12 leuke dingen die je kunt doen op Sri Lanka

12 leuke dingen die je kunt doen op Sri Lanka

Sri Lanka is het land waar ik mijn afgelopen vakantie heb doorgebracht. Met backpack en al. En nu ik weer thuis ben, besef ik des te meer hoe bijzonder de reis eigenlijk was. Hoewel Sri Lanka een klein land is, valt er ontzettend veel te beleven. Vandaag dus een artikeltje over de 7 leuke dingen die je kunt doen op Sri Lanka. Lees je mee?

1. Lion’s Rock beklimmen in Sigiriya

De eerste bijzondere activiteit die Nick en ik deden was een bezoek brengen aan de Lion’s Rock in Sigiriya. Ik zal je eerlijk zeggen: goedkoop is het niet om het complex op te komen (ongeveer $30 p.p.), maar wij vonden het bedrag het dubbel en dwars waard. Tipje: ga óf vroeg, óf wat later op de dag, want anders is het echt bloedje heet. En dat wil je niet als je een rots moet beklimmen. Op deze foto zie je mij voor de Lion’s Rock zitten. En ja, die kan je dus helemaal beklimmen! ;-). Ik kan je dan ook alvast verklappen dat het uitzicht vanaf boven prachtig is. Doen dus!

2. Een bezoekje brengen aan de Slightly Chilled Lounge Bar (Bamboo Garden) in Kandy

Kandy vond ik persoonlijk niet de leukste plek waar wij zijn geweest, maar toch ben ik blij dat we deze stad niet hebben overslagen. Er was namelijk een bar die zó leuk was. De naam, Slightly Chilled Lounge Bar, zegt het al: hier kun je heerlijk chillen. Wil je hier nou ook heen gaan? Ga dan zeker vlak voor zonsondergang, want dan kan je die nog bewonderen vanaf het dakterras én genieten van de happy hour.

3. De trein nemen van Kandy naar Ella

De 8 uur durende treinrit van Kandy naar Ella – of andersom – is het meest bijzondere dat Nick en ik hebben meegemaakt op Sri Lanka. Waarom? Dat lees je in dit verhaal onder het stukje ‘Ella’. Het enige dat ik wil zeggen is dit echt moet doen op Sri Lanka!

4. Wie is de Mol plekken spotten op Sri Lanka

Kan je je nog het Wie is de Mol seizoen van 2015 herinneren? Dit seizoen speelde zich namelijk af op Sri Lanka. En eerlijk gezegd ben ik toen mij ook pas gaan verdiepen in dit land. Indirect heeft Wie is de Mol dus voor mijn backpack reis naar Sri Lanka gezorgd. Grappig, he? 😉 En je snapt: ik kon het dus niet laten om de verschillende Wie is de Mol plekken te spotten op Sri Lanka. Zo hebben wij de verschillende tempels gezien waar ze waren, maar ook het Dutch Fort in Galle, het Theater in Colombo en het Taprobane eiland in Weligama. Op al deze plekken voerden ze in 2015 verschillende opdrachten uit.

5. Een theeplantage bezoeken in Ella

Wist je dat veel theesoorten uit Sri Lanka komen? Het hele land zit vol met theeplantages en als je al wel eens op foto’s hebt gezien hoe die er bij liggen, wil je – neem ik aan – ze ook in het echt zien. Toen wij ons in het kleine backpackersdorpje Ella bevonden, kregen wij daar de kans voor. Naja, de theeplantages lagen niet echt in Ella, maar daar net buiten. We vroegen aan de eigenaar van ons hotel welke theeplantage het ‘beste’ was om naartoe te gaan, huurden een scooter en gingen erheen. Met kaart en al natuurlijk, want anders waren we er nooit gekomen. Nick en ik hebben de theeplantages en de fabriek gezien, maar niet hoe de werknemers op de theeplantage de bladeren aan het plukken waren, omdat het een nationale feestdag was waardoor iedereen vrij was. Maar toch, ik als echte theeliefhebber vond het leuk om te zien hoe het thee maken in zijn werking gaat.

doen op Sri Lanka

➸ Natuurlijk is dit niet alles wat je op het mooie Sri Lanka kunt doen. Wij hadden erg veel aan de Lonely Planet van Sri Lanka en leerden zo veel over het land en de cultuur. 

6. Little Adam’s Peak beklimmen en via het spoor teruglopen naar Ella

Er zijn op Sri Lanka tal van bergen en rotsen om te beklimmen, maar voordat Nick en ik op reis gingen hadden we al in ons hoofd dat we de Lion’s Rock en Little Adam’s Peak wilden beklimmen. Dus, toen we eenmaal in Ella waren, was het tijd voor Little Adam’s Peak. Het eerste stuk omhoog is een wandelpad, maar daarna moet je op veel smalle treden lopen en vooral in de bloedhete zon is dat nog best wel een opgave. Of naja, een opgave niet, maar ik had het makkelijker verwacht. Nick en ik kwamen, en dat kwam voornamelijk door de hitte, bezweet en hijgend boven en dronken vrijwel meteen onze hele waterfles leeg. Maar jongens, het uitzicht was echt fenomenaal. We hebben dan ook best een hele tijd daar boven op de berg gelopen en foto’s genomen.

Als je terug beneden bent zou ik je niet aanraden om een tuktuk te nemen naar Ella, maar om via het spoor terug te lopen. Het is even zoeken – of vragen – hoe je hier kunt komen, maar het is zo’n avontuur! Eerst loop je een stukje over het spoor, dan kom je bij de indrukwekkende Nine Arch Bridge uit, maak je daar waarschijnlijk heel wat foto’s, loop je door de tunnel heen en verder over het spoor, totdat je bij het station van Ella uitkomt. Doen, doen, doen!

7. Een nationaal park bezoeken

Hoewel wij uiteindelijk door tijdgebrek geen nationaal park hebben bezocht, was het in eerste instantie wel ons plan om te doen. Op Sri Lanka zijn namelijk veel nationale parken waar je een safari kunt boeken voor het zien van dieren. Wanneer je dit doet heb je een grote kans om olifanten, luipaarden, waterbuffels, beren en varanen te zien. Nick en ik hebben van een aantal mensen gehoord dat het heel leuk was om te ervaren, dus daarom heb ik ‘een nationaal park bezoeken’ in dit rijtje gezet.

8. Lunchen bij Hideaway Blue in Arugam Bay

Heb je het plan om naar Arugam Bay te gaan? Yes! Dit is namelijk echt zo’n gezellig kustdorpje! Toen wij er net aankwamen, belandden we vrijwel meteen bij de Hideaway Blue bar om te lunchen. Deze bar hoort bij het Hideaway Hotel en is felgeel van kleur. Ook hoor je al van een afstand de reggea muziek, dus missen kan je deze hotspot niet ;-).

9. Happy hour drankjes doen bij Hide & Chill Bar in Arugam Bay

Ja, het Hideaway heeft het goed voor elkaar, want naast het feit dat het een mooi hotel is en ze een de Hideaway Blue bar hebben om te ontbijten/lunchen, hebben ze ook nog de Hide & Chill Bar die vanaf een uurtje of 18.00 open gaat. En omdat Nick en ik deze plek zo fijn vonden, zijn we hier alle avonden geweest om drankjes te drinken voordat we gingen avondeten. En het fijne is, er is rond die tijd happy hour en er komen ontzettend veel backpackers naartoe. Je hebt dus mega snel contact. Leuk!

10. Een surfles nemen

Er zijn verschillende plekken op Sri Lanka waar je ontzettend goed kunt surfen en het ligt een beetje aan het seizoen wanneer waar de beste golfen zijn, maar wij hebben een surfles in Arugam Bay genomen. Hier zie je namelijk iedereen met een surfboard onder zijn arm of op zijn hoofd lopen, dus wij zaten toch al in die surf-sfeer. Nick en ik hadden beiden al eens eerder gesurft, dus we konden eigenlijk al vrijwel meteen staan. Yay!

11. ’s Avonds romantisch op het strand eten in Mirissa

Mirissa is nog zo’n kustplaatsje die mega gezellig is. Vooral in de avond, wanneer je met je voeten in het zand bij kaarslicht kunt eten. Het hele strand is namelijk in de avond verlicht met kaarsjes, overal staat gezellige muziek op en dat maakt het gewoon heel gezellig en romantisch. Meerdere keren zaten Nick en ik ’s avonds op het strand naar alles om ons heen te kijken en dan kreeg ik wel even een emotioneel besef momentje. Ik voelde mij op dat moment zo dankbaar dat wij deze reis samen konden maken.

12. Drankjes drinken in een rooftopbar in Colombo

Onze allerlaatste avond, toen we eigenlijk aan het wachten waren om naar het vliegveld te gaan, zaten Nick en ik bij een rooftopbar in de hoofdstad Colombo. En ondanks dat we wisten dat we diezelfde avond nog terug zouden vliegen naar Nederland, genoten we er toch van. Ik denk dan ook zeker dat het leuk is om een drankje te doen in een rooftopbar als je net bent aangekomen op Sri Lanka en je reis in Colombo begint.

Dit waren de 12 leuke dingen die je kunt doen op Sri Lanka! En dit waren dan alleen nog maar de dingen die ik jou aanraad om te doen doordat ik ze zelf heb gedaan. Er zijn nog tal van dingen om te doen. En dat terwijl Sri Lanka zo klein is. Ben je overtuigd en ga jij binnenkort ook naar Sri Lanka? Schaf dan zeker even de Lonely Planet van Sri Lanka aan! Liefs!

doen op Sri Lanka

BewarenBewaren

3 Reacties

  1. 16 november 2016 / 10:38

    Wat leuk om te lezen! Sri Lanka lijkt me heel mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
Shopping Saturday – cadeaus voor vrouwen (onder de €30!)

Hoi allemaal! De feestdagen komen er weer aan en dat betekent dat iedereen opzoek is naar cadeaus voor bij een gedicht...

Close