5 leuke dingen die ik wil doen in Ijsland

doen in Ijsland

5 december is de dag dat vrijwel iedereen Sinterklaasavond viert, toch? Nou, ik dit jaar even niet. Ja maar waarom dan niet, Fleur? Nou, dat zag ik eens vertellen: ik kom dan net met mijn vriend aan in Ijsland, als stopover naar New York. We zullen hier twee nachten verblijven en daarom vertel ik jullie vandaag de 5 leuke dingen die ik wil gaan doen in Ijsland.

1. Zwemmen in de Blue Lagoon

Toen mijn vriend en ik besloten om een stopover in Ijsland te maken, zeiden we meteen enthousiast tegen elkaar dat we dan sowieso naar de Blue Lagoon moesten gaan. En dat gaan we ook zeker, want dit vind ik persoonlijk écht een plek die je ooit gezien moet hebben. Natuurlijk zijn er ook nog veel meer bronnen in en rondom Reykjavik, maar de Blue Lagoon is denk ik toch de meest populaire en bijzonderste..

2. Golden Circle Tour

We hebben welgeteld één hele dag waarop we niet reizen, en die gaan we dan ook zo goed mogelijk benutten. We gaan namelijk een negen uur durende Golden Circle Tour doen, waarbij we de Geysir hot springs, Gullfoss watervallen en het Thingvellir National Park gaan bezoeken. Tijdens deze tour kom je meteen langs alle highlights van Ijsland en dat is natuurlijk perfect als je niet zo lang in dit land bent. Het lijkt me vooral heel indrukwekkend en bijzonder om te gaan zien allemaal.

3. Het uitzicht vanaf de Hallgrímskirkja kerk bewonderen

Wanneer we in Ijsland zijn, zullen we verblijven in het Loft Hostel in Reykjavik en daarom gaan we natuurlijk ook deze stad bekijken. Een van de bezienswaardigheden is de Hallgrímskirkja kerk, waar je met een lift omhoog kunt gaan en een 360 graden uitzicht over heel Reykjavik hebt. Omdat dit mij zo mooi lijkt, staat ook dit op het lijstje met leuke dingen die ik wil gaan doen in Ijsland.

4. Lekkere verse vis eten

Ijsland staat bekend om zijn vis en lam, maar aangezien ik zelf niet zo’n fan ben van lam, ga ik zeker weten de verse Ijslandse vis proberen. kan ik niet wachten om naar een goed visrestaurant in Reykjavik te gaan. En ik denk dat het de Fish Company wordt, want hier heb ik meerdere goede verhalen over gelezen.

5. Het noorderlicht bekijken

Is hier een uitleg voor nodig? Iedereen zou nog wel graag het noorderlicht willen zien, toch? Wij zijn in principe maar 3 avonden in Ijsland, maar toch hoop ik heel erg dat we het noorderlicht zullen gaan zien. Hoe tof zou het zijn als we liggen te dobberen in de Blue Lagoon?

 

bron afbeelding

Dit waren de 5 leuke dingen die ik wil gaan doen in Ijsland. Ik ben heel benieuwd hoe het land zal zijn en wat ik er uiteindelijk van ga vinden. Ik heb natuurlijk al verschillende blogs gelezen van mensen die er ook zijn geweest, en keer op keer lees ik dat het echt een heel bijzondere ervaring is geweest. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in! Ben jij al wel eens in Ijsland geweest? Of zou je er nog graag een keer heen willen? Liefs! 

Share:

33 Reacties

 1. Manon
  16 november 2015 / 15:01

  Wauw de blue lagoon!

 2. Eline
  16 november 2015 / 16:00

  Wat gaaf! Het noorderlicht lijkt me zo mooi om te zien, dat wil ik echt ooit in mijn leven zien. IJsland lijkt me echt prachtig.

 3. 16 november 2015 / 15:05

  Ohhhh die Blue Lagoon, jaa! En het Noorderlicht staat zo hoog op m’n must-see lijstje.. Ik wil er HEEL graag heen! Je hebt ook de meest perfecte foto’s uitgekozen, ik word er jaloers van. Alvast veel plezier 🙂

  • 18 november 2015 / 13:56

   Ja, bij mij stond het ook al zo lang op mijn lijstje! Thanks, Margo! 😀

 4. 16 november 2015 / 15:35

  Ik heb de laatste tijd wel meer goede dingen gezien en gelezen over IJsland. Zou bijzonder zijn als je het Noorderlicht kunt zien tijdens je verblijf! En zo’n Golden Circle Tour lijkt me inderdaad ideaal als je maar zo kort op het eiland bent.

 5. 16 november 2015 / 16:19

  Het ziet er allemaal echt super prachtig uit zeg! Vooral die Blue Lagoon! Heel veel plezier daar!

 6. 16 november 2015 / 16:27

  IJsland lijkt me echt ongelofelijk gaaf!! Reykjavik ziet er ook echt prachtig uit! hihi, vroeger vond ik die naam zó moeilijk om te onthouden met topo 🙂

  • 18 november 2015 / 13:57

   Hahah, ja ik had ook altijd moeite met Ijsland met topografie!

 7. 16 november 2015 / 17:16

  Super leuk! Een collegaatje van mij is toevallig vorige week naar IJsland geweest. Mocht je nog tips willen, je weet me te vinden!

  • 18 november 2015 / 13:58

   Oeh, nu ben ik wel heel benieuwd of jouw collega in de Blue Lagoon is geweest en hoe lang je daar ongeveer voor nodig hebt!? 🙂

 8. Noortje Wijckmans
  16 november 2015 / 18:26

  Ohh wat ben ik jaloers! Blue Lagoon ziet er machtig mooi en heerlijk uit. Geniet ervan!

 9. 16 november 2015 / 17:53

  Wat leuk! IJsland lijkt me heel mooi! Ook leuk dat je daarna naar New York gaat, ik ben er afgelopen meivakantie geweest en het is een geweldige stad! Alvast heel veel plezier!

 10. 16 november 2015 / 18:18

  Oh my god, wat gaaf zeg!! Ik heb me er nooit echt in verdiept maar nu ik dit zie wil ik dat toch eens doen!

 11. 16 november 2015 / 18:25

  Heel gaaf! Ijsland staat ook al een tijdje op mijn lijstje. Alvast veel plezier 🙂

 12. 16 november 2015 / 18:43

  Wauw, ik wil ook nog echt heel erg graag naar Ijsland!

 13. Alexandra • ILUMUOTI
  16 november 2015 / 22:01

  Behalve het vis eten lijken deze dingen mij zo mooi en fijn! IJsland staat nog steeds hoog op mijn lijstje, ik hoop er snel heen te kunnen!

  Trouwens: mijn aardrijkskunde leraar vertelde altijd dat je ergens op IJsland de breuklijn goed kan bekijken, dat lijkt mij ook heel tof!

  xx

 14. 16 november 2015 / 21:37

  Oh wat onwijs gaaf dat je naar IJsland gaat! Ik zou ook heel graag naar IJsland willen, het liefst stap ik vandaag nog het vliegtuig in. Zelf heb ik al wel het Noorderlicht gezien toen ik in Finland studeerde, het is echt prachtig. Heel magisch! Hopelijk is hij in die drie dagen te zien!

  • 18 november 2015 / 13:59

   Oh wauw, nu ben ik nog meer benieuwd geworden naar dat Noorderlicht. Hoop dat ik hem ook mag gaan zien!

 15. 16 november 2015 / 21:49

  Zo gaaf! IJsland staat heel hoog op mijn bucketlist en daar zou ik pakjesavond wel voor willen missen. Alvast heel veel plezier!

 16. 16 november 2015 / 22:08

  Ijsland lijkt me heeeel gaaf en dan vooral het Noorderlicht, lijkt me zo mooi en surreal omdat te zien!

 17. 16 november 2015 / 22:44

  Oh IJsland lijkt mij zo onwijs gaaf! Het staat zeker op mijn wishlist.

 18. 17 november 2015 / 00:50

  Aaaah ik word zo enthausiast als ik jou reis plannen zo voor mij zie. Wat een enorm toffe trip gaan jullie maken! Koop je wel van te voren je tickets voor de Blue Lagoon? Het schijnt echt met druk te kunnen zijn en dat zal zonde zijn voor jullie 🙂 Ik kijk in ieder geval nu al uit naar de foto’s en je verhalen <3

  • 18 november 2015 / 14:00

   Ja, dat had ik inderdaad ook al gelezen. Snel maar even boeken dan! Thanks voor het melden in ieder geval! 😀

 19. 17 november 2015 / 09:18

  Oooh, die Blue Lagoon! Die tocht die jullie gaan maken lijkt me ook ontzettend bijzonder. IJsland staat hier nog hoog op het lijstje om ooit eens naartoe te gaan. Ik ben nu al benieuwd naar jullie verhalen. 🙂

 20. 17 november 2015 / 11:34

  Wat gaaf ziet het er allemaal uit. Ik zou ook wel graag een keer naar ijsland willen hoor.
  x

 21. 17 november 2015 / 11:40

  Oh echt heel veel plezier daar, Ijsland lijkt me echt een heel mooi land om te bezoeken! Liefs, Charelle

 22. 17 november 2015 / 17:51

  IJsland staat echt op mijn nummer 1 van mijn bucketlist! De natuur lijkt me zo onwijs prachtig en indrukwekkend… Mooie blog heb je trouwens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
(GESLOTEN) WIN een winterpakket t.w.v €59,88!

Hoi allemaal! Aangezien de winter er nu echt aan begint te komen, leek het mij leuk een pakket voor jullie...

Close