7 opmerkelijke dingen tijdens mijn verblijf in New York

verblijf in New York

Hoi allemaal! Zo’n anderhalve maand geleden zat ik nog in het drukke en overweldigende New York en omdat het mijn eerste keer was in deze stad, waren er zeker wat dingen die mij daar opvielen. En daarom schreef ik een blogpost over de 7 opmerkelijke dingen tijdens mijn verblijf in New York. Lees je mee?

1. Mensen lopen met blote benen in december

Bij de eerste man die ik zag lopen met een korte broek dacht ik nog ‘die is gek’, maar toen ik na een dag al een stuk of 5 mensen met blote benen had gezien, besefte ik mij dat de New Yorkse mensen waarschijnlijk warmbloedig geboren zijn. Anders weet ik het ook niet, haha!

2. Niemand lacht

Maar dan ook echt niemand. Op straat niet, in de metro’s niet en in de winkels ook niet. En waarom niet? Ik heb geen idee. Misschien omdat iedereen daar druk en met zichzelf bezig is?

3. Mensen dopen hun patat in ijs

Toen Nick mijn vriend en ik in de Macy’s bij de Mac Donalds een burgertje naar binnen zaten te werken, zat er een Amerikaanse jongen voor ons die rustig zijn patat in zijn Sunday ijsje aan het dopen was. Ik stootte Nick zachtjes aan en begon een beetje te giechelen. Dit had ik namelijk nog nooit iemand zien doen en stiekem zag het er ook best wel een beetje vies uit zo met die karamel saus en nootjes op die patatjes. Ieww..

4. Het is niet mogelijk om zonder pijnlijke voeten thuis te komen

Natuurlijk loop je tijdens een stedentrip enorm veel, maar wat ik tijdens mijn dagen in New York heb gevoeld, heb ik nog niet eerder meegemaakt. Zo-hoo’n pijn aan mijn voeten, niet normaal! Maar we liepen dan ook elke dag wel rond de 18 km, dus misschien is het ook niet zo heel gek?!

5. Alle ‘kleine’ maten blijven hangen in de winkels. Yes!

De Amerikanen hebben vaak een ander postuur dan ons Nederlanders, dus vaak blijven de ‘kleine’ maten dan in de winkels hangen. Wat natuurlijk enorm fijn is voor tijdens de sale, want dan vliegen die ‘kleine’ maten bij ons juist de winkels uit. Heb ik daarom misschien zoveel gekocht in New York?

6. Je hebt continu het idee dat je op een Amerikaanse filmset loopt

De loeiende sirenes, gele taxi’s en de enorm hoge gebouwen zorgden ervoor dat ik continu het idee had dat ik op een Amerikaanse filmset liep. En ohja, ook natuurlijk omdat ik veel plekken kende uit films en series en daar nu opeens zelf liep.

7. Juist de ‘buitenwijken’ van New York zijn leuk!

Eerlijk? ik vond Midtown, het echt toeristische gedeelte van New York zoals Times Square, 5th avenue etcetera, niet zo veel aan. Mij te massaal en te druk (en nee, ik kreeg daar juist niet extra veel energie van), dus ik vond de ‘buitenwijken’ zoals Brooklyn en SoHo veel leuker en gezelliger! En ons verblijf in New York was in Greenpoint, een buurt in Brooklyn, en dat was ook echt een leuke wijk!

Dit waren dan de 7 opmerkelijke dingen tijdens mijn verblijf in New York! Ik vond het op zich wel grappig dat ik hierdoor werd verrast, want dit waren dingen die ik van te voren echt niet had verwacht of waar ik mij op kon voorbereiden. Wat trouwens ook heel veel mensen niet weten: je moet een ESTA aanvragen om naar Amerika te kunnen reizen. En regel dat op tijd, want anders kan dat voor veel moeilijkheden zorgen.

Ik ben heel benieuwd of de mensen die ook al wel eens in New York zijn geweest bepaalde dingen herkennen of ook hebben meegemaakt. Let me know! En voor nu een fijn weekend gewenst! 😀

48 Reacties

 1. Laura
  22 januari 2016 / 12:12

  De buitenwijken zijn veel sfeervoller vind ik! Ik heb zelf in Brooklyn gewoond. Dat vond ik geweldig.

  • 25 januari 2016 / 10:16

   Ahw, wat tof! Dan moet je vast en zeker een mooie tijd hebben gehad daar!

 2. 22 januari 2016 / 11:55

  Ieeeuw, frietjes met ijs, lijkt mij echt een vreselijke combi. En ja, precies een filmset. Toen ik er was moest ik overal denken: oh dit is zoals Gossip Girl, en dit in How I met your mother zijn ze ook hier geweest. Oepsie ^^ Jammer genoeg hadden we geen tijd om naar Brooklyn en andere buitenwijken te gaan, dus ik moet sowieso nog eens terug!

 3. Marlijn
  22 januari 2016 / 12:58

  Haha wat leuk om te lezen! Ik ben nog nooit in New York geweest, maar ondanks dat er niemand lacht wil ik er toch heel graag eens heen 🙂 liefs

  • 25 januari 2016 / 10:16

   Ja snap ik! Het is wel een heel indrukwekkende stad en zeker de moeite waard om een keer geweest te zijn!

 4. 22 januari 2016 / 12:08

  Ik weet niet wat me meer verbaast, blote benen in december of patat dopen in ijs. Hilarisch!

 5. 22 januari 2016 / 12:25

  Aah grappige dingen zijn dat! Niet echt het eerste wat je bedenkt als je het hebt over verschillen tussen Amerika en Nederland, maar daarom wel extra leuk om te weten!

 6. 22 januari 2016 / 14:07

  Hahah echt super leuk om te lezen! Ik wil zo graag een keer naar New York 🙂 Liefd

 7. Bernice
  22 januari 2016 / 16:08

  Bah frietjes met ijs hoe verzin je het hahah. Korte broeken in december… Leuk om te lezen!

 8. 22 januari 2016 / 15:22

  Hahaha wat grappig om te lezen. Ik zou er niet aan moeten denken om nu met blote benen te lopen…

 9. 22 januari 2016 / 15:40

  Ieeh die patatjes in ijs is toch wel de raarste combi ever.. lijkt me ook echt smerig haha! Lijkt me ook supergaaf om dingen uit series te herkennen. Leuk artikel!

 10. 22 januari 2016 / 16:07

  Wat leuk om te lezen! En wat stom dat niemand lacht.. Daar hou ik helemaaaal niet van ;-)! En die korte broeken daar zou ik ook niks van snappen! Stelletje gekken ;p!

  Liefs! X

 11. 22 januari 2016 / 16:22

  Wat leuk om te lezen! Wij gaan over 4 weken naar The Big Apple (voor de eerste keer) en ben nu nóg benieuwder! Het is ook dan nog megakoud natuurlijk dus ben vooral benieuwd naar die eerste 3 puntjes 😀 En superfijn om te weten dat kleine maten blijven hangen. Nu heb ik nog meer zin om daar eens flink te gaan shoppen 😛

 12. 22 januari 2016 / 16:42

  Oh dat lijkt me ideaal, sale mét kleine maatjes. Normaal is inderdaad mijn maat altijd al weg, omdat ik echt een standaard maat heb. Leuk zo’n overzichtje! x

 13. Bettie
  22 januari 2016 / 19:11

  Bah, patat in ijs klinkt niet echt als een geweldige combi. Overigens zie ik in nederland ook erg weinig mensen lachen, helaas.

 14. 22 januari 2016 / 19:18

  Wat leuk om te lezen! Ik houd ook niet zo van die massale toeristische attracties. Vaak heb ik zoiets van ja oké, nu heb ik het gezien en nu? Haha. En die Amerikanen hebben echt gekke eetgewoontes joh, zulke dingen zie ik ook wel eens op TV… Volgens mij zijn heel veel mensen daar ook niet zo vrolijk, het leven daar is enorm duur en velen moeten soms wel uren reizen om naar hun werk te gaan.

  • 25 januari 2016 / 10:19

   Hahaha, ja precies dat ‘oké, ik heb het nu wel gezien, en nu?’ Zo herkenbaar!

 15. 22 januari 2016 / 19:19

  Leuk om te lezen!
  Ik ben het met je eens qua buitenwijken. Ik vond Harlem echt geweldig! Net zoals in de films!
  En ik vond de mensen opmerkelijk behulpzaam, heel erg leuk!

 16. Kirsten | Life of Kirsten
  22 januari 2016 / 21:02

  Wat een fijn artikel! En wat lijkt het me fijn om ooit eens een stedentrip naar NYC te plannen.. Dat je pijn in je voeten hebt gekregen is niet zo gek met 18 km per dag lopen, hah!

  • 25 januari 2016 / 10:23

   Nee, misschien niet hè? Maar ik had het echt de eerste dag al en het bleef de hele week aanhouden, dus dat was wel stom 😛

 17. Hilde
  22 januari 2016 / 22:02

  Haha bah patat met ijs?! :p
  Echt heel gaaf dat je in New York bent geweest!! De buitenwijken lijken mij ook heel leuk! 🙂

 18. 23 januari 2016 / 07:40

  Brrr dat ijs klinkt echt zo vies. Gaaf dat je er geweest bent. Wil er ook heel graag eens naar toe.

 19. Monique | WritingMonique
  23 januari 2016 / 09:50

  Oh wat een leuk artikel om te lezen! Ik kan me helemaal voorstellen dat het voelt alsof je rechtstreeks in de films loopt (lijkt me trouwens een fantastisch gevoel, haha), maar wel vervelend dat niemand lacht. Zo jammer.

 20. 23 januari 2016 / 08:52

  Dit zijn dingen die ik ooit nog met mijn eigen ogen wil meemaken. Lijkt me zo speciaal.

 21. 23 januari 2016 / 11:16

  Wat grappig om te lezen! Dit is ook echt iets wat ik graag mee zou maken. New York lijkt me echt een geweldige stad!

 22. 23 januari 2016 / 14:33

  Ben zelf nog nooit in New York geweest, maar kan me voorstellen dat je echt continue het idee hebt dat je op een Amerikaanse filmset loopt. Echt apart om tussen al die mega hoge gebouwen te lopen! Dat gevoel had ik zelfs al in Kuala Lumpur. Dat er kleine maten blijven hangen in de winkels is trouwens wel een dikke YAY haha!

 23. 23 januari 2016 / 16:18

  Ah klinkt allemaal zo gaaf en ook grappig haha! Dat van het patat in ijs is zo raar zeg :O xx

 24. 23 januari 2016 / 17:37

  Ooh ja dat van die filmset is zo herkenbaar! Nog steeds loop ik bij heel veel films te gillen “OH JA DAAR BEN IK GEWEEST!!” haha, dat zal straks alleen maar erger worden denk ik 😉 Van die blote benen ben ik wel benieuwd of dat in maart nog steeds is (ik zie dat het dan 0-10 graden is ongeveer). Maar in december was het vorig jaar ook wel warmer dan normaal toch? Of was dat niet toen jij er was? En dat van die kleine maten is wel een goede, is me nooit zo opgevallen maar dat komt wel heeel mooi uit :-). En dat lachen trouwens ook niet, ik vond in ieder geval wel dat als je een gesprek aanging met mensen, al was het aan de kassa, dat iedereen altijd heel aardig en vriendelijk was.

  • 25 januari 2016 / 10:25

   Ja, ik moet wel toegeven dat het er niet koud was toen wij er waren, maar blote benen was nou weer het andere uiterste, haha!

 25. 23 januari 2016 / 18:45

  Patat in ijs?! Moet er niet aan denken haha!

 26. 23 januari 2016 / 19:44

  Geniaal om te lezen! En ehm, ik moet bekennen dat patat in ijs dopen serieus heel lekker is!!

 27. Roos
  23 januari 2016 / 21:26

  Jaa dat v die filmset herken ik heel erg!

  In Londen, waar ik woon, hebben mensen ook altijd blote benen. Zag net nog een meisje op open sandaal achtige hakken! Ik denk dat wij Nederlanders daar veel te praktisch voor zijn haha

 28. 24 januari 2016 / 10:09

  Ah, super leuk haha! Het lijkt mij ook heel erg gek om in december mensen met blote mensen over straat te zien lopen! Maar aan de ene kant ook wel weer heel leuk en grappig haha! Leuk lijstje.

  xoxo
  http://www.its-dash.com

 29. 24 januari 2016 / 10:34

  Haha, wat een heerlijk lijstje! Fantastisch over het frietje in ijs. Lijkt me echt niet lekker, maar wel leuk dat dat daar dus kennelijk het ding is. Lijkt me inderdaad best gek dat je daar zo veel herkent. Ben er zelf nog nooit geweest, maar staat zeker op mijn travel-bucketlist!

 30. 24 januari 2016 / 12:29

  Haha, leuk om te lezen en patat in ijs..ieuwl! Dat je geen voeten meer over heb, snap ik wel ja! Je wilt zoveel mogelijk zien en alles ligt redelijk ver uit elkaar, dus moet je veel lopen..:P Maar dat is het uiteindelijk wel waard 🙂

 31. 24 januari 2016 / 23:34

  Oohhh .. nu wil ik naar New york he 🙁 Geen bekende acteurs tegen het lijf gelopen ? 😀

 32. 25 januari 2016 / 13:35

  Wat grappig om te lezen! New York lijkt me inderdaad echt een real-life filmset, wat me ook wel weer heel gaaf lijkt..

 33. 25 januari 2016 / 20:59

  Wat leuk en grappig om te lezen! Ik wil zo graag ook naar NYC nu, lijkt me heel tof, dat gevoel hebben alsof je op een filmset loopt de hele tijd 😉 we gaan wel naar Amerika deze zomer, maar niet naar New York. Maar dat komt hopelijk ook een keer! X

 34. susanne
  4 februari 2016 / 13:07

  In juli begin ik aan mijn reis naar New York, super veel zin in! Echter staat nog niks vast, heb je nog tips voor een verblijf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Liefde voor mijn nieuwe playsuit!

Hoi allemaal! Een paar dagen geleden sprak ik op het treinstation van Amersfoort af met Anniek om weer wat outfitfoto's...

Sluiten