8 Europese steden waar ik nog heen zou willen

Europese steden

Het maken van stedentrips vind ik ontzettend leuk en daarom probeer ik zovaak mogelijk het vliegtuig naar een nog onbekende stad te nemen. En vervolgens niet lui op mijn kont zitten – zoals ik doe tijdens een zomervakantie -, maar echt de stad gaan ontdekken. Er staan nog genoeg Europese steden op mijn verlanlijstje en vandaag vertel ik je welke dat zijn. Lees je mee?

1. Madrid

Al jaren zeg ik dat ik naar de Spaanse hoofdstad Madrid wil, maar nog steeds is het er niet van gekomen. Ik ben vooral heel benieuwd of het net zo mooi, gezellig en leuk is als Barcelona en Valencia. Dat zijn namelijk steden die ik heel hoog heb zitten.

2. Porto

Sinds ik afgelopen mei in Lissabon ben geweest, heb ik de Portugese smaak te pakken. Ik houd enorm van Spanje, maar Portugal vind een vergelijkbaar land en eigenlijk net zo mooi en gezellig. Dus wil ik nog graag een keer naar Porto, de stad waar ik al veel goede verhalen over heb gehoord. Het is kleiner dan Lissabon, maar daardoor juist ook wat knusser, denk ik. En natuurlijk mag een glaasje Port dan niet ontbreken ;-).

3. Palermo

Palermo is niet een stad die als eerste in je opkomt als je denkt aan een stedentrip, maar juist daarom spreekt het mij aan. Palermo is de hoofdstad van Sicilië, een Italiaans eiland waar het door de zuidelijke ligging altijd lekker warm is. Ik ben zelf al wel eens op Sicilië geweest, maar dan voor een zonvakantie. Nu lijkt mij een stedentrip naar Palermo ook wel wat.

4. Kopenhagen

Hoewel het maar een kleine anderhalf uur vliegen is naar Kopenhagen, ben ik nog nooit in deze Deense hoofdstad geweest. Maar ik heb wel wat met Scandinavië. Zo ben ik al weleens in Ijsland, Noorwegen en andere delen van Denemarken geweest. Dus eigenlijk kan een stedentrip naar Kopenhagen dan niet achterblijven, he?

5. Sevilla

De tweede Spaanse stad van de Europese steden waar ik nog heen zou willen is Sevilla. Elke keer als ik foto’s van anderen zie die in Sevilla zijn geweest, kijk ik mijn ogen uit naar hoe mooi het daar is. Ik zou rond willen dwalen door de smalle en oude straatjes en vervolgens op een knus pleintje een glas sangria drinken. Ja, dat lijkt mij wel wat.

6. Bilbao

En dan de derde en laatste Spaanse stad waar ik nog heen zou willen is Bilbao. Gewoon omdat het weer een net ander Spanje is. Het is een wat modernere stad en het Guggenheim museum staat er bijvoorbeeld ook. Dus je begrijpt: alleen daarvoor zou ik al naar Bilbao willen. Maar natuurlijk ook omdat ik gewoon enorm van Spanje hou en eigenlijk alles wel van het land wil zien.

7. Stockholm

Stockholm is zo’n stad waarbij ik niet precies kan uitleggen waarom ik er ooit nog heen zou willen. Ik weet nog vrij weinig van de Zweedse hoofdstad en heb geen idee wat ik daar op stedentrip zou kunnen doen. Maar toch overvalt mij een nieuwsgierig gevoel wanneer ik aan een stedentrip naar Stockholm denk.

8. Oslo

En dan last, but not least: Oslo. Zoals ik net al vertelde ben ik al – zelfs een aantal keer – in Noorwegen geweest, maar gek genoeg nog nooit in Oslo. Daar moet dus maar een keer verandering in komen, want ik denk dat deze stad ontzettend veel mooie dingen te bieden heeft.

Zo, dan waren dit de 8 Europese steden waar ik nog graag heen zou willen. Hoewel ik jaren terug nog graag naar Albufeira ging voor een zonvakantie, ben ik nu op zoek naar steden waar ik meer kan doen dan alleen in de zon liggen. Al moet ik zeggen dat een stad mét strand natuurlijk nooit verkeerd is ;-). Zijn er nog Europese steden waar jij heen zou willen? En ben jij al ooit eens in een of meerdere steden van mijn lijstje geweest? Zijn ze aan te raden? Let me know! 

€ – Dit artikel is in samenwerking met de Jong Intra.

15 Reacties

 1. 4 december 2016 / 15:34

  Wat een mooi lijstje om eens te bezoeken!
  Ik ben ooit wel eens in Madrid geweest maar dat is zo lang geleden dat ik me er nog maar weinig tot niks van kan herinneren. Dit komende jaar heb ik nog geen plannen voor de zomervakantie maar om dan een aantal van deze steden te bezoeken zou ook niet verkeerd zijn. Het is ook allemaal zo mooi, haha!

 2. 4 december 2016 / 18:06

  Ik heb echt bijna dezelfde lijst, ik ben ook enorm benieuwd naar Stockholm! Ik ben ook nog nooit in Barcelona geweest, dus daar wil ik ook enorm graag heen. En Santorini! Malou x

 3. 4 december 2016 / 18:35

  Ik ben alleen in Palermo geweest! Stockholm en Portugal lijkt me ook echt geweldig!

 4. 4 december 2016 / 18:50

  wat een mooi lijstje staan zeker ook wat dingen tussen waar ik nog heen wil maar eerst in januari naar krakau!

 5. Manon
  4 december 2016 / 19:02

  Er staan wel een aantal mooie steden tussen!

 6. 4 december 2016 / 21:06

  Mooi lijstje! Ik geb (nog) geen van deze steden bezocht maar Stockholm en Palermo lijken mij wel wat 🙂

 7. 4 december 2016 / 21:07

  Wat een tof lijstje, ik heb er ook een aantal van op mijn lijstje staan. Eerst maar eens naar Dubai in Februari. Can’t wait!!

 8. 5 december 2016 / 03:07

  In jouw lijstje kan ik mij ook wel vinden hoor! Zeker Oslo en Stockholm lijkt mij erg gaaf. Maar Madrid, Sevilla en Bilbao lijken mij ook heel tof. Die liefde voor Spanje inderdaad… hihi. Verder staat er eigenlijk niet echt een stad in Europa hoog op mijn lijstje. Een stad die écht bovenaan mijn (niet Europese) stedentrip lijstje staat is Marrakesh. 🙂

 9. 5 december 2016 / 09:54

  Dat is een flink lijstje hihi! Ik moet eerlijk toegeven dat ik ook nog maar weinig van Europa heb gezien! Ik blijf dromen en er aan werken 🙂

 10. 5 december 2016 / 12:44

  Dat zijn een hele hoop leuke steden! Een groot deel daarvan staan ook op mijn verlanglijst!

 11. 5 december 2016 / 14:17

  Wat een mooi lijstje 🙂 Daar wil ik ook wel allemaal nog heen! Ik wil nog naar zoveel plekken haha. Nu eerst over een klein maandje naar Wenen

 12. Mimi
  5 december 2016 / 19:15

  Sevilla is erg mooi. Madrid was ik zelf wat minder van onder de indruk. Zelf wil ik graag nog naar Bilbao en San Sebastián (oftewel rondreis Baskenland). Krakau, Edinbourgh, Hamburg, Oxford en nog veel meer. Eerst Wenen met kerst.

 13. 6 december 2016 / 23:15

  Kopenhagen staat nog heel hoog op mijn lijstje, net zoals vele andere Scandinavische steden. Ik wil het gewoon ontdekken, het liefst met backpack.

 14. 10 december 2016 / 12:25

  Hier zou ik ook allemaal nog naartoe willen, nog geen enkele stad van deze lijst bezocht..

 15. 17 december 2016 / 21:10

  Jaa Sevilla is geweldig! Nu ik tegenwoordig vrienden heb wonen in Europa wil ik overal wel langs haha 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Shopping Saturday – Leuke interieur spullen

Nu ik op mijzelf woon, ben ik constant in de weer met het vinden van leuke interieur spullen. Van kaarsen...

Sluiten