7 opmerkelijke dingen tijdens mijn verblijf in Londen

Hoi allemaal! Afgelopen maandag zat ik nog in het hippe, maar ook drukke en regenachtige, Londen. Ik heb tijdens mijn tweede bezoek aan Londen 4 fijne dagen beleefd en vertel jullie vandaag de 7 opmerkelijke dingen tijdens mijn verblijf in Londen. Lees je gezellig weer mee?

1. Overal lagen kerstbomen op straat

I know, I know, het is net kerst geweest, dus misschien is het helemaal niet zo gek dat er overal kerstbomen op straat lagen. Maar ik kan je vertellen: het leek wel alsof alle kerstbomen van alle huishoudens op straat lagen, zoveel waren het er. En stiekem zag dat er best wel grappig uit.

2. Er zijn nauwelijks prullenbakken te vinden in Londen

Wanneer ik op stedentrip ben neem ik standaard wat eten en drinken mee in mijn tas. Een flesje water voor onderweg, een reep voor als ik trek krijg en vaak ook nog een appel of banaan. En wanneer ik dan eenmaal iets op heb, wil ik dat zo snel mogelijk weg gooien en niet meer mee in mijn handen lopen. En in Londen was dat op de een of andere rare manier dus vrijwel niet mogelijk. Er waren nauwelijks prullenbakken te vinden. Zo gek!

3. Op elke hoek van de straat zit een leuk restaurant

Voordat ik op reis ga, maak ik in mijn mobiel een lijst met leuke restaurants, zodat ik eenmaal op bestemming niet nog uren hoef te zoeken. Maar weetje? Dat hoeft voor een tripje naar Londen dus helemaal niet. Op elke hoek van de straat zit namelijk een leuk restaurant of leuke bar. Vooral in de wijk Shoreditch, waar wij met ons hotel zaten.

4. Er worden in een bar geen warme dranken geserveerd

Een paar keer heb ik in Londen overdag in een bar gezeten en een paar keer werd er tegen mij gezegd dat ze helaas geen warme dranken serveren. Daar ging mijn verlangen om mijn handen op te warmen aan een warme kop thee. En stiekem vind het ik ook best heel gek, want koffie en thee kan je toch eigenlijk overal wel bestellen? Iemand enig idee waarom dat in Londen – of misschien wel heel Engeland – zo is?

5. Alcohol is relatief duur in Londen

In Londen zitten overal pubs en hippe cocktail barretjes, maar als je daar een paar lekkere drankjes wilt drinken, kan je flink je portemonnee trekken. Over het bier in Londen kan ik niet oordelen omdat ik dat simpelweg niet drink, maar de cocktails en wijnen zijn aardig aan de prijs. Hadden wij even geluk dat we in het hotel waarin wij sliepen tot twee keer aan toe een drankje naar keuze mochten uitkiezen. Dat werden natuurlijk cocktails – van wel 11 pond per stuk – ;-).

6. Voor WiFi moet je je overal registreren

Wil je in Londen op een WiFi netwerk? Dan zal je je 9 van de 10 keer moeten registreren. Er wordt niet alleen naar je e-mailadres gevraagd, maar ook je adresgegevens en geboortedatum. Van hun kant ontzettend slim natuurlijk, maar als je het mij vraagt ook super irritant. Als toerist wil je natuurlijk gewoon even snel overal het internet op duiken, maar dat gaat door deze waslijst van vragen niet.

7. In Londen zijn veel verschillende marktjes te vinden

Ik houd van marktjes en heb er dan ook heel wat gezien in Londen. En wat ik het allerleukst vond was dat er een goede balans was tussen toeristen en niet-toeristen. Er waren dus ook écht leuke dingen te vinden. Wij hebben alleen over de Old Spitalfields Market gelopen en had stiekem naar nog wel meer marktjes geweest. Maar goed, je kan niet alles tijdens een stedentrip in een grote stad, dus dat komt de volgende keer wel weer. Het is alleen al leuk om te weten dat er veel marktjes in Londen zijn.

Dit waren de 7 opmerkelijke dingen tijdens mijn verblijf in Londen. Ik heb ontzettend genoten van mijn stedentrip in Londen en weet zeker dat ik er nog eens naar terug zal gaan. Ben jij al weleens in Londen geweest? En wat vind je van deze stad? Liefs!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

27 Reacties

 1. 11 januari 2017 / 08:41

  Leuk om te lezen. Als het goed is ga ik dit jaar ook naar Londen.

  • 12 januari 2017 / 21:15

   Ohh wat super leuk! Voor het eerst of ben er je al weleens eerder geweest?

   • 16 januari 2017 / 20:39

    Nee, ik ben nog nooit eerder alleen op reis geweest. Lijkt me wel onwijs gaaf! Alleen een keer de stad in vind ik wel onwijs fijn!

 2. 11 januari 2017 / 08:54

  Leuk om te lezen! Heel lang geleden ben ik eens in Londen geweest. Ik kan me dat van de warme dranken niet herinneren.

 3. 11 januari 2017 / 09:02

  Ja die prullenbakken! Zo vreemd, dat viel mij dus ook op. En die WIFI vond ik ook mega irritant, mijn vriend en ik gingen ‘gezellig’ iets drinken, maar het duurde een uur voor hij zijn WhatApp kon checken… Verder is het een heerlijke stad gelukkig! Malou x

  • 12 januari 2017 / 21:16

   Haha ja, voor de rest is het wel een heel leuke stad inderdaad, maar aan die prullenbakken en WiFi mogen ze wel wat veranderen 😉

 4. 11 januari 2017 / 09:05

  Het lijkt me heel raar om al die kerstbomen te zien liggen. Dan is kerstmis echt afgelopen hahha. Londen blijft een hele toffe stad waar je iedere keer weer nieuwe dingen ontdekt, dat vind ik het leuke aan Londen. Overal zitten hippe tentjes, maar helaas wel prijzig soms.

  • 12 januari 2017 / 21:17

   Het is zeker geen goedkope stad inderdaad. Zelfs nu de pond laag staat was alles nog redelijk aan de prijs..

 5. 11 januari 2017 / 10:45

  Wat heerlijk dat je naar de mooie stad Londen bent geweest! Dat je in Londen je overal moest registreren voor wifi vond ik inderdaad ook super irritant. En de marktjes in Londen zijn zo leuk, dat maakt de stad in mijn ogen ook extra gezellig en speciaal!

 6. 11 januari 2017 / 11:10

  Super leuk om te lezen ! Wil zelf ook heel graag weer naar Londen! Het is zo’n leuke stad !!

  • 12 januari 2017 / 21:24

   Zeker doen! Binnenkort komt er ook nog een artikel op mijn blog over waar je lekker kunt eten en drinken in Londen! 😀

 7. 11 januari 2017 / 12:12

  Wat jammer dat ze niet overal warme dranken hebben! Maar, ik moet eerlijk zeggen, in Nederland zijn er ook wel barren waar ze geen thee of koffie hebben 🙁 Het lijkt me trouwens super leuk om weer eens naar Londen te gaan, dat is voor mij alweer jaren geleden!

 8. 11 januari 2017 / 14:23

  Ik zou heel graag een keer naar Londen willen. Ik zag nu ergens een artikel voorbij komen dat er nu een goede aanbieding is ergens! Yay

  • 12 januari 2017 / 21:44

   Ik denk dan dat ik dezelfde aanbieding voorbij zag komen! 😀

 9. Come-Moda
  11 januari 2017 / 14:49

  I love Londen

 10. 11 januari 2017 / 15:04

  Originele puntjes wel! Ik herken punt drie inderdaad van mijn bezoek, favoriet plekje is toch wel Côte in Covent Garden. En het idee van kerstbomen op straat lijkt me ook heel vreemd, maar grappig haha!

  • 12 januari 2017 / 23:10

   Oeh, dat plekje ga ik even opslaan voor als ik nog een keertje terug ga!

 11. 11 januari 2017 / 17:51

  Ha, over dat warme dranken niet in een bar te bestellen zijn herken ik wel. Ik was anderhalf jaar geleden in Schotland, waar ik na een hele natte ochtendwandeling toch wel trek had in een kopje thee. Maar die pub had alleen maar bier (het was half 12 ’s ochtends…)!! Uiteindelijk werd er met wat moeite een sinaasappelsap voor me ingeschokken. Zo gek! Er zaten ook echt al mensen aan het bier… niet aan mij besteed haha.

  Ah nou mis ik Londen! Snel weer een keer gaan.

  • 12 januari 2017 / 23:12

   HAHA ja, ik bestelde ook maar een tomatensapje omdat ik om die tijd niet aan alcohol of frisdrank moest denken :P! Gek dat daar zo is, he?

 12. Anneke
  11 januari 2017 / 18:14

  Jaaa, die prullenbakken en de WIFI! Verder hou ik echt van Londen. Ben er nu 3 keer geweest maar als het aan mij ligt kom ik er nog wel een aantal keer!

 13. 11 januari 2017 / 21:32

  Haha handige weetjes! Vooral gek dat je inderdaad geen warme dranken kunt bestellen in een bar! Ik ben dol op Londen trouwens, zo’n toffe stad!

 14. 12 januari 2017 / 12:19

  Die prullenbakken zijn schaars omdat er jaren geleden regelmatig aanslagen werden gepleegd door de IRA (Irish Republican Army) in de ‘oorlog’ tussen het Verenigd Koninkrijk en Ierland over het hoe en wat van Noord Ierland (anglicaans vs. katholiek). Explosieven werden verstopt in prullenbakken, vandaar. Blijft wel mega irritant inderdaad en die aanslagen zijn gelukkig al van een hele tijd geleden.

  • 12 januari 2017 / 12:21

   Wow, dat wist ik dan weer niet. Ondanks dat het inderdaad irritant is, is het verhaal erachter wel goed om te weten!

 15. 13 januari 2017 / 02:09

  Ahh zo leuk! Ik wil ook heel graag naar Londen. Dit zijn inderdaad wel erg opmerkelijke dingen, vooral van de prullenbakken en wifi! Lijkt me heel irritant als ik even snel wat wil checken, ik eerst een vragenvuur door moet. Maar ach, het is dan maar zo. Vraag me wel af wat ze met al die gegevens doen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
5 mode-items die ik telkens weer opnieuw koop

Ken je dat? Je vindt iets mooi, fijn zitten of op jouw lijf geschreven en je blijft het maar opnieuw...

Sluiten