8 x lekker eten en drinken in Londen

eten en drinken in Londen

Mijn 2017 begon meer dan goed, want tijdens de eerste week van 2017 vloog ik al voor een stedentrip naar Londen. En man, wat was het daar leuk. Ik had van te voren een hele lijst met leuke horeca gelegenheden opgesteld, maar weet je? Ook naast dat lijstje kwam ik heel veel leuke plekken tegen waar je lekker kunt eten en drinken in Londen. Benieuwd welke plekken dat zijn? Lees dan gauw verder!

8 x lekker eten en drinken in Londen

The Hillgate
Wat? Een mega gezellige en mooie pub, waar je lekker kunt genieten van een drankje of hapje. Ik stapte er op een zondag binnen om te brunchen, maar toen zat het al helemaal vol. Helaas ben ik dus alleen eventjes binnen geweest, maar dat was genoeg om deze pub op dit lijstje te zetten. Het zag er van binnen zo gezellig uit!
Waar? 24 Hillgate Street, Notting Hill, Londen. Perfect dus om heen te gaan wanneer je de mooie huizen in Notting Hill aan het bewonderen bent ;-).

Bill’s
Wat? Bill’s is een restaurantketen in Engeland, met veel locaties in Londen. Ik heb veel goede verhalen over Bill’s gelezen, maar toch twijfelde ik of ik er wel heen moest gaan. Een restaurantketen spreekt mij namelijk nooit zo erg aan als ik op vakantie ben. Maar, ik ging toch en uiteindelijk was dit van alle horeca gelegenheden mijn favoriete restaurant in Londen. Ik weet niet meer op welke locatie wij zaten, maar het schijnt dat alle Bill’s restaurants even goed en gezellig om te zitten zijn. Heen gaan dus!
Waar? Overal in Londen. Kijk voor meer info op hun website.

Uxbridge Arms
Wat? Een echte Britse pub, waar je gezellig kunt zitten borrelen. En alles van de Uxbridge Arms is fotogeniek, met name hoe het er van de buitenkant uitziet. En alleen daarom al, zou je er een keertje heen moeten.
Waar? 13 Uxbridge Street, Kensington, Londen

The Folly
Wat? The Folly is een ontzettend grote maar ook gezellige bar en restaurant ineen. Tijdens de zoektocht naar een gezellige plek om een drankje te doen, kwam ik in The Folly terecht. Het was er donker, gezellig en vol met mensen die genoten van een drankje of hapje. Zeker een aanrader als je houdt van een hippe plek waar veel mensen samenkomen.
Waar? 41 Gracechurch Street, Londen

eten en drinken in Londen

The Founder’s Arms
Wat? Hierboven zie je de foto die ik heb gemaakt bij The Founder’s Arms. Een moderne en ruime pub waar je terecht kunt voor een hapje of drankje. Wanneer je een plekje bij het raam hebt bemachtigt of wanneer je op het terras zit, heb je een prachtig uitzicht op de Theems.
Waar? 52 Hopton Street, Bankside, Londen

Pizza Union
Wat? Zoals de naam al doet vermoeden kun je bij Pizza Union pizza’s eten. Maar dan ook wel écht lekkere pizza’s die in een steenoven worden bereid. Voor de rest is het een restaurant met een heel gemoedelijke sfeer, waar ook veel mensen alleen eten. Je besteld je eten en drinken aan de bar, kiest een tafeltje uit en krijgt een seintje wanneer je pizza klaar is. Pizza Union is perfect voor als je niet al te veel geld uit wilt geven, maar wel gezellig wilt zitten en goed wilt eten.
Waar? Londen telt twee Pizza Union restaurants. Een bij 25 Sandy’s Row – hier zat ik! – en een bij 246-250 Pentonville Road.

Nando’s
Wat? Voordat ik naar Londen ging, kreeg ik van ontzettend veel mensen de tip om te gaan eten bij de Mexicaanse restaurantketen Nando’s. Zoals ik al eerder zei, houd ik niet zo van restaurantketens, maar toch ging ik er op de laatste avond heen. En ja, het eten is echt mega lekker, maar persoonlijk vind ik niet dat je er super gezellig kunt zitten. Het deed me een beetje denken aan de inrichting en sfeer van de MacDonalds, maar dan mooier. Maar budgetproof en lekker is Nando’s wel, dus komt hij alsnog op dit lijstje te staan.
Waar? Overal in Londen. Kijk voor meer info op hun website.

The Breakfast Club
Wat? Het laatste ontbijtje van de stedentrip in Londen, at ik bij The Breakfast Club. En dat was zeker geen slecht idee, want oh my, wat is het daar leuk en hip. De inrichting is ontzettend Pinterest-waardig en het eten is om door een ringetje te halen, zo lekker. Hier kun je in de ochtend of middag zeker lekker eten en drinken in Londen!
Waar? Overal in Londen. Kijk voor meer info op hun website. De locatie waar ik zat was Spitalfields.

Dit zijn mijn 8 tips om lekker te eten en drinken in Londen. Zoals je kunt zien heb ik, tijdens de 4 dagen dat ik in Londen ben geweest, heel wat gegeten en gedronken. Maar gelukkig liep ik ook ontzettend veel, dus dat compenseerde het weer ;-). Ik hoop dat je wat hebt gehad aan mijn tips! Ben jij al weleens in Londen geweest?  

PS: heb je mijn video van Londen al gezien?

eten en drinken in Londen

3 Reacties

  1. 20 januari 2017 / 16:16

    Wat leuk! Mocht ik ooit naar Londen gaan, kan dit heel goed van pas komen!

  2. 24 januari 2017 / 17:12

    Bill’s is een van mijn favorieten. Ik kom altijd bij de locatie op Clink Street. Pizza Union is ook echt een aanrader en The Founder’s Arms ook (vanwege de locatie) :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Thursday Talk – ik ga volgende week op vakantie naar…

De tweede reis van 2017 wordt een feit. Nick en ik boekten namelijk een mega lastminute naar de zon. Volgende...

Sluiten