wat ik doe. Freelancer en eigen baas zijn, is echt op mijn lijf geschreven en als het even zou kunnen, zou ik in de toekomst ook niet meer voor een baas willen werken. Dit fulltime freelancen bevalt me al jaren erg goed en is dan ook één van de beste beslissingen die ik tot nu toe in mijn leven heb gemaakt.

Samenwonen

Op mijn drieëntwintigste levensjaar ging ik voor het eerst samenwonen in een echt grotemensenhuis. Dit keer niet met huisgenoten, wat ik de 5 jaren daarvoor had gedaan, maar met mijn toenmalige relatie. En hoewel die relatie inmiddels over is, hebben we toch 3 jaar samen gewoond. En dat samenwonen was toch wel één van de beste beslissingen uit mijn leven. Het was een hele mooie en leerzame periode die ik zeker niet meer zal vergeten.

Naar spanje verhuizen

Mensen die mij al sinds kleins af aan kennen weten dat ik groot fan ben van Spanje. Sinds kleins af aan vertel ik dan ook aan wie het horen wil dat ik naar Spanje wil verhuizen. Het was een jarenlange droom die sinds vorig jaar oktober is uitgekomen. Valencia, de stad waar ik momenteel woon, is gewoon zo’n fijne, toegankelijke en veilige stad, dat ik zeker nog niet van plan ben om weg te gaan. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het warme klimaat, wat mij elke dag een heel gelukkig mens maakt. Eerder schreef ik al twee persoonlijke artikelen over de dingen die ik nou écht zo fijn vind aan het wonen in Valencia en 8 dingen die ik in Spanje anders doe dan in Nederland.

Dit zijn de 6 beste beslissingen die ik tot nu toe in mijn leven heb gemaakt. Het is een nogal persoonlijk artikel geworden, maar het voelde goed om een artikel zoals deze te schrijven. Om even stil te staan bij een aantal positieve dingen die tot nu toe al in mijn leven hebben plaatsgevonden. Wat is een gemaakte beslissing waar jij tot op de dag van vandaag nog steeds heel blij mee bent?

Share:

4 Reacties

 1. 14 november 2019 / 22:38

  Oeh, wat een bijzonder lijstje! Wat fijn ook, om voor jezelf op te schrijven voor welke keuzes in je leven je dankbaar bent!

 2. 15 november 2019 / 12:05

  Wat een prachtig artikel! Mooie lessen heb je opgeschreven. Ik heb nog nooit samengewoond, maar ik kan me voorstellen dat je er heel veel van leert. Ik ben ook dol op reizen en ik zou ook graag een tijdje in het buitenland willen wonen, dat is mijn volgende stap!

 3. 15 november 2019 / 12:20

  Ik vind het zo knap dat je nu gewoon daar woont.. bizar.. en een prachtige foto trouwens!
  Zelf zou ik heel graag naar Italie verhuizen, maar heimwee gaat mij breken ben ik bang.. de taal en ook nog eens werk vinden daar. Toch houden dan toch teveel dingen mij tegen.

  Fijn weekend <3

 4. 19 november 2019 / 16:06

  Wat mooi om te lezen! Ik ben ook nog steeds heel blij met de keuze om te stoppen met mijn middelbare en toen naar een mbo opleiding te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
actieve activiteiten
Dit zijn mijn 5 favoriete en actieve activiteiten om te doen op vakantie

Hoewel ik het liggen op een bedje in de zon en op een mooi strand heerlijk vind om op vakantie...

Close