7 opmerkelijke dingen tijdens mijn verblijf in Rome

Verblijf in Rome

Voor het eerst kwam ik in Rome. De stad waar ik al zo lang benieuwd naar was. Ik verbleef er 4 dagen. 4 dagen om al het moois, dat Rome te bieden heeft, in mij op te nemen en de sfeer te proeven. En natuurlijk ook het overheerlijke Italiaanse eten. Lees je mee welke 7 dingen ik tijdens mijn verblijf in Rome heb opgemerkt?

1. De restaurants in Rome zijn leeg of juist bommetje vol

Ik weet niet of dit kwam doordat wij Rome in november hebben bezocht, maar veel restaurants waren ’s avonds leeg. Of juist dus bommetje vol, maar dat waren eigenlijk alleen de restaurants die hoog scoorden op Tripadvisor. Erg vond ik dit niet, want we hebben op veel leuke en gezellige plekken gegeten, maar het was wel iets dat mij opviel tijdens ons verblijf in Rome.

2. De lokale mensen lopen ontzettend sloom

Niet om het een of ander hoor, maar met sloom bedoel ik dus echt SLOOM. Zo sloom dat het mij niet alleen begon op te vallen, maar ook te irriteren. Met hele groepen hielden ze de stoepen bezet en door het drukke verkeer kon je er niet even langs om ze in te halen. Achja.

3. Je ziet ontzettend veel kleine hondjes in Rome

Het leek wel of iedere Italiaan in Rome een klein hondje heeft. Vaak een die er goed en verzorgd uit zag. Is dit een trend daar, ofzo? Nou, mij hoorde je in ieder geval niet klagen, want ik hou van honden en vond ze juist mega schattig allemaal.

4. Alle gebouwen zijn groter en indrukwekkender dan ik van te voren had gedacht

Toen ik vorig jaar voor het eerst naar New York ging,, zeiden veel mensen tegen mij dat ik echt een ‘wauw’ reactie uit mijn mond zou komen als ik voor het eerst op Times Square zou staan. Heel eerlijk? Dat had ik niet. En dus wel in Rome. Natuurlijk heb ik de meeste gebouwen al vaak genoeg op foto’s voorbij zien komen, maar in het echt waren ze een stuk groter, mooier en indrukwekkender voor mij. En dat had ik van te voren niet gedacht.

5. Het openbaar vervoer is heel goed geregeld in Rome

In veel steden is het openbaar vervoer voor toeristen een ramp. Het is vaak onduidelijk, slecht geregeld, veel te druk, etcetera, etcetera. Maar in Rome was dat dus niet. Je hebt een rode en blauwe metrolijn en that’s it. Mega handig en duidelijk, dus. Voor de rest hebben wij ook geen een keer langer dan 3 minuten op een metro moeten wachten. Ze komen dus af en aan. En ohja, zelfs tijdens de spitsuren – in november dan – sta je niet als sardientjes in een blik. Fijn om te hebben tijdens een verblijf in Rome.

6. Je kunt in vrijwel alle restaurants alleen maar Italiaans eten

Bij elk restaurant die ik heb gezien kon je alleen maar Italiaans eten. Antipasto, primi, secondi, contorni en dulce stonden volop alle menukaarten. Erg vond ik dat zeker niet, want ik houd van Italiaans eten, maar de aankomende tijd hoef ik even geen pasta, pizza of risotto meer te zien. Ik denk dat Nick en ik voor een heel jaar aan koolhydraten heb gegeten in Rome. Man, hoe houden die Italianen dat toch vol? Elke middag en avond zag ik de lokale mensen namelijk ook gewoon een pasta of risotto naar binnen werken. Met nog een secondi – vlees of visgerecht – daar achteraan. Ha, ben ik blij dat dat hier in Nederland niet de norm van het eten is. Dan zou ik binnen no time tonnetje rond zijn.

7. Onder de 20 graden dragen de lokale mensen mutsen en handschoenen

Voor de zekerheid had ik mijn nieuwe winterjas mee naar Rome. Maar ik had hem vaker uit dan aan. De zon heeft tijdens al onze dagen volop geschenen en tijdens het wandelen of fietsen was het dus veel te warm voor zo’n jas. Behalve voor de Italianen dan, want die liepen niet alleen met een winterjas, maar ook nog met een muts en handschoenen. En dan te bedenken dat wij Nederlanders nog net niet met 18 graden in een t-shirtje buiten lopen.

Als je denkt: hey, dit artikel komt mij bekend voor. Dat kan dan zeker kloppen, want vorig jaar winter schreef ik al over de 7 opmerkelijke dingen tijdens mijn verblijf in New York. Fijn om zo mijn honderdduizend gedachten te ordenen en op ‘papier’ te zetten. Voor mijzelf, maar natuurlijk ook voor jullie. 

Ben jij zelf ook weleens in Rome geweest? En herkende jij een van de 7 bovenstaande punten tijdens je verblijf in Rome? Let me know! 🙂 Liefs!

verblijf in Rome

10 Reacties

 1. 5 december 2016 / 18:16

  Wat interessant om te lezen! En wat lief dat er heel veel kleine hondjes te zien zijn in Rome <3

 2. 5 december 2016 / 18:34

  Leuk om te lezen! Ik ben nog nooit in Rome geweest, maar deze stad staat zeker op mijn lijstje!

 3. 5 december 2016 / 18:47

  Wat een leuk lijstje! Ik was in rome ook totaal overdonderd door de grootte van alles, haha, heel herkenbaar!

 4. 6 december 2016 / 02:07

  Oh super fijn om te weten van de metro! En dat ik me nu kan voorbereiden op slome lopers 😉

 5. 6 december 2016 / 13:09

  Ja, de gebouwen zijn echt indrukwekkend he? En dat van die slome mensen is me toen niet opgevallen. Gelukkig want dat vind ik vreselijk irritant, haha!

 6. 6 december 2016 / 15:20

  Ja die hondjes viel me ook echt op de keren dat ik in Rome was! Het openbaar is inderdaad supergoed, dat vond ik zo bijzonder omdat Italië verder een grote chaos is. Malou x

 7. 6 december 2016 / 18:16

  Ah super om te lezen! Ik ga waarschijnlijk met het examenreisje naar Roma met m’n moeder.

 8. 8 december 2016 / 11:55

  Wat leuk om te lezen haha! Was het hier maar 18 graden in de winter! Fijn dat het Ov lekker overzichtelijk was. Rome wil ik ook nog een keer bezoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
8 Europese steden waar ik nog heen zou willen

Het maken van stedentrips vind ik ontzettend leuk en daarom probeer ik zovaak mogelijk het vliegtuig naar een nog onbekende stad...

Close