4 x leuk lunchen in New York

lunchen in New York

Goedemorgen allemaal! Zoals velen van jullie misschien wel weten, ben ik onlangs voor het eerst in New York geweest, samen met mijn vriend. Ik vond het geweldig om daar de hele dag door straatjes heen te wandelen, te winkelen en vervolgens lekker uitgebreid te gaan lunchen. En ja, ik vond vooral het lunchen in New York echt geweldig! Kijk je mee naar mijn 4 toppers?

image lunchen in New York lunchen in New York

Bakeri – 105 Freeman Street, Greenpoint

De eerste ochtend dat we in New York waren, liepen we tegen dit tentje aan, die al meteen onze aandacht trok. Eenmaal binnen kwam ons een Franse sfeer tegemoet en het grappige was dat het personeel bij de kassa ook nog vroeg of ik Frans was. Je kunt hier terecht voor kleine losse broodjes of taartjes, maar je kunt ook iets van de menukaart bestellen. Nick bestelde een apple cranberry taartje en ik avocado toast. In deze vlog zie je hier ook de bewegende beelden van 😉

lunchen in New York lunchen in New York

Egg Shop – 151 Elizabeth Street, Lower East Side

De Egg Shop was een tentje waarbij in sowieso wilde gaan lunchen in New York, omdat ik hier al veel goede verhalen over had gehoord. Eenmaal binnengekomen was het een stuk kleiner dan verwacht en daardoor ook bomvol met mensen. Gelukkig hadden ze voor ons nog wel een tafeltje en konden we zo aanschuiven. Alle gerechten en broodjes zijn met ei, dus als je hier niet van houdt, zou ik dit tentje maar overslaan, haha. Maar wij houden dus wel enorm van ei, dus wij bestelden beiden de egg/avocado toast. Nick had nog extra de topping caramelized onion aioli en ik nog extra de topping tomato jam. Mmmm! De bewegende beelden van deze lunch kun je in deze vlog bekijken.

lunchen in New York

Shake Shack – 1 Old Fulton Street, Brooklyn (meer locaties!)

Shake Shack is een burgertent die er wat luxer uitziet, maar dezelfde prijzen heeft als alle andere burgertenten in New York. Je hebt er verschillende burgers, hotdogs en dranken en vooral de kwaliteit hiervan is uitstekend! Ik bestelde de hotdog en Nick de burger, die we vervolgens in het Brooklyn Bridge Park gingen opaten. En ja, ook hier zijn weer bewegende beelden op een vlog van!

lunchen in New York lunchen in New York lunchen in New York

The Butcher’s Daughter – 19 Kenmare Street, Lower East Side

En dan last but not least: The Butcher’s Daughter, waarbij wij het lunchen in New York het leukst vonden! Het ziet er zowel binnen als buiten enorm hip en gezellig uit en ook het eten is echt om door een ringetje te halen. Ik bestelde de chicken sandwich en Nick de avocado toast (we hebben volgens mij nog nooit zoveel avocado toasts gegeten als in New York) en dat deelden we. We zaten buiten op het terras in het warme zonnetje en hoewel het toch half december was, leek het gewoon even alsof we nu van de lente aan het genieten waren. Het was er zo leuk! Ook dit is weer te bewonderen in een vlog!

Zo, nou, dat was me een lunchen in New York wel! Ik vond het ontzettend leuk om elke dag tussen het winkelen door, lekker ergens te gaan zitten en uitgebreid te gaan lunchen. Ik merkte ook dat ik dit veel fijner vond dan ’s avonds uitgebreid te gaan eten, omdat ik dan liever snel iets wilde eten en naar ons Airbnb appartement wilde gaan, omdat we dan best moe waren. Welk tentje lijkt jou het leukst om te gaan lunchen?

15 Reacties

 1. Jana
  3 januari 2016 / 11:59

  Bedankt voor je tips! Ik ga de adresjes meteen opslaan voor in juli! Shake Shack wou ik sowieso ook al doen maar de andere restaurantjes zien er ook heel tof uit!

 2. femke
  3 januari 2016 / 12:46

  Alles ziet er zo super gezellig uit! Ik droom echt al jaren van ook een keertje in New York te zijn. Liefs

 3. 3 januari 2016 / 12:17

  Het ziet er allemaal echt ongelofelijk goed uit zeg!

 4. 3 januari 2016 / 12:36

  Fijne plekjes! The Butcher’s Daughter en The Egg shop zijn mijn favoriet!

 5. 3 januari 2016 / 13:02

  Ah wat een heerlijke tips! Die ga ik zeker onthouden! Dit jaar staat NY weer op de planning en stiekem kan ik niet meer wachten!

 6. Manon
  3 januari 2016 / 15:02

  Deze ga ik eens onthouden voor als ik weer naar Ny ga!

 7. Elsbet | La Vie Pure
  3 januari 2016 / 18:46

  Wat een vernieuwende concepten allemaal, waarschijnlijk komt alles binnenkort ook naar hier! Vooral dat met die eieren lijkt me cool!

 8. 3 januari 2016 / 20:46

  Wat leuk om te zien, fijne tips! Ik houd ook heel erg van ei, dus die tip ga ik zeker even opschrijven, mocht ik ooit naar New York gaan. x

 9. 4 januari 2016 / 11:35

  ziet er heel erg leuk uit stuk voor stuk maar mijn favoriet door de foto’s is toch THE BUTCHER’S DAUGHTER

 10. valerie
  5 januari 2016 / 20:48

  Wat een leuk artikel! Ik wil zo graag nog een keer naar New York, deze tentjes zien er heel leuk uit!

 11. 10 juli 2017 / 20:14

  Love it, nothing better than New York (& The Butcher’s Daughter :))!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
Mijn oudejaarsavond outfit & een gelukkig nieuwjaar!

HAPPY NEW YEAR! Het nieuwe jaar 2016 is vandaag officieel begonnen en dat moest vannacht natuurlijk gevierd worden met de...

Close