Dit zijn mijn 5 favoriete en actieve activiteiten om te doen op vakantie

Dit zijn mijn 5 favoriete en actieve activiteiten om te doen op vakantie

Hoewel ik het liggen op een bedje in de zon en op een mooi strand heerlijk vind om op vakantie te doen, ben ik toch ook wel van de wat actievere activiteiten. Ik vind vooral de combinatie van het lekker luieren en tot rust komen en het actief bezig zijn fijn om op een vakantie te doen. In dit artikel vertel ik je wat mijn 5 favoriete en actieve activiteiten zijn om te doen op vakantie.

De omgeving verkennen per fiets

Of dit nou met een guided fietstour is of dat ik zelf een fiets tot mijn beschikking heb: ik vind het altijd erg leuk om een omgeving per fiets te verkennen. Wel is het in het buitenland vaak extra van belang dat je je fiets goed op slot zet. Niet alleen omdat een fiets of één of meerdere onderdelen vaker  worden gesloten in het buitenland, maar ook omdat dat extra veel gedoe oplevert in het buitenland. Denk aan het voor een deel moeten terugbetalen van de fiets aan het fietsverhuurbedrijf en je reisverzekering moeten inschakelen. Allemaal veel te veel gedoe, wat je beter maar kunt voorkomen. Op vrijwel de meeste fietsen zit altijd standaard wel een ringslot, maar het hebben van een extra kabelslot is zeker ook geen overbodige luxe. Een kabelslot is vaak lang en kan je om palen of door rekken heen vastbinden, waardoor je fiets extra beveiligt is en niet zomaar gestolen kan worden.

Skiën en snowboarden

Het wintersportseizoen komt er weer aan en dat doet mij gelijk verlangen naar een week lang skiën en snowboarden van besneeuwde bergtoppen. Ja, ik vind skiën en snowboarden erg leuk om te doen en heb daarom ook al eerder een artikel geschreven met 5 redenen waarom ik zo van wintersport hou. Ik ga het liefst elk jaar wel een keer op wintersport, maar afgelopen jaar is het er helaas niet van gekomen. Dit jaar hoop ik wel weer te kunnen gaan en vanuit mijn woonplaats Valencia zijn er verschillende skigebieden waar ik zo met mijn auto heen zou kunnen rijden. Zo zijn er in de winter een aantal skigebieden in Spanje – ja, echt! -, maar kan ik ook naar de staat Andorra rijden, wat zo’n 5 uur van Valencia vandaan ligt. Ik moet nog even kijken welke bestemming het gaat worden, maar een wintersport in januari 2020 zou ik zeker heel erg waarderen! Ben jij van plan om het aankomende seizoen ook op wintersport te gaan? Lees dan ook even mijn artikel met 7 vragen om aan jezelf te stellen voordat je op wintersport gaat.

Hiken in een natuurgebied

Als er iets is wat ik leuk vind om te doen op vakantie, is het hiken in een natuurgebied. Niet alleen omdat ik het heerlijk vind om tijd door te brengen in de natuur, maar ook omdat hike routes vaak prachtig gelegen zijn en je verrast wordt met de mooiste uitzichten. En ja, dat je dan ook nog eens lekker actief bezig bent, is natuurlijk ook een positieve bijkomstigheid. In de omgeving van Valencia liggen veel verschillende natuurparken en zijn er veel hike mogelijkheden. Ik ben dan ook al een aantal keer met een groepje mensen voor een dagdeel wezen hiken en keer op keer waren dit zulke leuke dagen! Er lekker met z’n allen op uit. Eten, drinken en muziek mee en even een dag weg van de drukte uit de stad. Ja, hiken is toch wel één van mijn favoriete en actieve activiteiten om te doen op vakantie.

actieve activiteiten

Surfen

In de periode dat ik voor een paar maanden in Costa Rica woonde, ging ik na elke schooldag naar het strand om te surfen. De eerste paar weken nam ik wat lessen om te kijken of ik het surfen leuk vond en toen bleek dat dat het geval was, kocht ik mijn eigen surfboard. Daar heb ik toen heel veel plezier van gehad en in een korte tijd kreeg ik het surfen dan ook goed best goed onder de knie. Het surfen ben ik inmiddels een beetje verleerd en heb ik dus iets minder goed onder de knie, maar alsnog vind ik het een ontzettend leuke bezigheid.  Helaas is het alleen niet mogelijk om op alle vakantiebestemmingen te surfen, maar wanneer ik de mogelijkheid heb, maak ik daar zeker gebruik van. Zoals die keer toen ik aan het backpacken door Sri Lanka was of op een yoga en surf retreat ging.

Een strandwandeling maken

Wanneer ik op vakantie naar een lang en uitgestrekt strand ga, knijp ik er na de lunch altijd even tussenuit om een strandwandeling te maken. Met m’n reisgenoot of gewoon lekker alleen. Ik laat me in ieder geval niet snel tegenhouden door iemand, want wanneer mijn reisgenoot niet zo’n zin heeft, luister ik tijdens het wandelen gewoon lekker naar wat muziek of een podcast. Voor en na zo’n strandwandeling lig ik vaak alleen maar op mijn bedje te lezen of slapen, dus daarom vind ik de afwisseling met een actieve wandeling heel fijn.

Dit zijn mijn 5 favoriete en actieve activiteiten om te doen op vakantie. Wat doe jij het liefst wanneer je op vakantie bent? En onderneem je dan ook wel eens actieve activiteiten? 

Share:

7 Reacties

 1. 28 oktober 2019 / 20:22

  Op de fiets een stad verkennen vind ik zelf ook wel leuk om eens te proberen, maar ik doe het toch liever lopend (of hikend, in het geval van een natuurgebied ;-)). Leuk rijtje met activiteiten!

 2. 30 oktober 2019 / 11:23

  Leuk om te lezen! Fietsen huren is altijd zo leuk op vakantie, zeker als je moe bent van het lopen haha 😀

 3. 31 oktober 2019 / 01:17

  Wat een leuke post! Ik heb helemaal weer zin in vakantie haha (die net voorbij is lol). Ik vind het altijd leuk om nieuwe plekken te ontdekken wat niet toeristisch is. Gewoon met de trein/bus en ergens uitstappen 🙂

  • 14 november 2019 / 16:20

   Ja, dat is ook zeker heel leuk om te doen! En dan je lekker te omringen met lokale mensen :D!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
Spaanse stad Sevilla
Waarom ik de Spaanse stad Sevilla vond tegenvallen maar toch kan aanraden om heen te gaan!

Het eerste reisje van 2019 vond zich plaats in de Spaanse stad Sevilla. Samen met één van mijn beste vriendinnen...

Close