5 grappige dingen die ik heb gedaan en iedereen aanraad

hoofdfotograppigedingen
Pas geleden dacht ik aan een paar grappige dingen die ik ooit heb meegemaakt, en besloot ze op te schrijven voor een artikel op mijn blog. Een aantal keren daarna kwamen er weer leuke herinneringen naar boven en vandaag is het dan tijd om de 5 grappige dingen die ik heb gedaan en iedereen aanraad te vertellen.

Een olifant verzorgen

Toen ik in 2013 in Thailand was, wilde ik, zoals alle andere toeristen daar, heel graag een ritje op een olifant maken. Wel had ik al van te voren de meest verschrikkelijke verhalen gehoord over het feit dat die olifanten vaak worden geslagen, dat die karretjes op hun rug pijn doen en dat ze slecht verzorgd worden. Daar wilde ik dus niet aan mee doen en daarom ging ik opzoek naar een organisatie die die beesten goed behandelden. Zo heb ik heb voor een dag vrijwilligerswerk gedaan en een olifant verzorgd. Hiervoor betaalde ik natuurlijk wel een stuk meer voor, maar al dat geld ging naar het verzorgen van die olifanten. We waren met een groep mensen en eerst mochten we ze voeren met bananen en appels. Daarna mochten we op hun rug zitten (zonder bakje en omyyy was wat dit hoog!) en gingen we met ze wandelen. Ik had een ontzettend lieve maar ook ondeugende olifant die steeds wegliep van de rest, alle andere olifanten wilde inhalen en steeds ging bukken zodat ik er bijna afviel. Na deze avontuurlijke tocht mochten we ook nog met de olifanten het meer in om te zwemmen en ze te wassen. Wat was dit een bijzondere dag!

Een buitenbioscoop bezoeken

Oke, misschien is dit voor nu niet meer zo’n goed idee met dit wisselvallige weer, maar het is wel heel leuk om een keer mee te maken. Toen ik in 2011 in Miami woonde, ben ik namelijk twee keer naar een park geweest waar gewoon een film werd afgespeeld. Iedereen nam zijn eigen stoeltje, kleed, drinken en eten mee en het was ontzettend gezellig! In Amerika is het al een lange tijd heel normaal om naar buitenbioscoop te gaan en gelukkig is het in Nederland ook steeds meer in opkomst.

Een praatje maken met een heel bekend iemand

Veel mensen zullen zeggen: ‘ja maar een bekend iemand is ook maar een mens’ en daar ben ik het oprecht wel mee eens, maar als je oog in oog staat met zo’n ‘bekend iemand’, is het toch wel spannend en leuk. Zoals ik net al vertelde woonde ik in 2011 in Miami en toen bleek dat er  een club geopend werd die van Bob Sinclar zou zijn, moest ik daar natuurlijk een kijkje nemen. Nooit gedacht natuurlijk dat ik hem überhaupt zou zien of spreken, maar de beste man liep gewoon de eerste paar weken na de opening door zijn eigen club om met de gasten een praatje te maken. Zo leuk!

Op het vliegveld pas je ticket boeken

Al heel lang wilde ik al een keer gewoon naar het vliegveld om daar pas je ticket te boeken en toen ik in Thailand was, heb ik dat gedaan. Heel impulsief ging ik naar het vliegveld, vroeg waar ik heen kon en besloot toen twee uur later van het zuiden naar het noorden te vliegen voor 50 euro. Super leuk om eens gedaan te hebben!

Een Albert Heijn bezoeken in het buitenland

Toen ik vorig jaar voor het eerst op Curacao was, kwam ik erachter dat daar gewoon een Albert Heijn zat! Het filiaal werd omringd door palmbomen en toen ik naar binnen stapte keek ik mijn ogen uit. Zoveel het zelfde, maar ook zoveel anders, want het was vooral veel en veel duurder dan in Nederland. Toen ik bij de kassa stond wilde ik kijken of ze ook met bonuskaarten werkten, dus toen ik die aan de caissière gaf, begon ze heel hard te lachen. Nee dus, die bestaan daar niet, haha!

Dit waren dan de 5 grappige dingen die ik heb gedaan en iedereen een keertje aanraad. Heb jij ooit iets grappigs meegemaakt wat ook eigenlijk iedereen een keer zou moeten meemaken? Let me know!

Liefs, Fleur

25 Reacties

 1. Lisa
  8 september 2015 / 17:09

  Een oliefant verzorgen lijkt me geweldig een vriendin van me heeft dat afgelopen zomer gedaan. Dat lijkt me echt geweldig!!

 2. 8 september 2015 / 17:10

  Waaauw! Wat een mooie foto samen met de olifant. Lijkt me echt een fantastische ervaring. Ook lijkt het me super om eens naar een buiten bioscoop te gaan. Super leuk <3 X

 3. Mandy
  8 september 2015 / 17:36

  Wat een leuke dingen allemaal! Een vliegticket pas op het vliegveld boeken zou ik zo graag een keer willen doen. Je hebt ook een website, Srprs.me waar je een vakantie boekt en ook pas bij vertrekt hoort waar je heen gaat. Lijkt me superleuk! 🙂

  • 8 september 2015 / 17:46

   Srprs.me lijkt me ook zó leuk om eens te doen! Echt tof! 😀

 4. 8 september 2015 / 18:17

  Een olifant verzorgen lijkt me een super gave ervaring! Echt speciaal. 🙂

 5. 8 september 2015 / 21:33

  Wat een origineel artikel! Een ticket boeken random lijkt me ook super leuk, en spannend haha. Tof dat je Bob hebt ontmoet (maar jij mag hem vast Bobbie noemen niet 😉 )

 6. Anne-Sterre
  8 september 2015 / 21:41

  Wauw, wat een ervaring zo tussen die olifanten. Ik weet niet of je meer foto’s daar van hebt of er meer over wilt schrijven, maar lijkt me wel leuk om er meer over te lezen.

  • 8 september 2015 / 21:48

   Wat leuk om te horen! Misschien zal ik er ooit nog wel eens een artikeltje over schrijven! 😀

 7. 8 september 2015 / 21:52

  Ahh wat een leuke dingen allemaal! Dat van die vliegticket boeken lijkt mij ook super tof om te doen. Liefs, Denise.

 8. Kim
  8 september 2015 / 21:55

  Wat een prachtige foto met die olifant.

 9. 8 september 2015 / 22:00

  Ohhh dat olifanten verzorgen is echt cool! En de buitenbioscoop en op het vliegveld een ticket boeken staan ook nog hoog op mijn bucketlist. Ik heb trouwens ooit eens een praatje gemaakt met Acda & De Munnik, was ook heel vreemd, omdat ze zo ‘normaal’ zijn (clicheeee). Wat raar trouwens dat ze op Curacao geen bonuskaarten hebben? Waarom zou dat zo zijn? Hadden ze ook geen dingen in de bonus haha?

 10. Desiree
  8 september 2015 / 22:05

  Wauw! Wat een super gaaf artikel!

 11. Monique | WritingMonique
  9 september 2015 / 08:47

  Wat een gave, grappige dingen inderdaad! Een olifant verzorgen lijkt me geweldig, en een buitenbioscoop bezoeken staat al heel lang op mijn lijstje 🙂

 12. 9 september 2015 / 08:51

  Toevallig! Ik heb in Thailand een tijdje geleden ook olifanten verzorgd. We gingen toen naar een meer om ze te wassen! Was echt een geniale ervaring. Ik vind de foto echt prachtig trouwens!

  xoxo
  http://www.its-dash.com

  • 9 september 2015 / 10:36

   Ahw heel toevallig inderdaad! Echt iets wat iedereen een keertje zou moeten doen wanneer ze in een Aziatisch land zijn!

 13. 9 september 2015 / 09:57

  Wauw, een olifant verzorgen. Gaaf dat je dat hebt gedaan! Dat lijkt mij ook veel leuker en vooral ook intiemer dan een ritje op een olifant terwijl dat beest wordt geslagen. Bah! Lief gebaar zeg. 🙂

 14. 9 september 2015 / 10:17

  Super leuk om te lezen! Wat gaaf dat je olifanten hebt verzorgd zeg!

  x

 15. Logophile
  9 september 2015 / 13:45

  Oh keileuke dingen!

 16. 10 september 2015 / 20:01

  Rijden op een olifant lijkt me zooo geweldig! Wel een beetje eng ofzo, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
Nieuwe layout – happy me!

Hoi allemaal! De laatste paar dagen is er even niks nieuws online gekomen op mijn blog, omdat ik achter de...

Close