5 redenen waarom een auto huren op Ibiza een must is

5 redenen waarom een auto huren op Ibiza een must is

Wanneer ik op Ibiza ben, huur ik eigenlijk altijd een auto. Ik denk dat ik van alle tientallen keren dat ik op het eiland ben geweest, misschien maar één keer geen auto tot mijn beschikking heb gehad. Want ik vind persoonlijk dat een auto huren op Ibiza echt een must is. En in dit artikel vertel ik je waarom. Dus ben je van plan om binnenkort naar Ibiza te gaan? Lees dan gauw even verder!

1. Een auto huren op Ibiza hoeft helemaal niet veel te kosten

Ibiza staat al een lange tijd bekend als toch best wel duur eiland. Nou ben ik het daar nooit helemaal mee eens geweest, want je kan het, ook op Ibiza, zo duur maken als je zelf wilt. Maar ja, het klopt inderdaad dat er veel dure restaurants en beach clubs op Ibiza te vinden zijn. Maar naast deze plekken, ook zijn er gewoon nog de authentieke Spaanse barretjes en restaurants die dus ook gewoon de Spaanse en relatief lage prijzen hanteren. Het enige probleem is dat je deze plekken moet kennen. Comidas Bar San Juan en Can Terra vind ik bijvoorbeeld goede voorbeelden van authentiek Spaanse en betaalbare restaurants in Ibiza stad.

Ook een auto huren op Ibiza hoeft helemaal niet veel te kosten. Natuurlijk kan je voor het grootste model, met alles er op en er aan, kiezen en ja, dan ben je inderdaad flink wat centen armer. Maar ik kies altijd gewoon voor een klein maar fijn autootje. Ik bedoel: als het mij maar van plek A naar B brengt en ik er mijn koffer in kwijt kan, vind ik alles helemaal prima. Voor een auto huren op Ibiza kijk ik op de website van EasyTerra, die het aanbod van autoverhuurders vergelijkt. En dan krijg je, na het invullen van je wensen, dus echt de voordeligste huurauto’s te zien. De meeste autoverhuur bedrijven zijn ook gevestigd op het vliegveld van Ibiza, wat betekent dat je daar ook gelijk je auto kunt ophalen. En feit is: een auto huren is erg handig op Ibiza!

2. En het eiland is te mooi om niet ontdekt te worden

Ibiza is een klein eiland, maar toch valt er veel moois te ontdekken. Stap in de auto en rijdt gewoon eens wat rond. Als je dat doet zul je zien dat je door de mooiste bergen en langs de mooiste stranden zult rijden. Je zult bij plekken terecht komen die je zonder auto nooit had kunnen ontdekken en waar soms dus ook geen andere toerist te vinden is.

Ik vind het persoonlijk zonde als ik van iemand in mijn omgeving hoor dat diegene alleen in de stad van zijn of haar accommodatie is gebleven. Want dan ben je in mijn ogen eigenlijk gewoon niet op Ibiza geweest. Ondanks dat Ibiza dan maar een klein eiland mag zijn, heeft het toch ontzettend veel te bieden en zijn er ook zoveel mooie plekken te ontdekken, dat het echt aan te raden is om je zo af en toe even te verplaatsen op het eiland.

➸ Ik schreef eerder al in het artikel met 7 dingen die je moet weten over Ibiza dat een auto huren op Ibiza aan te raden is. Ben je inmiddels overtuigd? Dan kan ik je een reisboekje met uitneembare kaart aanraden om aan te schaffen en mee te nemen.

3. Maar taxi’s zijn relatief prijzig op Ibiza

Tijdens die ene keer dat ik op Ibiza geen auto tot mijn beschikking had, heb ik een aantal keer een taxi naar mijn favoriete hotspots genomen. En ook voor het uitgaan ontkom ik er niet aan. Maar ik moet eerlijk toegeven dat ik op Ibiza toch niet met veel plezier een taxi neem. Simpelweg omdat de taxi’s op Ibiza relatief prijzig zijn. Je kunt de prijzen eigenlijk wel een beetje vergelijken met de taxi prijzen in Nederland.

4. En het openbaar vervoer rijdt bij lange na niet overal naar toe

Wanneer de taxi’s relatief prijzig zijn, kan je er natuurlijk ook bewust voor kiezen om alles met het openbaar vervoer te doen. En ja, dat kan ook inderdaad wel op Ibiza. Maar het enige nadeel daarvan is, is dat je dan veel van het eiland zult gaan missen. Want het openbaar vervoer rijdt bij lange na niet overal naar toe. En vooral in het hoogseizoen, zijn de bussen naar de stranden, afgeladen met mensen – iets wat mij persoonlijk niet heel comfortabel lijkt om met een temperatuur van over de 30 graden in een afgeladen bus met zweterige mensen te staan. Dan kies ik toch liever voor mijn eige kleine huurauto, mét airconditioning. Wat jij? 😉

5. Je kunt met een huurauto in een korte tijd veel zien

Zoals ik al eerder en hierboven aangaf, is Ibiza een klein eiland. Je kunt dus in een korte tijd veel van het eiland zien. En met een huurauto al helemaal. Een rit zal je nooit langer dan een uur kosten – ook niet als je van het ene uiterste punt naar het andere uiterste punt rijdt. Mits je natuurlijk niet in de file komt te staan. Ik ben nu al een aantal keer met mensen naar Ibiza gegaan die nog niet eerder op het eiland waren geweest, maar toch heel veel konden zien in maar een paar dagen tijd. Omdat we dus een huurautootje tot onze beschikking hadden.

Ik hoop dat ik je met dit artikel een beetje heb weten te overtuigen dat een auto huren op Ibiza echt een must is. Dus knoop het in je oren: bij jouw eerstvolgende reisje naar dit fijne Spaanse eiland, cross je het eiland over in een gehuurd auto, afgesproken? 😉 

auto huren op Ibiza

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
doen tijdens een stedentrip in Sevilla
Wat te doen tijdens een stedentrip in Sevilla? 10 tips!

Een paar weken geleden ging ik eindelijk op stedentrip naar Sevilla, de stad die al zo lang op mijn lijst stond...

Sluiten