10 dingen die je nog niet over mij wist #7

Hey, daar ben ik weer met een lijstje met dingen die je nog niet over mij wist. De 7e editie alweer! Jullie nieuwsgierige aagjes vinden het maar wat leuk om meer over mij te weten te komen. En ik geef jullie groot gelijk, want het is natuurlijk altijd leuk om de persoon achter een blog te leren kennen. Goed, vandaag som ik dus weer 10 dingen op die je nog niet over mij wist. Lees je mee?

1. Wanneer ik met iemand TV kijk, moet de afstandbediening bij mij liggen
Ik word helemaal kriegelig wanneer iemand anders de afstandbediening naast zich heeft liggen. Hallo daar, control-freak!

2. Doordeweeks eet ik geen vlees
Sinds bijna een jaar eet ik doordeweeks geen vlees meer. Hier zijn bepaalde redenen voor, maar daar zal ik het binnenkort wel eens in een nieuwe Thursday Talk over hebben. Ik voel mij er in ieder geval heel goed bij.

3. Ik heb tijd voor mijzelf nodig. 
Ik houd enorm van gezelligheid, maar net zoveel van alleen zijn. Ik heb dan ook veel tijd voor mijzelf nodig waarin ik lekker mijn eigen ding kan doen.

4. Ik kan niet van korstjes afblijven
Zo-ho irritant. Hoe graag ik ook van mijn korstjes af wil blijven, het lukt me gewoon niet. Alsof het een soort van verslaving is, ofzo. En ja, wanneer ik weer iets open krab, wordt het natuurlijk alleen maar erger. Iemand dé oplossing om er vanaf te blijven?

5. Als ik ergens van over mijn nek ga, zijn het zachtgekookte eieren
Geen idee of ik ze daadwerkelijk ook niet lekker vind, maar alleen al hoe het er uit ziet doet mij laten kokhalzen. Wanneer ik met iemand in een restaurant zit die een zachtgekookt of gepocheerd ei eet, kan ik er niet naar kijken, zo erg is het.

6. Ik houd van oversized kleding
Of naja, ik houd eigenlijk vooral van oversized bovenkleding. Ik kan er namelijk écht niet tegen wanneer iets strak om mijn armen en rug zit, want dan vind ik het al gelijk niet meer lekker zitten. Daarbij houd ik van contrast in mijn outfit. Wanneer ik een strakke broek draag – wat vrijwel altijd het geval is – , draag ik daar graag iets op wat oversized valt. Maar andersom kan natuurlijk ook.

7. Ik ben een hoogsensitief persoon
Harde geluiden, mensen die door elkaar heen praten, teveel drukte en nare dingen die er in de wereld gebeuren: ik ben hier heel gevoelig voor en kan er compleet door van slag raken. Er zijn nog veel meer dingen die bij mij als HSP’er – high sensitive person – horen, maar dat zijn er teveel om op te noemen. Het kan soms lastig voor mijzelf of mijn omgeving zijn, maar zie ik er ook wel het positieve van in. Zo kan ik als geen ander aanvoelen hoe een situatie of een persoon is en weet ik heel goed van mezelf wat ik wel en niet wil. Het is een kwestie van er goed mee weten om te gaan.

8. Ik gebruik teveel uitroeptekens! 
Bij bijna elke zin die ik typ gebruik ik  uitroeptekens. Gewoon om wat meer enthousiasme aan een zin toe te voegen, ofzo. Maar eigenlijk gaat het ook gewoon automatisch en wanneer ik dan zie dat er teveel uitroeptekens in een alinea staan, vervang ik ze voor een punt, haha.

9. Vroeger was ik ontzettend bang voor het hondje Samson van Gert
Ken je dat Vlaamse programma nog? Samson en Gert was ontzettend leuk, maar in mijn kleine meisjes ogen niet. Wanneer ik het hondje Samson zag, begon ik te huilen en wilde ik dat mijn moeder de TV op een andere zender zette. HAHA! Ik denk, want ik weet natuurlijk niet zeker wat ik toen dacht, dat het te maken had met het feit dat ik het maar raar vond dat Samson kon praten.

10. Dit jaar word ik 25 en wil ik mijzelf een mooi cadeau geven
2017 is het jaar waarin ik alweer 25 zal worden, jongens. Pff, wat een leeftijd he? Als je ouder bent dan ik zal je wel denken ‘ah hou op hoor’, maar wanneer je jonger bent, zal je mij hierin vast begrijpen. Vanaf je 25e levensjaar zit je gewoon aan de ‘verkeerde’ kant van de 20 en ga je richting de 30. En dat voelt allemaal wel heel serieus, hoor. Maar om dat toch een beetje te vieren, mag ik dit jaar mezelf een mooi cadeau geven. Ik houd jullie natuurlijk op de hoogte ;-).

Ik realiseer mij, nu ik bij deze 7e editie weer 10 feitjes over mijzelf heb opgesomd, dat ik in totaal dus al 70 (!) dingen over mezelf heb verteld. Wow! Wil je ook de andere edities nog graag lezen? Ik zet ze hieronder even in mijn ‘related posts’. Herken jij jezelf in een van mijn punten? Fijn weekend!

Share:

18 Reacties

 1. 13 januari 2017 / 07:36

  OH, ik vind dit soort artikelen altijd zó leuk! Heerlijk om dit soort feitjes te lezen! Ik houd ook van oversized kleding, ben soms ook iets te enthousiast met uitroeptekens en kan absoluut niet van korstjes afblijven.

  • 16 januari 2017 / 21:37

   Ik vind dit soort artikelen ook ontzettend leuk om te lezen bij andere bloggers! 😀 En wat grappig dat je je in zoveel herkent! X

 2. 13 januari 2017 / 07:56

  Heel erg leuk om te lezen. Welkom bij de club van HSP’ers!

 3. 13 januari 2017 / 08:36

  Heel leuk om te lezen. Hier is nog een HSP’er 🙂 En dat van de zacht gekookte eieren herken ik ook 🙂

  • 16 januari 2017 / 21:38

   Best fijn om te lezen dat ik niet de enige HSP’er ben, want in mijn omgeving lijk ik de enige te zijn, haha!

 4. 13 januari 2017 / 09:55

  Aahhh hier kan ik zo van genieten! Dat van de uitroeptekens had zo op mijn blog kunnen staan, ik mag van mezelf niet twee zinnen achter elkaar een uitroepteken gebruiken (ook in comments). Mijn oma zet achter elke zin drie uitroeptekens, dus ik heb het vast van haar, haha! Malou x

  • 16 januari 2017 / 21:38

   Hahaha, ik moest zo lachen om jouw comment. Ik zie namelijk heel vaak oma’s een zin vol uitroeptekens typen! 😛

 5. 13 januari 2017 / 10:04

  Leuk om te lezen! Ik herken mij zelf ontzettend in het zachtgekookte ei, zo ontzettend vies vind ik dat! En de uitroeptekens (zoals je waarschijnlijk al ziet haha) zijn ook herkenbaar.

 6. 13 januari 2017 / 11:46

  Ahhh zachtgekookte eieren, daar kan ik ook echt niet tegen haha

 7. 13 januari 2017 / 12:58

  Zo hallo, het is net of ik feitjes over mezelf lees nu, haha. Zachtgekookte eieren zijn om van te walgen, het zien er van ook, ik gebruik ook te veel uitroeptekens, ben ook hoog sensitief, heb tijd voor mezelf nodig, hou van oversized kleding, kan niet van korstjes afblijven en ik eet geen vlees. Haha! (Daar is ie weer, die uitroepteken…) Leuk om zo veel te herkennen!

  • 16 januari 2017 / 21:39

   Aahh, wat super leuk om te lezen dat we zoveel overeenkomsten hebben! Echt heel veel, inderdaad! X

 8. 13 januari 2017 / 13:08

  Hahaha hoe kan je nu bang zijn van Samson? 😀 En dat van die korstjes, ik dacht eerst dat je het over brood ofzo had want daar kan ik ook niet afblijven. En dat van de oversized kleding en uitroeptekens past ook helemaal bij mij. Ik moet na het typen van een blogpost vaak nog heel wat uitroeptekens weghalen. 😀

  • 16 januari 2017 / 21:45

   Haha, ja geen idee, ik was ontzettend jong. Ik denk dat het te maken had met het feit dat honden niet kunnen praten, maar dat Samson dat wel deed in het TV programma :p.

 9. 13 januari 2017 / 14:01

  Wat interessant om te lezen. Grappig, bang voor Samson, haha. Leuke feitjes!

 10. 13 januari 2017 / 18:30

  Wat een leuk lijstje! Ik herken het overmatig gebruik van uitroeptekens, haha. Het liefst gebruik ik ze na elke zin.

 11. 15 januari 2017 / 01:21

  Haha, ik moest wel even lachen om het feit dat je bang was voor Samson! Maar goed, ik moest na een tijdje huilen om het liedje Schnappie. Je weet wel, over die kleine krokodil. Kleine kinderen hebben nou eenmaal soms rare trekjes, haha!

  • 16 januari 2017 / 21:46

   Haha, meen je niet? Waar je als kind toch wel niet bang voor kunt zijn, he? Ik kan me Schnappie trouwens nog wel heel goed herinneren. Ik was toen een jaar of 12, gok ik 😛

 12. 15 januari 2017 / 20:04

  Leuk om te lezen weer! 3 is herkenbaar, ik heb ook best veel alone-time nodig. En ja uitroeptekens!!!! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Thursday Talk – waarom ik graag alleen op reis wil

Al jaren speel ik met de gedachten om alleen op reis te gaan. Niet weken- of maandenlang, maar gewoon een...

Sluiten